Protokoll

Sted: Instituttstyrerommet 221 Harriet Holters Hus

Tid: 7.4.2017, klokken 12.15 – 13.30

Tilstede: Lars Erik Kjekshus (programrådsleder), Inger Marie Hagen, Lars Klemsdal, Jan Erling Klausen, Øyvind Ihlen, Andrea Bondi (studentrepresentant), Runar Forsetløkken (sekretær)

Frafall: Ane Klvørud (PU)

Møtet innledes med en kort presentasjon av alle.

 

VEDTAKSSAKER

Sak 1 (06/2017) Godkjenning av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

Det bemerkes at protokoll fra forrige møte ikke er vedlagt innkallingen. Dette tas til etterretning og protokoll vil ligge ved.

Sak 2 (07/2017) Godkjenning av pensum for høstens emner

  • OLA4000 - vedtas
  • OLA4020 - vedtas, med endring.
  • OLA4060 - vedtas

Det dukket opp spørsmål om hvorvidt pensum må vedtas i programrådet, og at for eksempel OADM praktiserer orientering om pensum snarere enn at det er vedtakssak. Fakultetet ble forespurt om praksis for pensum, og fikk til svar at "det vanligste på SV er at pensum vedtas av programrådet", samt en henvisning til programrådenes myndighet på SV: http://www.sv.uio.no/om/organisasjon/programrad/

OLA vil fortsette å sette opp pensum som vedtakssak.

DISKUSJONSSAKER

Sak 3 (08/2017) Opptaksramme - øke opptaksramme?

OLA har mange søkere. Innstramminger på formelle krav, med 10 studiepoeng metodekunnskap er gjort. Det foreslås også å se på en gjeninnføring av motivasjonsbrev, slik masterprogrammet hos TIK gjør. Studiekonsulenten vil se på bruksområde for motivasjonsbrev.

En utfordring er å treffe med antall tilbud, og programmet har de siste årene hatt flere ja-svar enn studenter som møter til undervisningsstart.

Jan Erling uttrykker at vi bør øke opptaksrammen, siden vi tar opp såpass få studenter tross i så store søkertall.

Det foreslås at vi gir en bedre forventningsavklaring til å ta master, og til UiO, med fokus påkarakterer og eksamen– hva er et akademisk studium? Øyvind spiller inn at de på media ser en dipp midtveis i semesteret, og at det kan være lurt å gjøre et arrangement på dette mot midten av semesteret?

Programrådet gir en tilslutning til å utforske muligheten for å øke opptaksrammene.

ORIENTERINGSSAKER

Sak 4 (09/2017) Orientering om endringer i programmets emner

Lars Erik orienterer. Det er forsøkt å ta tak i noen problemer man kjenner til, og som har vært en del av programmet over tid. Den største utfordringen har vært 4060, som nå flyttes til høstsemesteret. Slik blir emnet tettere på masterskisse og masteroppgave.

OLA4000 skal være grunnlagskurset, innføringsemnet – en bred tilnærming til organisasjon, ledelse. OLA4060 er mer prosessorientert, anvendt dreining – fokusert på prosesser. OLA4020 er tilført mye mer praktisk metodekompetanse, da innrettet mot hva studentene etterspør for prosjektforum. 

Det gjøres også en endring vekk fra seminar/forelesningsmåten å bygge undervisningen på, til mer «flipped classroom»-aktig form. Dagssamlinger på 5-6timer med seminar, gruppearbeid og kortere forelesningsbiter innføres på OLA4060 og OLA4020.

Vi tenker også å bedre opplegget rundt valgfag med forslag til konkrete løp. En tanke er også å bygge ut oppstartsamling, eller ha et støtteseminar, om valgfag og hvordan man orienterer seg.

Jan Erling foreslår en sak på valgfag til neste programrådsmøte, og  spiller inn at vi kan ta en systematisk økt på hvilke emner som tilbys på statsvitenskap, det er nok flere relevante emner der vi pr idag ikke har avtale med.

Sak 5 (10/2017) Programevalueringer 1. og 2. år

Vi må se på måten vi evaluerer på, for å få bedre svarprosent. Evalueringene slik de er nå, gir lite konkret.

Sak 6 (11/2017) Revidering av nettsidene

PU har kommentert, og programledelsen har gått gjennom og gjort endringer i nettsidene, da i feltene "hva lærer du" og "hvorfor velge dette programmet".  Dette kommer på bakgrunn av fakultetets mål om revidering av nettsidene, men det kan være at vi har hoppet over et ledd ved å endre nettsidene uten formell godkjenning. Henvendelse er sendt til fakultetet for oppklaring.

Fakultetet ved studieredaktør svarer 11.4.2017 at "det er berre bra at de ryddar og "oppgraderer" det som ligg ute. Det vil nok likevel bli endringar på "Hva lærer du" og "hvorfor velge dette programmet" fordi det skal vere i tråd med fakultetets nye kommunikasjonsstrategi, der vi legg vekt på rekruttering."

 Det er også ønske om å gjøre en ansiktsløfting av programmets grafiske uttrykk, både i forlengelse av revideringen av programsidene og av www.prosjektforum.uio.no 

Sak 7 (12/2017) Saker fra studentene

Ingen saker.

EVENTUELT

Det bes om mer presis tidsberamming.

Møter vil fra nå berammes til 2 timer som en standard.

 

Publisert 19. apr. 2017 11:03 - Sist endret 19. apr. 2017 11:06