Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 14.mars kl. 10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 221.

Tilstede: Jemima Garcia-Godos (referent), Ingrid Marie Sundvor (PU), David Jordhus-Lier, Bjørnar Sæther, Lars Böcker, Jørgen Magdahl, Jan Hesselberg, Hege Knutsen og Michael Gentile

Protokoll

Sak 1 (20/2018) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

Sak 2 (21/2018) Godkjenning av protokoll fra møtet 14.02.2018

Protokoll fra møte i programrådet 14.02.2018

Vedtak: Protokollen godkjennes.

VEDTAKSSAKER

Ingen vedtakssaker.

ORIENTERINGSSAKER

Sak 3 (22/2018) Digital innlevering av masteroppgave

Utforming av en digital løsning er underveis, nærmere avklaring fra fakultetet kommer.

Sak 4 (23/2018) Seminarledere høsten 2018

Undervisningsleder minner om at emneansvarlige må finne seminarledere selv, i dialog med undervisningsleder. Emneansvarlig er ansvarlig bl.a. for design av seminaropplegg og orientere seminarledere om timeplan så snart denne er tilgjengelig internt. Det oppfordres til bruk av stipendiater og MA-studenter, inkl. nylig uteksaminerte masterstudenter som seminarledere for BA-emner.

For mer informasjon om ansvarsfordeling, se ressursside arbeidsoppgaver for emneansvarlige

Sak 5 (24/2018) Sensorordningen

Jemima orienterte om ny ordning for sensur ved ISS.

Alle emneansvarlige forventes å sensurere i eget emne.

Sak 6 (25/2018) Presentasjon av emneevalueringer H17

Periodisk emneevaluering av emnet HGO4601 - Economic geography: Institutions, evolution and sustainability transitions

Periodisk emneevaluering av emnet HGO4401 - Democratization and civil society in developing countries

Periodisk emneevaluering av emnet HGO4011 - Philosophy and methodology of human geography

Periodisk emneevaluering av emnet SGO2400 - Politisk geografi

Undervisningen i samfunnsgeografi får gjennomgående gode tilbakemeldinger fra studentene. Dette er oppmuntrende. Presentasjon av emneevalueringer på programrådsmøter er en god måte å dele erfaringer, tilbakemeldinger og idéer på.

Variasjon i studentgrunnlag med bakgrunn fra forskjellige utdanningsinstitusjoner, norske så vel som utenlandske, kan by på utfordringer når det gjelder akademiske ferdigheter. Tydelig forventningsavklaring i begynnelsen av semesteret er viktig. Vi følger dette opp som diskusjonssak i programrådsmøte i august 2018.

DISKUSJONSSAKER

Sak 7 (26/2018) Samlesiden for ideer til masteroppgaven

Nettredaktør informerer at det allerede finnes flere nettsider som omhandler forskningstema innenfor HGO. Nye sider krever oppdateringer og vedlikehold.

Programrådet vurderer behovet for en samleside med ideer til masteroppgave-prosjekter som viktig og velger å opprette den. Denne siden kan oppdateres en (1) gang i året, i august hvert år. David tar gjerne ansvar for oppdatering.

Jan fremmet idéen om en liste med pågående masteroppgaver, som viser potensielle søkere og omverden om pågående masterprosjektet i samfunnsgeografi. Siden kan oppdateres en (1) gang i året, helst i april, da studenter nærmer seg innlevering av sine masteroppgaver. Programrådet støtter denne ideen og følger opp med nettredaktør.

Sak 8 (27/2018) Ressursbruk og effektivisering av undervisning i SGO- og HGO-emner

Programrådet diskuterte undervisningsleders Forslag til dimensjonering av undervisningen på samfunnsgeografi og tallgrunnlag, både veiledende prinsipper for undervisningen og spesifikke tiltak. Programrådet støtter forslaget, men ønsker å formidle følgende:

  • «Felles veiledende prinsipper» er å forstås som «gjeldende» og skal følges opp i undervisningsplanlegging. Ordet «veiledende» fjernes fra tekstforslag.

  • Vedr punkt 2: det er sterke faglige grunner til å beholde 2 vurderingsformer i SGO1910. Programrådet støtter unntak fra regelen om kun envurderingsform for dette emnet.

  • Vedr punkt 5: fleksibilitet i kombinasjon av forelesninger og seminarer bør reflekteres også i timeregnskapet.

  • Vedr punkt 8: bruk av kompendier kan ikke fases ut umiddelbart og bør videreføres.

  • Vedr pkt 7: Seminarledere bør rekrutteres blant stipendiater og MA-studenter, samt nye uteksaminerte masterstudenter.

  • En ekstra prinsipp tilføyes helt på slutten: «Særskilte forhold/årsaker kan gi fravik fra prinsippene over.» Dette vil gjøre det mulig å gjøre unntak som for eksempel antall vurderingsformer for SGO1910. Det kan også presiseres at prinsippene gjelder for eksisterende emner.

  • Studentene bør arrangere eget allmøte der undervisningsleder informerer om dimensjoneringsforslag. Dette koordineres av programutvalget.

  • Programrådet innser at dimensjoneringsforslag reduserer studiekvalitet av vårt samlede undervisningstilbud, men forstår behov for innstramminger. Dimensjoneringsforslag godtas for å sikre et bredt tematisk tilbud i våre programmer også i fremtiden. Det er hovedprioritering for samfunnsgeografi.

For mer informasjon om ansvarsfordeling, se ressursside arbeidsoppgaver for emneansvarlige

Sak 9 (28/2018) Endringer i spesialisering Economic and Labour Geography

Hege, David og Bjørnar orienterte. Grunnet antall studenter i spesialisering Economic and Labour Geography, foreslås det å slå sammen HGO4403 og HGO4604 fra og med 2019. Dette innebærer nedleggelse av HGO4403 og endringer i HGO4604, som vil gå høsten 2019. 

Det foreslås også endring av spesialiseringens navn fra dagens navn til «Economic Geography and the Future of Work». Søknad om dette sendes til fakultetet i april.

EVENTUELT

Jan: UiOs International Summer School tilbyr stipend til masterstudenter. Kursene vil gi opptelling for 10sp. Dette tas opp som vedtakssak i neste møte.

David: Det bør tas hensyn til forskningsseminarer ved undervisningsplanlegging, slik at masterstudenter og vitenskapelige ansatte kan delta. Tas opp som diskusjonssak ved et fremtidig møte.

Publisert 19. mars 2018 14:35 - Sist endret 28. sep. 2023 14:46