Protokoll fra Programråd i sosiologi

4. mai, kl. 10.15 - 11.45, Harriet Holters hus, møterom 221

Til stede: Anniken Hagelund (undervisningsleder), Mette Andersson, Marianne Nordli Hansen, Anna Schytte Sigaard(studentrepresentant BA), Hilde Omberg (studiekonsulent BA), Bethina Strandberg-Jensen (studiekonsulent MA og programrådssekretær)

Frafall: Inger Furseth, Nicolai Topstad Borgen, Eivind Grip Fjær, Adrian F. Rogne (studentrepresentant MA, men hadde sendt kommentarer til programrådssakene pr. e-post).

SAK 1
Saksnr. 17/16

Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 6. april, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Saksdokumenter:

Referat fra møtet 6. april

Vedtak:

Programrådet godkjente saksliste og referat.

 

SAK 2
Saksnr. 18/16

Vedtakssak

Pensum høsten 2016

  • SOS4013 Klasse og ulikhet - sentrale debatter

Emneansvarlig: Marianne Nordli Hansen

Sakspapirer:

Emnebeskrivelse

Pensumliste

 

  • SOS4200 Arbeidsliv og velferdsstat

Emneansvarlig: Anniken Hagelund

Sakspapirer:

Emnebeskrivelse  og pensumliste

Vedtak:

Forslag til pensum og emnebeskrivelser ble vedtatt uten innvendinger eller kommentarer fra programrådet (studentrepresentanten for MA hadde før møtet sendt e-post og informert om at han støtter pensumforslagene).

 

 
SAK 3
Saksnr. 19/16

Diskusjonssak

Masterprogrammet i sosiologi - sammenligning med andre utdanningsinstitusjoner i Norge

Presentasjon ved undervisningsleder

Punkter fra diskusjonen i programrådet til videre oppfølging:

  • SOSGEO4604 og SOSGEO4301 undervises over store deler av høstsemesteret, mens sosiologispesialiseringsemnene undervises som bolkeundervisning over 5 uker på slutten av høstsemesteret. Marianne Nordli Hansen stilte spørsmål ved om SOSGEO-emnene da fremstår som et reelt tilbud til sosiologimasterstudentene når emnene ikke er tilpasset sosiologimasterprogrammets struktur. Kan SOSGEO-emner tilpasses bedre til vår programstruktur på høsten?
  • SOS4001: Kan undervisningen gjøres mindre omfattende? I dag er det 14 forelesninger på emnet.
  • Spesialiseringsemner: Utarbeide konkrete forslag om nye vurderingsformer til neste programrådsmøte i juni. Når det gjelder hvilke spesialiseringsemner som tilbys pr. i dag ble det i programrådet oppfordret til at man ser nærmere på om spesialiseringsemnene avspeiler ISS’ satsningsområder innen forskning. Kan vi tilrettelegge bedre for at MA-studenter kan følge metodespesialisering på Phd-nivå? ISS har begrenset kapasitet til å opprette nye emner, så hvis vi ønsker andre emner må vi også se på muligheten for å nedlegge eller rullere andre emner. SOS4013 og SOS4100 kan fremstå som like og det er viktig at presentasjonen av disse spisses slik at forskjellene blir tydelige. Alle emneansvarlig bør uansett stille på velkomstmøtet i august for de nye masterstudentene og presentere sitt spesialiseringsemne slik at studentene på denne måten får mer informasjon om emnene som tilbys.
  • SOS4050: Kan vi innpasse dette i årshjulet på en måte hvor de kommer tidligere i gang? M.A. ønsker å ha første del av SOS4050 med forelesninger og emneoppgaveinnlevering i løpet av 1. semester, og prosjektskissen og seminarundervisning mot slutten av 2. semester, i stedet for begge komponenter i slutten av 2. semester. Det er usikkert om det rent praktisk går an å dele opp emnet på denne måten da det er krav om at hvert semester må bestå av 30 studiepoeng. Programrådssekretæren sjekker opp dette med fakultetet til neste programrådsmøte.
  • Metodeundervisningen: Hvordan kombinere mulighet til fordypning, hensyn til bred metodekompetanse og ikke skremme vekk studenter med for avansert statistikk?
  • Det ble også foreslått at hver masterstudent tildeles en vitenskapelig ansatt som kontaktperson i begynnelsen av semesteret som studenten har 1-2 møter med i den ansattes treffetid hvor det bl.a. blir mulighet til å diskutere valg av spesialiseringsemne og ideer til masteroppgaven.
  • PU ønsker å vite om man har sett nærmere på utvekslingsmulighetene på masterprogrammet i sosiologi. Undervisningsleder fortalte at studiekonsulenten som er ansvarlig for utveksling ved instituttet er i permisjon akkurat nå og til midten av august og det har derfor ikke vært mulig å prioritere dette nå. Det er generelt vanskelig å finne universiteter som har kvantitativ metode på vårsemesteret. Undervisningsleder har vært i møte med University of Sussex om en mulig utvekslingsavtale, men Sussex har ikke kvantitativ på masternivå på vårsemesteret og var mest interessert i å finne utvekslingsavtaler på bachelornivå.

 

 
SAK 4
Saksnr. 20/16

Orienteringssak

Resultater fra Studiebarometeret 2015 - den nasjonale studentundersøkelsen (NOKUT)

Bachelorprogrammet i sosiologi

Masterprogrammet i sosiologi

Undervisningsleder orienterte kort om resultatene i forbindelse med sak 3. Se powerpointpresentasjonen fra sak 3.

 

 

SAK 5
Saksnr. 21/16

Eventuelt

Ingen saker.

 

 
Publisert 24. mai 2016 11:31 - Sist endret 3. apr. 2017 09:03