Protokoll for programråd i sosiologi

6. September, kl. 10.15 - 12.00, Harriet Holters hus, instituttstyrerom 221

Tilstede: Anniken Hagelund (undervisningsleder), Mette Andersson, Eivind Grip Fjær, Sigurd Eid Jacobsen, Olav Tørstad (student representant BA), Sigurd Oppegaard (studentrepresentant MA), Torbjørn Skardhamar, Nicolai T. Borgen, Hilde Omberg, Marie Johanne Talleraas og Jord Nylenna (referent)

SAK 1
Saksnr. 24/17

Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 14.juni, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtaksforslag:
Programrådet godkjenner saksliste og protokoll.

Saksdokumenter:

Referat fra møtet 14. juni

 

Vedtak: Programrådet godkjente saksliste og protokoll.

 

SAK 2
Saksnr. 25/17

Vedtakssak

Mandat, arbeidsgruppe for leseemne

Saksdokumenter:

Notat

Vedtak: Programrådet godkjente mandatet.

Referat: Det opprettes en arbeidsgruppe bestående av Anniken Hagelund, Cathrine Holst, Sigurd Oppegård og en administrativ representant.

 
SAK 3
Saksnr. 22/17

Orienteringssak

Frafall og gjennomgang av BA-programmet

Saksdokumenter:

Presentasjon

Referat: Undervisningsleder presenterte arbeidet med gjennomgang av BA-programmet i sosiologi, fulgt av HO som presenterte frafallsundersøkelsen.

Undervisningsleder viste til lignende undersøkelse fra UiB hvor frafall ikke blir opplevd som dramatisk fra studentenes side. Det kan være mer hensiktsmessig å fokusere på fravalg enn frafall.

Undervisningsleder la til grunn at programmene må legges opp slik at det blir mindre attraktivt å falle fra. Innsatsen bør hovedsakelig rettes mot det første året, men undervisningsleder ønsker også å se på muligheten for å gi en gulrot det siste året.

MA etterlyste mer diskusjon om 40-gruppen for sosiologi bachelor. SO viser til at valgfriheten i 40-gruppe gitt på NTNU har ført til at flere sosiologistudenter hopper over til statsvitenskap.

Undervisningsleder orienterte deretter om mulige tiltak og åpnet for diskusjon om muligheten for å legge SOS1000(20sp) over to semestre, endre vektlegging av bacheloroppgaven til 20 studiepoeng og/eller slå SOS3090 sammen med SOS3050.(SOS1001 (10sp) vil fortsatt kunne gå på høsten, slik at dette ikke påvirker oppbygningen av andre studieprogram som tar SOS1001).

EGF mente at man bør kutte skoleeksamen i SVMET1010 om man velger å flytte SVMET1010 fra vår til høst, hvis SOS1000 skal gå over to semester. Undervisningsleder nevnte at programrådet skal diskutere ressursbruk på eksamen senere denne høsten.

EGF og SEJ enige med undervisningsleder om å bruke bacheloroppgaven som gulrot. SEJs inntrykk er at bacheloremnet i realiteten er et 20 studiepoengsfag allerede. MA nevnte at man bør se på dimensjoneringen på emnene, og på bakgrunn av dette, slå sammen SOS3090 og SOS3050 samt gå gjennom veiledningsprosessen på BA.

Det ble også diskutert om muligheten for å innføre bestått-ikke bestått karaktersetting på emner i programmet. SEJ mente studentene kan være positive til dette. MA mente dette bør brukes der det har en hensikt e.g. SOS4050.

 

 
SAK
Saksnr. 26/17

Eventuelt

Referat:

SEJ viste til at det går tre spesialiseringsemner på master høsten 2017 med relatert tematikk, mens studentene ønsker større variasjon. Dette innspillet vil hensyntas i videre undervisningsplanlegging.

 

 
Publisert 20. sep. 2017 10:33 - Sist endret 21. sep. 2017 08:14