Protokoll fra programrådsmøte i utviklingsstudier 10. oktober 2017

Tilstede: Jo Thori Lind, Nefissa Naguib, Jemima Garcia-Godos, Melat Røde(studentrepr.), Inga Wicklund  (studentrepr.), Milda Nordbø (emneansvarlig UTV1000), Ester Fremstad (UV), Brita Langeid (referent).

Forfall: Karin Dokken

SAK 16 (16/2017) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent med to saker til eventuelt.

 

SAK 17 (17/2017) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 4. april 2017

Protokollen ble godkjent.

 

Vedtakssaker

SAK 18 (18/2017) Emnebeskrivelse og pensum UTV3091 vår 2018

Emnebeskrivelse og pensum med følgende endringer ble vedtatt:

1. Inn i emnebeskrivelse at det blir digital innlevering på UTV3091 V18.

2. Pensum

Metodedel: Kap. 3 i Blaikie inn (50s), ut med Kap. 1 i Mikkelsen.

Statistikk: Kap 7.2 i Imai inn, ut med Løvås.

Institusjoner, politikk...: Kap 7 i Nunn inn, 3 artikler og 2 kapitler ut.

Demokratisering og inkluderende utvikling: En artikkel og et kap. av Törnquist inn, ut med Heller.

Høyere utdanning, vitenskapelig samarbeid og utvikling: SAI vil vurdere nytt tema og pensum, som vedtas på sirkulasjon med frist senest 20. oktober, gitt det blir @-artikler.

 

SAK 19 (19/2017)  Tilsynssensor på UTV

Vedtak: Programrådet godkjenner forslag til mandat og person med følgende innspill: Få inn i mandat at tilsynssensor skal se på vitenskapelig og samfunnsmessig relevans. Argument er at programmet er på et universitet med forskningsbasert undervisning. Programleder endrer ordlyd noe i mandatet, som godkjennes av programrådet på sirk.

 

Orienteringssaker

SAK 20 (20/2017) Programutvalgets aktiviteter

  • arrangert hyttetur for de nye studentene - vellykket!

  • studietur til våren med destinasjon Marokko.

  • hatt en del sosiale tilstelninger.

  • hatt fokus på praksisordning for UTV (EVT-sak).

 

SAK 21 (21/2017) Årets søker- og opptakstall til UTV

Programleder orienterte. Fornøyd med årets opptakstall, gode poenggrenser.

 

SAK 22 (22/2017) Programevaluering UTV 2016/2017

Programleder orienterte. Generelt gode tilbakemeldinger, studentene ser sammenheng i programmet, samtidig er det rom for forbedringer:

  • forenkle programstruktur for utveksling - dette er spilt inn før, og her har ikke UTV rom for å endre på de faste fordypningsløp.

  • akademisk skrivekurs - best om dette bygges inn i undervisningen (seminarer), der folk stiller. Milda: vurdere skrivetrening som verktøy for studentene, for å få avklart hva som forventes av dem  i vurderinger. Dette vurderes i forbindelse med undervisningsplanlegging for UTV1000 H18.

 

SAK 23 (23/2017) Kommunikasjon og informasjonsflyt - programrådet i utviklingsstudier

Programleder orienterte. En liten runde fra ØI og SAI, ingen større endringer på gang.

 

Eventuelt

To saker til eventuelt fra PU.

1. Kan andre enn de to valgte studentrepresentanter på UTV også komme i programrådsmøtene? Ønske om å observere og lære mer om de saker som diskuteres i dette forum.

Konklusjon: Ja, møtet er åpent, programrådet er positivt innstilt, men vi må av praktiske hensyn vite i god tid hvor mange som faktisk stiller. Sender invitasjon ut til PU i første omgang.

2. PU ønsker innspill på mulighet for praksisordning for UTV-studenter. Ikke som eget poenggivende emne, men mer bistand i å opprette et relevant nettverk med arbeidslivsaktører. Godt også å ha i rekrutteringsøyemed for fremtidige studenter, for å vise en "vei videre" etter bachelorutdannelsen. Kan samarbeide med andre studieprogrammer, SOSANT og SGO er interesserte.

Programrådet støtter initiativet og oppfordrer PU til å komme med noe mer konkret, som vi kan diskutere igjen vår 2018. Bør være realistisk og gjennomførbart opplegg innen pragmatiske rammer. Hvem tar ansvaret, og hvem kvalitetssikrer/vedlikeholder over tid?

 

Diskusjonssaker

SAK 23 (23/2017) Arbeid med læringsmål for UTV

Gjennomført spennende workshop med Ester Fremstad (IPED, UV). Spørsmål programrådet jobbet med: - overordnet formål med utviklingsstudier? - hva skal kandidater fra utviklingsstudier ha av kunnskaper, ferdigheter og kompetanse?

Mange forslag kom opp og ble nedfelt i Flinga (interaktivt verktøy), som er oversendt programleder. Plan videre er at programleder utformer punkter til hver av de tre kategoriene og sender ut til programrådet for kommentarer. Reviderte læringsmål for UTV godkjennes av programrådet på sirk for innlevering til SV-fakultetet innen 1.desember.

 

 

Publisert 13. okt. 2017 08:47 - Sist endret 1. aug. 2023 12:33