PROTOKOLL FRA MØTE I INSTITUTTSTYRET 19.01.2017

 

Til stede: Anne Julie Semb, Jostein Askim, Tora Skodvin, Elin Haugsgjerd Allern, Olav Schram Stokke, Peter Egge Langsæther, Guro Schmidt Øvregard, Thyra Askevold, Halfdan Martin Garder.

Øvregard måtte gå tidlig, og ble erstattet av Øyvind Colbjørnsen under behandlingen av sak 4/2017.

Referent: Ida Weseth Bjøru

 

Godkjenning av saksliste og eventuelle spørsmål om habilitet i saker som skal behandles. Oppfølging av saker som tidligere har vært behandlet i styret (muntlig orientering ved instituttleder).

Sakslisten ble godkjent.  Peter Egge Langsæther erklærte seg inhabil i sak 3/2017 og gikk ut under behandlingen av denne saken.

 

Saksliste

 

1/2017 Vedtakssak: Ny behandling av tilsetting i åpen stilling som postdoktor

Vedtak:

Styret ved Institutt for statsvitenskap vedtar at tilbudet om tilsetting i åpen stilling som postdoktor ikke skal gå videre til innstilte nummer tre osv., etter at Peters har takket nei til stillingen. Dette innebærer at kun én person tilsettes i stillingen. Bakgrunnen for dette er at instituttets økonomiske rammebetingelser har endret seg vesentlig etter at det opprinnelige vedtaket om tilsetting av to personer ble fattet 23.08.2016.

 

2/2017 Vedtakssak: Forlengelse av tilsetting som doktorgradsstipendiat

Vedtak:

Styret ved Institutt for statsvitenskap forlenger Solveig Hillesunds tilsetting som doktorgradsstipendiat med en måned, på bakgrunn av innvilget ulønnet permisjon.

 

3/2017 Vedtakssak: Tilsetting i stilling som stipendiat ved ISV tilknyttet C-REX

Vedtak:

Styret ved Institutt for statsvitenskap finner ingen av søkerne kvalifiserte for den utlyste stillingen. Instituttleder vil komme tilbake til styret med forslag om ny kunngjøring.

 

4/2017 Vedtakssak: Forslag om nedleggelse av masterprogrammet i "Peace and Conflict Studies"

Vedtak (vedtatt med åtte mot én stemme):

Styret ved Institutt for statsvitenskap anbefaler at masterprogrammet i "Peace and Conflict Studies" nedlegges. Forslaget innebærer at det siste opptaket til PECOS gjennomføres sommeren 2017 med studiestart H17. De frigjorte studieplassene foreslås overført til masterprogrammet i statsvitenskap. Instituttleder vil ta initiativ til at det opprettes en flerfaglig fordypning i freds- og konfliktstudier på masterprogrammet i statsvitenskap, der emner fra ISV, IAKH og eventuelt andre enheter kan inngå. Saken oversendes Det samfunnsvitenskapelige fakultet for videre behandling.

 

 

Eventuelt

Det var to saker under "eventuelt".

Elin Allern tok opp bortfallet av midler til å dekke reise og opphold for eksterne innledere på tirsdagsseminaret fra og med høsten 2017. Instituttleder foreslår at vi tar en bredere diskusjon rundt konsekvensene av instituttets endrede økonomiske rammebetingelser på neste styremøte.

Thyra Askevold tok opp utskifting av stoler på masterlesesalene. Kontorsjefen viste til orientering fra fakultetet, som ble videresendt til Askevold etter møtet.

   

 

Anne Julie Semb
instituttleder                                                                          Ida Weseth Bjøru
                                                                                             kontorsjef
 
Av Ida Weseth Bjøru
Publisert 20. jan. 2017 13:42 - Sist endret 27. jan. 2017 09:50