PROTOKOLL FRA MØTE I INSTITUTTSTYRET 9. MARS 2018

Til stede: Anne Julie Semb, Elin Haugsgjerd Allern, Jon Hovi, Carl Henrik Knutsen, Tarald Laudal Berge, Øyvind Colbjørnsen, Richard Federhofer.

Ikke møtt: Jostein Askim, Mona Glavin

Referent: Guro Schmidt Øvregard

 

Godkjenning av saksliste og eventuelle spørsmål om habilitet i saker som skal behandles. Oppfølging av saker som tidligere har vært behandlet i styret (muntlig orientering ved instituttleder). 

Sakslisten ble godkjent. Det ble ikke reist spørsmål om habilitet. 

 

Saksliste

 

4/2018 Vedtakssak: Innstilling til stilling som førsteamanuensis (SKO1011) innen offentlig politikk og administrasjon

Det var utlyst 1-2 stillinger innen offentlig politikk og administrasjon. Instituttleder hadde fremmet følgende forslag til vedtak:

«Instituttstyret innstiller Sylvia Veit og Kristoffer Kolltveit til stillingene som førsteamanuensis (SKO1011) ved Institutt for statsvitenskap. Dersom Veit eller Kolltveit skulle takke nei til stillingen, går tilbudet videre til innstilte nummer tre osv. Det forutsettes at de i løpet av en toårsperiode deltar på universitetspedagogisk kurs eller legger frem dokumentasjon på at tilsvarende kurs er gjennomført. Det forutsettes at Sylvia Veit lærer seg norsk i løpet av en treårsperiode».

Under behandlingen av saken fremmet Elin Haugsgjerd Allern og Carl Henrik Knutsen et alternativt forslag om kun å innstille til én stilling:

«Instituttstyret innstiller Sylvia Veit til stilling som førsteamanuensis (SKO1011) ved Institutt for statsvitenskap. Dersom Veit skulle takke nei til stillingen, går tilbudet videre til innstilte nummer to osv. Det forutsettes at den som ansettes i løpet av en toårsperiode deltar på universitetspedagogisk kurs eller legger frem dokumentasjon på at tilsvarende kurs er gjennomført. Det forutsettes at Sylvia Veit lærer seg norsk i løpet av en treårsperiode». 

Styret voterte så over de to forslagene. Forslaget fra instituttleder fikk fem stemmer (Anne Julie Semb, Øyvind Colbjørnsen, Jon Hovi, Tarald Laudal Berge, Richard Federhofer). Det alternative forslaget fikk to stemmer (Carl Henrik Knutsen, Elin Haugsgjerd Allern).

Vedtak: 

Instituttstyret innstiller Sylvia Veit og Kristoffer Kolltveit til stillingene som førsteamanuensis (SKO1011) ved Instituttt for statsvitenskap. Dersom Veit eller Kolltveit skulle takke nei til stillingen, går tilbudet videre til innstilte nummer tre osv. Det forutsettes at de i løpet av en toårsperiode deltar på universitetspedagogisk kurs eller legger frem dokumentasjon på at tilsvarende kurs er gjennomført. Det forutsettes at Sylvia Veit lærer seg norsk i løpet av en treårsperiode. 

Saken oversendes fakultetet tilsettingsutvalg for videre behandling. 

 

5/2018 Vedtakssak: Utlysning av åpen stilling som postdoktor (SKO1352)

Vedtak: 

Styret ved Institutt for statsvitenskap godkjenner vedlagte forslag til utlysningstekst for en åpen postdoktorstilling (SKO1532) med de endringene som fremkom i møtet og lyser ut stillingen. 

Det har kommet nye maler for utlysninger av stillinger ved UiO. Dersom det krever tilpasninger i teksten som endrer innholdet i vesentlig grad, blir saken sendt på sirkulasjon til styrets medlemmer. 

 

6/2018 Orienteringssak: Tilsetting av Cathrine M. Thorleifsson i 100% stilling for forsker ved C-REX på midlertidig oppdrag. 

Styret tok saken til orientering

 

Eventuelt

Det var ingen saker under eventuelt.

 

Anne Julie Semb
instituttleder
Guro Schmidt Øvregard
kontorsjef
Publisert 19. mars 2018 16:11 - Sist endret 19. mars 2018 16:11