Protokoll fra møte i ARENAs styre

Møtet ble satt 28. august 2017 kl. 15.40 i Johan P. Olsens rom i ARENAs lokaler i Sognsveien 68, og ble hevet kl. 16.45.

Tilstede fra styret:

Magnus Gulbrandsen (styreleder)

Ingvild Marheim Larsen

Asgeir Fløtre

Espen D. H. Olsen (ansattrepresentant)

Jørgen Bølstad (vara for ansattrepresentant)

Tilstede fra ARENA:

Erik Oddvar Eriksen (senterleder)

Ida Hjelmesæth (administrativ leder)

Christopher Lord (under O-sak 1).

Forfall:

Steinar Stjernø.

Ordinære saker

V-SAK 1: Godkjenning av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

V-SAK 2: Godkjenning av protokoll fra styremøtet 29. mai 2017

Vedtak: Protokollen godkjennes.

Saksdokumenter:

Protokoll fra styremøtet 29. mai 2017.

Orienteringssaker

O-SAK 1: Hva skjer ved ARENA?

Professor og prosjektleder Christopher Lord, presenterte PLATO-prosjektet. Særtrekk, styrker og utfordringer diskuteres, og styret stiller spørsmål vedrørende training, mobilitet og prosjektets oppbygning. Senterleder påpeker styrken ved at prosjektet passer svært godt i senterets øvrige forskningsagenda og vil tilføre styrkede ressurser i aktuell tematikk. Presentasjonen ble etterfulgt av en kort orientering ved senterleder Erik Oddvar Eriksen, som fortalte om markeringen rundt Johan P. Olsens siste bok i juni, første periodiske rapportering i GLOBUS-prosjektet samt status for høstens søknadsarbeid. Arbeidet med publikasjonskakelistene ble igjen presentert og diskutert, før kort gjennomgang av semesterets syv nye ansatte. Senterleder informerte om at nytilsatt postdoktor på REFLEX-prosjektet er hans sønn, med henvisning til habilitetsutfordringer og tilsettingsprosedyre. Det ble også informert om tilsatt vikar for administrativ leder i forbindelse med foreldrepermisjon. Styreleder takker avslutningsvis for presentasjonen og understreket det gjeldende ønsket om ett faglig innlegg per møte.

O-SAK 2: Oppfølging årsplan 2017

Administrativ leder innledet kort. Søknadsarbeid, mengde publikasjoner og forsinkelse i tilsettingssak informasjonsmedarbeider ble nevnt. Det er avgjort at resultatmidlet fra UiO for koordinatorprosjekter ikke får tilbakevirkende kraft for prosjekter startet opp i forkant av 1. januar 2017, slik senteret hadde håpet, og størrelsen på midlene er redusert.

Saksdokumenter:

Status årsplan 2017

O-SAK 3: Regnskap per august og oppdatert prognose

Administrativ leder gikk gjennom regnskapet samt endringer i oppdatert prognose. Det ble understreket at forskyvninger i innbetalinger fra finansiører ikke gir grunn til bekymring, og at virksomheten i all hovedsak løper som planlagt, og at avvik i stor grad handler om tidspunkter for arrangementer og tilsetninger i lys av flat budsjettering. Styret påpeker at det vil være naturlig å diskutere mer detaljer i neste styremøte i forbindelse med arbeidet med budsjett for 2018.

Saksdokumenter:

Regnskap og oppdatert prognose

O-SAK 4: Personalsaker

Styret tok notatet om personalsaker til orientering. Saksdokumentet er unntatt offentlighet, jfr. Offentlighetsloven § 25.

O-SAK 5: Øvrige orienteringssaker

Styret diskuterte arealsituasjonen og bortfall av tidligere disponerte avlastningsplasser ved Ullevål stadion, samt oversikt over publikasjoner. Styret ber om fullstendig oversikt over publikasjoner hittil i år på neste styremøte. For øvrig tok styret notatet om øvrige orienteringssaker. til orientering.

Saksdokumenter:

Øvrige orienteringssaker.

Ordinære saker

V-SAK 3: Eventuelt

Det var ingen saker under eventuelt.

Publisert 21. aug. 2017 16:03 - Sist endret 21. nov. 2017 09:13