Protokoll fra møte i ARENAs styre 13. februar 2023

Møtet ble satt mandag 13. februar 2023 kl. 14.00 i ARENAs seminarrom i Gaustadalléen 30A. Møtet ble hevet kl. 14.50.

Tilstede fra styret:

Magnus Gulbrandsen

Asgeir Fløtre

Agnethe Dahl

Bjørn Høyland

Asimina Michailidou

Martin Moland

Tyra Kristiansen Stave

Tilstede fra ARENA:

Daniel Naurin (senterleder)

Ida Hjelmesæth (administrativ leder)

Karin H. Zelano (O-SAK 1).

Ordinære saker

V-SAK 1: Godkjenning av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

V-SAK 2: Godkjenning av protokoll fra styremøtet 21. november 2022

Vedtak: Protokollen godkjennes.

Saksdokumenter:

Protokoll fra styremøtet 21. november 2022

Orienteringssaker

O-SAK 1: Hva skjer ved ARENA?

Post-doktor ved ARENA Karin H. Zelano presenterte sin forskning innen tematikken Norge, EU og byråkrati for styret. Gjennom sin deltakelse i COMPLEX-prosjektet ser hun på rolleforståelse, verdier og fortolkninger i norske tilsyn, direktorater og domstol, og presenterte planer for sin kvalitative studie for styret.

Senterleder Daniel Naurin orienterte deretter om personalsaker siden forrige styremøte. Videre orienterte han styret om innvilgelsen av ett av de to MSCA-post doctor fellowship-søknadene ved Elena Escalante Block, som kommer til ARENA fra Antwerpen. Den andre søknaden er uavklart på nåværende tidspunkt. Videre venter ARENA fortsatt også svar på AGORA-søknaden, mens UiO: Demokrati-søknaden ble avslått. Et nytt Senter for EØS-rett har fått tildeling, der ARENA er samfunnsvitenskapelig partner. Muligheten for å søke MSCA-fellowship gjennom ARENA er nå utlyst på våre nettsider, og vi håper på gode søkere. Naurin orienterte videre om publisering av CJEU-databasen, med finansiering fra det svenske forskningsrådet der det er sammenstilt data fra EU-domstolen som er gjort tilgjengelig via nettsiden, som har vært svært godt besøkt fra start. Videre ble styret informert om kommende arrangementer som scenariekonferansen, nye publikasjoner og de nye NFR-prosedyrer for søknader med løpende innlevering.

Saksdokumenter:

Personalsaker (unntatt offentlighet, jfr. Offentlighetsloven § 25)

Øvrige orienteringssaker

O-SAK 2: Årsregnskap 2022

Administrativ leder gjennomgikk regnskapet for 2022. Det var ingen store overraskelser da regnskapet ble avsluttet. Regnskapsresultatet ble på 1,5 mill. kr. i ubrukte midler for ARENAs totalvirksomhet, som er 5,5 mill. kr. bedre enn budsjettert. Av betydning her er slettingen av det såkalte historiske akkumulerte underskuddet på 4 mill. kr, vedtatt av fakultetsstyret i mars 2022. Det er samtidig omlag 500 000 kr. lavere enn siste prognose, og dette avviket har med vurderinger gjort om størrelse på offentlige refusjoner, lønnskostnader og prosjektregnskap i november å gjøre.

Det ble videre igjen orientert om at prosjektavslutninger nå regnskapsføres annerledes enn tidligere etter overgang til DFØ, og en rekke prosjektavslutninger gjenstår fortsatt. Når disse avslutningene blir regnskapsført, vil resultatet tilsammen bli ca 1 mill. bedre, altså 2,9 mill. kr.

Styret noterte at det ikke er grunn til bekymring fra  deres side. Det er fremdeles et ønske om å se på mulige scenarier fremover.

Styret tok saken til orientering.

Saksdokumenter:

Økonominotat

Ordinære saker

V-SAK 3: Årsplan 2023 - 2025

Det ble henvist til D-SAK 1 i det forrige styremøtet i november 2022, og et oppdatert dokument fulgte vedlagt. Styret understreket ønsket om utdyping av punktet om impact, men det ble anerkjent at det legges opp til en prosess rundt dette fremover. Forslag til konkretisering gikk i retning av møter i forvaltningen, detaljer om deling av data, og open science. Videre ble det foreslått å stryke tiltaket om det internasjonale masterprogrammet, men forslaget ble avvist.

Saksdokumenter:

ARENAs årsplan 2023 - 2025

Vedtak: Styret godkjenner forslag til årsplan for ARENA for perioden 2023 - 2025.

V-SAK 4: Møteplan 2023

ARENA ba om at styremøtet planlagt 22. mai 2023 ble flyttet til 15. mai 2023 pga intern møtekollisjon.

Oppdatert oversikt er således slik:

Mandag 15. mai (22. mai utgår) 2023

Mandag 11. september 2023

Mandag 20. november 2023

Vedtak: Styret godkjenner oppdatert møteplan.

D-SAK 1: Eventuelt

Ingen saker.

D-SAK 2: Styrets fem minutter

Ikke protokollført.

 

 

 

 

Publisert 2. feb. 2023 09:54 - Sist endret 15. mai 2023 17:14