Protokoll fra ekstraordinært møte 29. november 2023

Møtet ble satt onsdag 29. november 2023 kl. 12.05 på Zoom, og ble hevet kl. 12.40.

Tilstede fra styret: 

Magnus Gulbrandsen

Agnethe Dahl

Bjørn Høyland

John Erik Fossum

Tyra Kristiansen Stave

Forfall: Asgeir Fløtre, Martin Moland

Tilstede fra ARENA:

Daniel Naurin (senterleder)

Ida Hjelmesæth (administrativ leder)

Ordinære saker

V-SAK 1: Godkjenning av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

V-SAK 2: Kunngjøring av stilling som senterleder ved ARENA

Fakultetet tar sikte på å kunngjøre åremålsstillingen som senterleder ved ARENA så snart som mulig, og ARENAs styre er derfor bedt om å behandle forslaget til kunngjøringstekst. Stillingen er en faglig/administrativ lederstilling og følger derfor ikke ansettelsesprosedyrene for vitenskapelige stillinger. Kunngjøringsteksten ønskes videre behandlet i fakultetsstyremøtet 14. desember.

Styret diskuterte og ba om at koblingen mellom Norge og Europa tydeliggjøres i teksten, at bakgrunn fra europaforskning under kvalifikasjoner bes endret fra fordel til forutsetning, og ba videre om at "egen" foran forskning sløyfes. Styret diskuterte også hvorvidt teksten som beskriver ARENA kan kortes ned og synkroniseres, samt at det fremkommer i teksten at senterleder også er styreleder.

Saksdokumenter:

Notat

Kunngjøringstekst

Vedtak: ARENAs styre godkjenner forslag til kunngjøringstekst for stilling som senterleder (SKO 1475) ved ARENA Senter for europaforskning med de kommentarer som fremkom i møtet og anbefaler overfor fakultetsstyret at stillingen som senterleder lyses ut. Saken oversendes fakultetsstyret for videre behandling.

 

V-SAK 3: Kunngjøring av fast stilling som forsker (SKO 1183/1109) ved ARENA

Styret ble bedt om å behandle forslag til utlysningstekst for fast stilling som forsker  (SKO 1183/1109) ved ARENA. Senterleder orienterte om bakgrunnen for ønsket om utlysning og finansieringsgrunnlag. Styret diskuterte hvorfor kravet om metodekunnskaper er tatt ut, om vurderinger knyttet til ønsket fagfelt, hvorfor beskrivelsen av ARENA ikke sier noe om koblingen mellom Europa og Norge, samt  språkkrav.

Saksdokumenter:

Notat 

Kunngjøringstekst

Vedtak:  Styret ved ARENA Senter for europaforskning godkjenner kunngjøringstekst og foreslår ovenfor Det samfunnsvitenskapelige fakultet at det lyses ut en 100% fast stilling som forsker (SKO 1183 / SKO 1109) ved ARENA. Saken oversendes fakultetets ansettelsesutvalg for videre behandling.

D-SAK 1: Eventuelt

Ingen saker.

Publisert 23. nov. 2023 10:32 - Sist endret 22. mai 2024 14:09