English version of this page

Arbeidsmarkedsfleksibilitet (LABFLEX)

Årsaker og konsekvenser av arbeidsmarkedsfleksibilitet. Finansiert av European Research Council (ERC).

Loop av forretningsfolk som skal på jobb konseptcollage.

Kilde: Freepik

Om prosjektet

Arbeidslivet er i endring og viser ingen tegn til å avta. Senest har den blitt rammet av Covid-pandemien. Globalisering og teknologiske endringer har imidlertid også hatt stor innvirkning på den moderne arbeidsplassen. Det ERC-finansierte LABFLEX-prosjektet vil fokusere på alternative arbeidsordninger som outsourcing, underleverandører, fleksibel planlegging og fleksible lønnsjobber. Disse har blitt den "nye normalen." Prosjektet skal undersøke årsaker og konsekvenser av arbeidsmarkedsfleksibilitet. Den skal prøve å forklare økningen i lønnsulikheten. Funnene vil tegne et bilde av tilbuds- og etterspørselssiden på arbeidsmarkedet, og legge til rette for en studie av fleksibilitet i arbeidskontrakter.

LABFLEX reiser en rekke spørsmål: Gjenspeiler forskjeller i jobbkontrakter endringer i
arbeidernes preferanser, eller speiler de fremskritt innen teknologi som legger til rette for gevinster fra å organisere jobboppgaver annerledes? Hva er virkningene av fleksibilitet i jobben kontrakter om lønnsulikhet og kjønnsforskjeller? Er arbeidere tilstede kompensert for ugunstige arbeidsforhold eller høyere inntektsrisiko, eller gjør
endringer i arbeidskontrakter reflekterer endringer i deling av husleie mellom arbeidere og bedrifter? Hvordan påvirker arbeidsmarkedsinstitusjoner fleksibiliteten? 

Finansiering

Dette prosjektet har mottatt finansiering fra European Research Council (ERC) under avtale nr. [101043127 — LABFLEX — ERC-2021-STG]. Prosjektet har et budsjett på 1,5 millioner Euro (ca. 15 millioner NOK) og varer fra desember 2022 til november 2027.

 

Emneord: Arbeids- og demografisk økonomi
Publisert 31. okt. 2023 15:52 - Sist endret 31. okt. 2023 15:52

Kontakt

Manudeep Bhuller

Prosjektleder