Møte i Programrådet

Til stede: Steinar Holden (leder), Tone Ognedal, Karen Helene Ulltveit-Moe, Bård Nordseth, Guro Bråthen Håkedal. 

Fra adm: Tone Enger, Marie Sørhaug, Petter Brønstad, Oda Asbjørnsen Aune og Mari S. Øverås (referent). 

Sak 20/2021 Godkjenning av sakslisten og godkjenning av protokoll fra programrådets møte 18.10.2021

Vedtak:

Sakslisten godkjennes.  Protokoll fra programrådets møte 18.10.2021 godkjennes.

Sak 21/2021 Orienteringssaker

a) Referat fra Forum for studiespørsmål 25. november

b) Internrevisjon av sensurprosessen ved SV-fakultetet

Formålet med revisjonen er å se etter til at sensur ved UiO gjennomføres iht. lov og retninglinjer gjennom å vurdere og bekrefte tiltakene i prosessen, samt kartlegge hvordan sensur er koplet til kvalitetsarbeidet. Internrevisjonen skal også samle info om ressursbruk på sensur og konsekvenser av innføring av 2-sensorer krav. Gjennomføringstiden for revisjonen er november 2021– januar 2022.

Vedtakssaker

Sak 22/2021 Endring av vitnemålets informasjonsside

Det har kommet en bestiling fra fakultetet om å oppdatere informasjonssider i alle vitnemål utstedt ved Fakultetet i tråd med nasjonal mal for vitnemål. Programlederne har oppdatert informasjonssiden for vitnemålene for årsenhet i samfunnsøkonomibachelorprogrammet i samfunnsøkonomisamfunnsøkonomisk analyse og mastergraden i Economics

De nye vitnemålstekstene skal settes i produksjon for studenter som fullfører graden i løpet av vårsemesteret 2022. 

Vedtak:

Programrådet vedtar de oppdaterte informasjonssidene til vitnemålene for årsenheten i samfunnsøkonomi, bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi, samfunnsøkonomisk analyse og mastergraden i Economics. 

Sak 23/2021 Nytt bachelorprogram i samarbeid med institutt for informatikk

Det ble nedfelt en arbeidsgruppe vårsemesteret 2021 som skulle undersøke muligheten for et tverrfaglig bachelorprogram i samarbeid med institutt for informatikk. Arbeidsgruppen ledes av Andreas Moxnes, og vedlagt følger et notat til vurdering for programrådets medlemmer. 

Vedtak:

Programrådet vedtar opprettelsen av det nye bachelorprogrammet i samarbeid med institutt for informatikk med oppstart høsten 2023. Universitetsstyret vedtar saker om studieprogram på 60 studiepoeng eller mer. Fristen er 20. januar 2022 for å levere forslag til fakultetet for behandling i fakultetstyret om etablering av studieprogrammet for neste studieår.

Studentrepresentantene ønsker å komme med noen innspill til oppbygningen av studieprogrammet og skal kontakte studiekonsulent Marie Sørhaug i god tid før søknadsfristen slik at innspillene kan bli tatt til etterretning. 

Leder for bachelorprogrammet Andreas Moxnes får fullmakt til å utforme den endelige søknaden i samråd med instituttleder.

Sak 24/2021 Diskusjonssaker

a) Konsekvenser av krav om 2 sensorer på eksamen

Fra og med høstsemesteret 2022 er det krav om to sensorer på alle eksamener som vil få konsekvenser for instituttet. Programrådet diskuterte på et overordnet nivå hvordan dette vil påvirke undervisning- og eksamensplanleggingen fremover. Det er fortsatt ikke klart hvilke krav som vil gjelde om to sensorer i praksis, men UiO jobber med å formulere en felles tolkning av kravet.

Programlederne, instituttleder og administrasjonen skal se helhetlig på rammene rundt undervisning og eksamen og foreslå eventuelle tiltak i et senere programrådsmøte.

Vi vil fortsatt ønske å bruke eksterne sensorer utover den sensur som interne bør gjøre av hensyn til kvaliteten på undervisningstilbudet. Men det kan bli vanskelig å få godt kvalifiserte eksterne sensorer på alle emner, og vi må derfor regne med at det vil bli mer sensur for interne. Det vil bli viktigere at emneansvarlig hjelper til med å finne egnede sensorer i god tid før eksamen.

Sak 25/2021  Eventuelt

a) Eksamenskollisjon på valgfrie masteremner.

Studentrepresentantene meldte inn eksamenskollisjoner på to valgfrie masteremner som undervises våren 2022. Siden nesten alle emner på Økonomisk insitutt er 3 - 4 timers skriftlig eksamener, blir de lagt i Silurveien som er stedet de aller fleste skriflige eksamner blir holdt. Vi deler lokalet med øvrige emner på UiO, og det er svært utfordrende å kollisjonssikre alle valgfrie emner. 

Programlederene skal undersøke med fakultetet om det er mulig at UiO får utvidet kapasiteten for skriftlig eksamener. Hvis ikke dette er mulig må instituttet utforske andre eksamensformer som gir større fleksibilitet i valg av eksamendatoer. 
Administrasjonen skal varsle programlederne i forkant dersom det blir eksamens- eller undervisningskollisjoner slik at de er orientert. 

 

Publisert 7. des. 2021 14:47 - Sist endret 8. feb. 2024 14:22