Møte i Programrådet

Sak 20/2021 Godkjenning av sakslisten og godkjenning av protokoll fra programrådets møte 18.10.2021

Forslag til vedtak:

Sakslisten godkjennes.  Protokoll fra programrådets møte 18.10.2021 godkjennes.

Sak 21/2021 Orienteringssaker

a) Referat fra Forum for studiespørsmål 25. november

b) Internrevisjon av sensurprosessen ved SV-fakultetet

Formålet med revisjonen er å se etter til at sensur ved UiO gjennomføres iht. lov og retninglinjer gjennom å vurdere og bekrefte tiltakene i prosessen, samt kartlegge hvordan sensur er koplet til kvalitetsarbeidet. Internrevisjonen skal også samle info om ressursbruk på sensur og konsekvenser av innføring av 2-sensorer krav. Gjennomføringstiden for revisjonen er november 2021– januar 2022.

Vedtakssaker

Sak 22/2021 Endring av vitnemålets informasjonsside

Det har kommet en bestiling fra fakultetet om å oppdatere informasjonssider i alle vitnemål utstedt ved Fakultetet i tråd med nasjonal mal for vitnemål. Programlederne har oppdatert informasjonssiden for vitnemålene for årsenhet i samfunnsøkonomi, bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi, samfunnsøkonomisk analyse og mastergraden i Economics

De nye vitnemålstekstene skal settes i produksjon for studenter som fullfører graden i løpet av vårsemesteret 2022. 

Forslag til vedtak

Programrådet vedtar de oppdaterte informasjonssidene til vitnemålene for årsenheten i samfunnsøkonomi, bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi, samfunnsøkonomisk analyse og mastergraden i Economics. 

Sak 23/2021 Nytt bachelorprogram i samarbeid med institutt for informatikk

Det ble nedfelt en arbeidsgruppe vårsemesteret 2021 som skulle undersøke muligheten for et tverrfaglig bachelorprogram i samarbeid med institutt for informatikk. Arbeidsgruppen ledes av Andreas Moxnes, og vedlagt følger et notat til vurdering for programrådets medlemmer. 

Forslag til vedtak:

Programrådet vedtar opprettelsen av det nye bachelorprogrammet i samarbeid med institutt for informatikk med oppstart høsten 2023. Universitetsstyret vedtar saker om studieprogram på 60 studiepoeng eller mer. Fristen er 20. januar 2022 for å levere forslag til fakultetet for behandling i fakultetstyret om etablering av studieprogrammet for neste studieår. Leder for bachelorprogrammet Andreas Moxnes får fullmakt til å utforme den endelige søknaden i samråd med instituttleder.

Sak 24/2021 Diskusjonssaker

a) Konsekvenser av krav om 2 sensorer på eksamen

Fra og med høstsemesteret 2022 er det krav om to sensorer på alle eksamener som vil få konsekvenser for instituttet. Programrådet diskuterer på et overordnet nivå hvordan dette vil påvirke undervisning- og eksamensplanleggingen fremover.

Sak 25/2021  Eventuelt

a) Kollisjon på valgfrie masteremner.
 

 

Publisert 30. nov. 2021 13:54 - Sist endret 4. feb. 2024 11:59