Protokoll fra programrådsmøte 09. februar 2023

Til stede: Steinar Holden (leder), Karen Helene Ulltveit-Moe, Tone Ognedal, Gina Dugstad Gerhardsen og Kacper Lewandowski. 

Fra adm: Kristina Huglen, Guro Langøigjelten, Mari Øverås (referent). 

Sak 01/2023 Godkjenning av sakslisten og godkjenning av protokoll for programrådets møte 14.10. 2022

Forslag til vedtak:

Sakslisten godkjennes. Protokoll fra programrådets møte godkjennes. 

Sak 02/2023 Orienteringssak

a) Godkjenning av studentrepresentanter i Programrådet

Styret i fagutvalget hadde allmøte 02 februar der verv ble fordelt. Peder Nyeggen er valgt som ny studentrepresentant til Programrådet, med Kacper Lewandowski og Lise Grønland som vararepresentanter. Gina Gerhardsen fortsetter som studentrepresentant.

Instituttleder har myndighet til å oppnevne programleder og medlemmer av programråd ihht. administrasjonsreglementet på SV-fakultetet. Programrådsleder og instituttleder, Steinar Holden, oppnevner Peder Nyeggen som studentrepresentant, og Kacper Lewandowski og Lise Grønland som vararepresentanter. 

b) Referat fra Forum for studiespørsmål, 24.11 2022. 

 

Vedtakssaker

Sak 03/2023 Undervisningsplan høsten 2023

Programrådet skal behandle undervisningsplanen for høsten 2023. Merk at det kun blir vedtatt hvilke emner som skal gis og hvem som er emneansvarlig der det er klart. Detaljering av andre forelesere og seminarledere følger ikke dette notatet.

Vedtak

Programrådet vedtar undervisningsplanen for høsten med de endringer som kom frem på møtet.

Programlederne får fullmakt til å foreta eventuelle nødvendige justeringer i undervisningsplanen grunnet budsjettsituasjonen, lærersituasjonen, studenttallet m.m.

 

Sak 04/2023 Bytte semester på exphil og exfac i studieprogrammene

Fakultetet ønsker at bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi og masterprogrammet i samfunnsøkonomisk analyse bytter plass på EXPHIL03 og SVEXFAC03 i programstrukturen på grunn av utfordringer med kapasitetshensyn. Se vedlagte notat. 

Vedtak

Programrådet vedtar å bytte semester for Exphil og Exfac, slik at Exfac blir lagt til 2. semester og Exphil 3. semester for bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi og masterprogrammet samfunnsøkonomisk analyse. Endringen vil gjelde for kull 2023, og tre i kraft våren 2024.

Sak 05/2023 Diskusjonssak

a) Undervisningsfri torsdager 08-10

Fagutvalget ønsker at torsdager 08-10 er undervisningsfri slik at ingen obligatoriske emner har undervisning i dette tidsrommet. Det vil tillate at flest mulig skal kunne delta på avisrunden i regi av Fagutvalget. 

Instituttet skal prøve å imøtekomme ønsket, men kan ikke gi noen garanti siden vi får tildelt undervisningstidspunkter som et lotteri. Det er ikke alltid vi har mulighet til å flytte undervisningstidspunkter på grunn av mangel på rom/auditorium og kollisjoner med andre emner. Instituttet vil melde til fagutvalget dersom noen obligatoriske emner blir lagt i det tidsrommet, slik at de får mulighet til å se om de kan velge et annet tidspunkt til avisrunden.  

Sak 06/2023 Eventuelt

Publisert 9. feb. 2023 11:12 - Sist endret 11. feb. 2024 00:43