Protokoll fra styremøte ved Økonomisk institutt 5. mars 2019

Til stede: Steinar Holden, Halvor Mehlum, Karen Helene Ulltveit-Moe, Kjetil Storesletten, Katinka Holtsmark (fratrådte under O-sak 2), Sofie Kjernli-Wijnen, Marte Næss  Thomassen, Tord Hustveit, Ingrid Semb (O-sak 2)

Fra adm: Merethe Aase

Sak 1 Godkjenning av dagsorden. Godkjenning av protokoll fra styremøte 12.02.2019.

Vedtak: 

Dagsorden godkjennes. O-sak 2 behandles til slutt på møtet. Protokoll fra styremøte 12.02.19 godkjennes.

Orienteringssaker

O-sak 1 Regnskapsrapport for 2018

Det vises til V-sak 2 på styremøtet 12.02.19 der det ble vedtatt å gi instituttleder fullmakt til å følge opp regnskapsrapporten med økonomiseksjonen ved fakultetet og godkjenne rapporten. En ajourført versjon av rapporten, som er godkjent av instituttleder, var sendt styremedlemmene.

O-sak 2 Søknader til stipendiatstillinger - bedømmelseskomitéens innstilling 

Instituttet har utlyst 3-5 stipendiatstillinger med søknadsfrist 1. februar 2019. En av stillingene er øremerket prosjektet "Tilbud og etterspørsel av offentlig utdanning". Instituttet mottok 104 søknader innen søknadsfristens utløp. Bedømmelseskomitéens innstilling var sendt styremedlemmene til orientering, og det ble diskutert hvor mange søkere som burde få tilbud. Av hensyn til søkernes kommentarfrist vil ansettelse i stillingene måtte behandles på sirkulasjon i styret etter møtet 05.03.19. 

Katinka Holtsmark fratrådte under denne saken, og vararepresentant Ingrid Semb deltok istedenfor Holtsmark.

O-sak 3 Forskningstermin

Bård Harstad vil utsette tidligere innvilget forskningstermin for det akademiske år 2019-2020

Ordinære saker

V-sak 1 Tilsetting i postdoktorstilling knyttet til prosjektet "Tilbud og etterspørsel av offentlig utdanning"

Stillingen ble utlyst på Econjobmarket med søknadsfrist 1. desember 2018, og 189 kandidater meldte sin interesse for stillingen. Sorteringskomitéen valgte ut 6 søkere på shortlist. Bedømmelseskomite for stillingen har vært intern, og har bestått av de samme medlemmer som sorteringskomiteen: Edwin Leuven (leder), Cloé Garnache og Manudeep Bhuller.

Notat datert 25.02.19 og øvrige sakspapirer var sendt styremedlemmene.

Vedtak (enstemmig):

Mikkel Gandil tilsettes som postdoktor (SKO 1352) for fire år med 15% undervisningsplikt. De tre første årene i stillingen finansieres av prosjektet "Tilbud og etterspørsel av offentlig utdanning" og det siste året av instituttets basismidler.

Dersom Mikkel Gandil takker nei til stillingen, sendes saken tilbake til styret.

V-sak 2 Tilsetting i to postdoktorstillinger knyttet til ESOP og ERC grant

Stillingene ble utlyst på Econjobmarket med søknadsfrist 20. november 2018, og 396 kandidater meldte sin interesse for stillingene. Sorteringskomitéen valgte ut 12 søkere på shortlist, og seinere ble en ekstra kandidat tilføyd. Bedømmelseskomité for stillingene har vært intern, og har bestått av Paolo Piacquadio (leder), Kalle Moene og Inga Heiland.

Notat datert 25.02.19 og øvrige sakspapirer var sendt styremedlemmene.

Etter at sakspapirene ble sendt ut har Sergio Ocampo Diaz, som var innstilt til postdoktorstilling knyttet til ERC Grant Valured, takket ja til en annen stilling.

Vedtak (enstemmig):

Henrik Sigstad tilsettes som postdoktor (SKO 1352) for fire år med 15% undervisningsplikt. Stillingen finansieres av midler til verdensledende miljø.

Det tilsettes ikke i postdoktorstilling knyttet til ERC Grant Valured. 

V-sak 3 Forlengelse i postdoktorstilling - Yikai Wang

Yikai Wang har sluttdato i postdoktorstilling 28.05.2019. Han har søkt om 3 måneders permisjon i stillingen fra 01.04.19 for å arbeide i SSB. Notat datert 26.02.19 var sendt styremedlemmene.

Vedtak (enstemmig):

Instituttstyret slutter seg til forslaget og forlenger Yikai Wangs ansettelse som postdoktor til og med 28.08.2019 på bakgrunn av permisjonen.

V-sak 4 Eventuelt

Ingen saker.

 

Publisert 5. mars 2019 14:52 - Sist endret 5. mars 2019 14:54