Protokoll fra styremøte ved Økonomisk institutt 23. juni 2020

Til stede: Steinar Holden, Halvor Mehlum, Edwin Leuven, Kjetil Storesletten, Katinka Kristine Holtsmark, Marte Emilie Engebretsen, Tone Ognedal, Andreas Stranden Hoel-Holt, Kaja Dørum Haug.

Seniorrådgiver Fredrik Emil Olsbu var tilstede under O-sak 1. 

Guro Schmidt Øvregard (referent)

Sak 1 Godkjenning av dagsorden. Godkjenning av protokoll fra styremøte 10.03.2020

Vedtak: 

Dagsorden godkjennes. Protokoll fra styremøte 10.03.2020 godkjennes. 

Orienteringssaker

O-sak 1 Regnskapsrapport for Økonomisk institutt 1. tertial 2020

Instituttstyret tar regnskapsrapporten til orientering. 

O-sak 2 Orientering om planer for oppussing av Eilert Sundts hus

Instituttleder orienterte muntlig i møtet.

Det er besluttet at deler av Eilert Sundts hus skal pusses opp med oppstart januar 2021. Det gjelder etasjene 5, 6, 9, 10, 11 og 12. Oppussingen er et spleiselag mellom Det samfunnsvitenskapelige fakultetet, UiO sentralt og Kunnskapsdepartementet. Uflytting av lokalene vil starte i desember. Vi vet ikke hva slags erstatningslokaler vi vil bli tilbudt, men har meldt inn behov på vegne av instituttet. 

Ordinære saker

V-sak 1 Forlengelse av ansettelse som stipendiat (SKO 1017) i 100% stilling - Kristoffer Berg

Kristoffer Berg er innvilget permisjon fra sin stilling som stipendiat i perioden 29. juni 2020 til 18. september 2020 for å jobbe ved Det internasjonale valutafondet (IMF). Instituttleder foreslår å forlenge ansettelsesperioden for Berg tilsvarende permisjonens lengde. 

Vedtak: 

Instituttstyret slutter seg til forslaget og forlenger Kristoffer Berg sin ansettelse som stipendiat til og med 06.11.2021 på bakgrunn av permisjonen. 

V-sak 2 Kunngjøring av professorat (SKO 1013) i finans ved Økonomisk institutt

Instituttstyret ga i møte den 28.01.2020 sin tilslutning til at instituttleder arbeider videre med sikte på å rekruttere til en fast stilling innen finans ved Økonomisk institutt. Det foreslås å lyse ut et professorat i finans.  

Vedtak: 

Instituttstyret godkjenner den vedlagte kunngjøringsteksten med de endringer som framkom i møtet, og foreslår overfor Det samfunnsvitenskapelige fakultet å lyse ut en fast professorstilling innen finans ved Økonomisk institutt. Forslaget er betinget av en positiv forhåndsuttalelse fra Norwegian Finance Initiative om en mulig medfinansiering av ansettelsen.

Saken ble vedtatt med 8 mot 1 stemmer.

V-sak 3 Tilsetting i stilling som postdoktor (SKO 1352) knyttet til IMWEL-prosjektet ved Økonomisk institutt

Instituttstyret vedtok 11.02.2020 å lyse ut en postdoktorstilling knyttet til NFR-prosjektet Immigration, Inequality and the Welfare State: A Modern Macroeconomic Approach (IMWEL). Ansettelsen omfatter fire år, der tre år finaniseres av prosjektmidler, og undervisningsdelen av stillingen finansieres av instituttets basisbevilgning. 

Vedtak: 

Laurence Malafry tilsettes som postdoktor (SKO 1352) ved Økonomisk institutt for fire år med 20% undervisningsplikt. De tre første årene av stillingen finansieres av NFR-prosjektet Immigration, Inequality and the Welfare State: A Modern Macroeceonomic Approach (IMWEL), og det siste året av instituttets basismidler. 

Dersom Malafry takker nei til stillingen, går tilbudet videre til Vladimir Pecheu. Dersom Pecheu takker nei til stillingen, sendes saken tilbake til instituttleder. 

Eventuelt 

Det ble meldt inn fire saker under eventuelt. 

1. Økonomisk institutt skal arrangere Forskermøte i 2023, etter forespørsel fra Samfunnsøkonomene. Saken ble diskutert i styremøtet 10. mars og styret stilte seg positiv til dette. Jo Thori Lind har sagt seg villig til å være instituttets representant i arrangementskomiteen.  

2. Det ble oppfordret til å planlegge for en utlysning av innstegsstilling i den kommende jobmarket-perioden, og at instituttet tar sikte på å invitere kandidater til jobtalk i løpet av høstsemesteret. 

3. Det ble foreslått å sette i gang en kartlegging av samarbeidet med Frisch-senteret med tanke på å vurdere alternative samarbeidsformer.   

4. Studentene melder at flere mottar begrunnelser på eksamenskarakterer som er av generisk karakter og lite informative. Saken følges opp i programrådet. 

Publisert 28. juni 2020 18:11 - Sist endret 27. juni 2023 15:58