Protokoll fra ekstraordinært styremøte ved Økonomisk institutt 28. januar 2020

Til stede: Steinar Holden (møteleder), Halvor Mehlum, Edwin Leuven, Kjetil Storesletten, Marte Emilie Engebretsen, Marte Næss Thomassen, Tale Eriksen Voldseth, Geir Asheim, Ana Leiva-Vernengo

Fra adm: Guro Schmidt Øvregard (referent)

V-sak 1 Mulighet for utlysning av fast stilling som førsteamanuensis ved Økonomisk institutt

Notat fra instituttleder følger vedlagt.

Vedtak: 

Instituttstyret gir sin tilslutning til at instituttleder arbeider videre med sikte på å rekruttere til en fast stilling innen finans ved Økonomisk institutt. Instituttstyret oppfordrer til at ansettelsen skjer uten forutgående kunngjøring.

Vedtaket er enstemmig.

V-sak 2 Søknader om ERC Grant fra forskere som ikke har fast stilling ved Økonomisk institutt

Notat fra instituttleder følger vedlagt.

Vedtak: 

Instituttstyret støtter et prinsipp om å åpne for at Økonomisk institutt kan stå som vertsinstitusjon for en ekstern kandidat som søker ERC Grant. Dette forutsetter at kandidaten blir vurdert å kunne nå opp i konkurranse om en fast stilling ved Økonomisk institutt uavhengig av dette.

Konkret vil det gjennomføres en vurdering av om kandidaten klart tilfredsstiller kravene om fast stilling for ansatte i innstegsstilling, slik de er nedfelt i de nye kravene som ble vedtatt av Fakultetet i desember 2019.  Disse kravene innebærer krav om fremragende forskning, undervisning av høy kvalitet, og godt generelt bidrag til instituttet (citizenship). I tillegg må det vurderes at kandidaten har en faglig profil som er velegnet for instituttets målsettinger.

Beslutningen om at Økonomisk institutt kan stå som vertsinstitusjon i det konkrete tilfelle tas av styret ved instituttet.

Instituttstyret støtter forslaget om å la Jonas Hjort og Martin Schmalz søke ERC Grant med Økonomisk institutt som vertsinstitusjon. Dersom de to får tilsagn på ERC Grant, vil Økonomisk institutt innstille overfor fakultetet at de tilbys fast stilling som førsteamanuensis ved Økonomisk institutt.

Vedtaket er enstemmig.

Eventuelt

Det vurderes å ansette en forsker i 3-6 måneder, finansiert ved et eksternfinansiert prosjekt. Styret hadde ingen innsigelser.

Publisert 28. jan. 2020 15:44 - Sist endret 3. feb. 2020 14:20