Protokoll fra styremøte ved Økonomisk institutt 14. desember 2021

Til stede: Steinar Holden, Halvor Mehlum, Katinka Holtsmark, Geir Asheim, Sondre Engebrethsen, Oda Asbjørnsen Aune, Karine Nyborg, June Solås, Andreas Moxnes

Seniorrådgiver Reidunn T. Nielsen var til stede under v-sak 1. 

Guro Schmidt Øvregard (referent)

Sak 1 Godkjenning av dagsorden. Godkjenning av protokoll fra styremøte 02.11.2021

Vedtak: 

Dagsorden godkjennes. Protokoll fra styremøte 02.11.2021 godkjennes.

Orienteringssaker

O-sak 1 Status utlyste stillinger

Fire stipendiatstillinger er lyst ut med søknadsfrist 15. januar 2022. 

PhD Research Fellowships in  Economics (215660) | University of Oslo (jobbnorge.no)

1-2 stilling som postdoktor/førsteamanuensis på innstegsvillkår er lyst ut med søknadsfrist 24. januar 2022. 

Tenure-track Assistant Professor or Associate Professor in Economics  (213879) | University of Oslo (jobbnorge.no)

Bedømmelseskomité for stillingen: Jo Thori Lind (leder), Joyee Deb, Yale University og Valerie Smeets, Universitetet i Aarhus

Stilling som postdoktor tilknyttet prosjektet Inequality, Debt, and Crisis Management er lyst ut med søknadsfrist 24. januar 2022. 

Assistant Professor (Postdoctoral Fellow) in Economics (216879) | University of Oslo (jobbnorge.no)

Bedømmelseskomité for stillingen: Martin Holm (leder), Lan Lan og Kjetil Storesletten

Stilling som postdokotor knyttet til prosjektet NIMICAR vil bli lyst ut i løpet av uke 50 med søknadsfrist 24. januar 2022.

Bedømmelseskomité for stillingen: Christian Traeger (leder), Geir Asheim og Inga Heiland. 

O-sak 2 Ansettelse av lektorer i bistilling

Instituttet har ansatt Torje Hegna i 20% bistilling og Kristoffer Midtømme i 10% bistilling som førstelektor i perioden 2021 - 2023 for å dekke undervisningsbehov. Etter planen skal vi ansette ytterligere to lektorer i 20% bistilling i samme periode. 

Styret etterspør en oversikt over interne undervisningsressurser og en mer langsiktig plan for undervisningsbehov framover. Dette vil bli fulgt opp av undervisningsledelsen.   

O-sak 3 Innstilling av Tyra Merker til midlertidig stilling som forsker

Instituttstyret har innstilt Tyra Merker til 100% midlertidig stilling som forsker i perioden 1.1.2022 - 31.7.2022. Innstillingen er vedtatt av instituttstyret på sirkulasjon og oversendes fakultetets tilsettingsutvalg for videre behandling. 

Økonomisk institutt har en målsetting om at godt kvalifiserte stipendiater skal kunne søke stillinger på det internasjonale akademiske jobbmarkedet, og Merker gjør det nå. Forskerstillingen vil gi finansiering fram til en mulig jobbstart. Under stipendiatperioden har Merker delvis vært finansiert av prosjektet Globalprod. Det har gitt en innsparing for Økonomisk institutt med sikte på å kunne finansiere en forskerperiode mellom utløp av stipendiatstillingen og oppstart i en ny akademisk jobb. Stillingen vil finansieres av basis (dekket av den tidligere innsparingen), og muligens også av Oslo Fiscal Studies, avhengig av tilgang på midler der. 

Ordinære saker

V-sak 1 Forslag til budsjett 2022

Saksdokumenter

Vedtak: 

Instituttstyret godkjenner budsjettforslaget for 2022.

V-sak 2 Ansettelse i 20% bistilling som førsteamanuensis  (SKO1011) ved Økonomisk institutt, uten kunngjøring

Vedtak: 

Instituttstyret ansetter Espen Henriksen i 20% bistilling som førsteamanuensis (SKO 1011) ved Økonomisk institutt i perioden 01.01.2022-31.12.2024.

Eventuelt

1. Vurdering av pedagogiske evner i ansettelsesprosesser

Styret diskuterte hvordan vi best ivaretar kravet om pedagogisk kompetanse i rekrutteringsprosesser til faste stillinger og stillinger på innstegsvilkår. Instituttet inviterer alle aktuelle kandidater til jobtalks og vil framover sørge for at studentrepresentantene også inviteres til jobtalks slik at de kan være med å vurdere kandidatenes pedagogiske evner. 

Styret etterspør en klargjøring av hvordan kravene til ansettelse i fast stilling, og vurderingskriteriene til midt- og sluttevaluering for personer på innstegsvilkår, ivaretas i rekrutteringsprosessen. Dette bør være eksplisitt omtalt i vurdering av kandidatene som fremlegges for styret. 

Forskrift om ansettelse på innstegsvilkår med utfyllende bestemmelser for UiO - Universitetet i Oslo

Regler for ansettelse i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO - Universitetet i Oslo

2. Forskningsassistenter

Studentene ønsker seg muligheter for å jobbe som forskningsassistenter ved instituttet. Instituttledelsen vil se på dette. 

3. Innstegssordningen

Det ble fremmet et ønske om en diskusjon av kravene til fast stilling som stilles i innstegsordningen. Dette settes opp som diskusjonssak til neste styremøte.  

 

Publisert 15. des. 2021 13:07 - Sist endret 17. des. 2021 11:34