Hvordan piffe opp skoleeksamen med Inspera?

Skoleeksamen trekkes ofte fram som gammeldags og lite læringsfremmende. Men er det egentlig slik? Digital skoleeksamen åpner opp for mange muligheter, og med Inspera kan du ta skoleeksamen til et helt nytt nivå. 

Bildet kan inneholde: bord, datamaskin, personlig datamaskin, laptop, pulten.

Foto: Oda Hveem/UiO

Agenda

Tora Skodvin: Hva skal studentene kunne og hvordan tester vi om de kan det? v/ Tora Skodvin

Eksamen styrer i stor grad hvordan studentene bruker tiden sin. Derfor er det avgjørende at det er god sammenheng mellom emnet læringsutbyttemål og vurderingsformene. 

Hvordan lage eksamensoppgaver i Inspera: Lettere enn du tror! v/ Hans Joar Johannesen

Med Inspera kan du lage sofistikerte oppgavesett, som gir mulighet til å teste studentene flere nivåer av kunnskaper og ferdigheter. Hans Joar Johannesen fra seksjon for digitale tjenester gir oss en kort innføring. 

Eksempler fra skoleeksamen med praktisk dataanalyse og delvis automatisk retting. v/Torbjørn Skardhamar 

Torbjørn Skardhamar mener at skoleeskamen er undervurdert, og peker på at en moderne, digital skoleeksamen sikrer likebehandling og reduserer mulighetene for fusk. Han deler eksempler fra egen praksis

Vil du vite mer?

Læringsnettverket EILIN har laget en ressurs for vurderingsformer. Ressursen er kunnskaps- og erfaringsbasert, og er ment å gi emneansvarlige inspirasjon og oversikt over muligheten. Les også saken om skoleeksamen i SV-nytt

Sjekk ut EILINs Vurderingsmeny

 

Publisert 13. mars 2024 11:32 - Sist endret 13. mars 2024 11:32