Referat fra programrådsmøte for kultur og kommunikasjon

Onsdag 28. september kl. 10.15 – 11.15, rom 323, Harriet Holters hus

Til stede: Anne Krogstad, Ove Solum, Johanna Blom Davidsen (studentrepresentant), Kari Henriksen (sekretær)

Frafall: Rolv M. Blakar, Arve Sørum

SAK 1 (08/2011) Godkjenning av dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent.

 

SAK 2 (09/2011) Godkjenning av protokoll fra møte 9.3.2011

Protokollen fra møtet 9.3.2011 ble godkjent.

 

Orienteringssaker:

 

SAK 3 (10/2011) Emneevalueringer KULKOM1001 og KULKOM3090

Programleder presenterte de viktigste momentene fra vårens emneevaluering på KULKOM1001 og KULKOM3090. Studentene er godt fornøyde med begge emner.

Studentrepresentanten fortalte at hun hadde fått mye ut av Karl Henrik Flyums skrivekurs på KULKOM1001, og at hun trodde flere medstudenter opplevde det samme.

Fagrepresentantene kunne fortelle at de la ned svært mye arbeid i sensur på KULKOM1001 etter innføringen av mappeevaluering, som innebærer to skriftlige oppgaver i tillegg til skoleeksamen. Neste gang bør det være færre besvarelser per sensor. 

 

SAK 4 (11/2011) Opptak på masterprogrammet i Peace and conflict studies

Studenter på Kultur og kommunikasjon får ikke lenger opptak på masterprogrammet i Peace and conflict studies. Opptakskravene er endret og studentene må nå ha fordypning i historie eller statsvitenskap for å komme inn. Dette skyldes at  masterprogrammet har hatt problemer med å få tak i veiledere til masteroppgaven fra ulike fagdisipliner. Problemene har blitt forsterket etter bortfallet av særavtalen, og programleder på Peace and conflict studies har måttet ta på seg svært mye av veiledningen, noe som har ført til et stort overskudd på timeregnskapet. Programledelsen så seg da nødt til å snevre studieprogrammet inn til to fagretninger de er sikrere på å få veiledere fra, historie og statsvitenskap. 

 

SAK 5 (12/2011) Opptak på masterprogrammet i psykologi

Studenter på KULKOM som velger fordypning i psykologi kvalifiserer seg per i dag for opptak på masterprogrammet i psykolgi med studieløpet kultur-, samfunns- og sosialpsykologi. Det er nå sjanser for at dette studieløpet vil bli slått sammen med andre studieløp på masterprogrammet i psykologi. Bakgrunnen er at utviklingspykologi er den eneste fagretningen i psykologi som ikke tilbys videre på master. Psykologisk insitutt har derfor besluttet at denne retningen skal inn. Siden det er få undervisningsressurser på studieløpet i kultur-, samfunns og sosialpsykologi kom forslaget om sammenslåing av ulike retninger opp. Ingenting er foreløpig vedtatt, men vi vil følge med på hva som skjer videre. En student i programutvalget på KULKOM er også i kontakt med studentrepresentantene på psykologi. 

 

Diskusjonssaker:

 

SAK 6 (13/2011) Undervisning neste semester

Siden to fagrepresentanter ikke var representert tar vi undervisningsplanleggingen på e-post og telefon.

 

Vedtakssaker:

SAK 7 (14/2011) Metodeundervisning på fordypningen i medievitenskap (gjort om fra diskusjonssak til vedtakssak)

En tidligere KULKOM-student som har begynt på masterprogrammet i medievitenskap har etterlyst bedre ferdigheter i kvantitativ metode. Emnet MEVIT2800 er obligatorisk for bachelorstudenter i medievitenskap. Det inneholder noe kvantitativ metode. For bachelorstudenter på KULKOM med fordypning i medievitenskap er metodeemnet SVMET1010 obligatorisk. Det inneholder ikke noe kvantitativ metode. Vi ønsker derfor at KULKOM-studenter som ønsker det skal kunne ta MEVIT2800 i stedet for SVMET1010. De to instituttene som tilbyr emnene har gitt klarsignal for dette, og programrådet vedtok derfor følgende:

Fra og med våren 2012 kan studenter som velger fordypning i medievitenskap ta MEVIT2800 i stedet for SVMET1010 dersom de ønsker det. Det er imidlertid fremdeles mulig å ta SVMET1010. Man kan ikke ta begge emner, siden de overlapper.

 

SAK 8 (15/2011) Pensum våren 2012

Ingen endringer for våren 2012.

 

Eventuelt:

Studentrepresentanten fortalte at hun som førsteårsstudent følte seg svært godt mottatt på studieprogrammet, både av fadderne og av programledelsen. Andre studenter har også bekreftet at kontakten mellom studenter og programleder på KULKOM er sjeldent god, noe som virker veldig positivt på miljøet.

Publisert 29. sep. 2011 20:00 - Sist endret 26. juli 2023 10:12