Programråd i kultur og kommunikasjon

Sirkulasjonssak

Vedtakssak

Emnebeskrivelse KULKOM3090 - vår 2020

Saksdokument: Forslag til emnebeskrivelse

Oppfølging etter innspill på programrådsmøte 17.09.2019

Undervisning og eksamen i KULKOM3090

Etter en lengre utveksling med ledelsen ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS), er vi nå kommet frem til et opplegg for vårens KULKOM3090 der mange av innspillene fra KULKOMs programråd tas hensyn til.

Når det gjelder muntlig eksamen holder ISS fast på prinsippet om likebehandling mellom de ulike programmene på instituttet: sosiologi, lektorprogrammet (LEP) og KULKOM. Det er en svært dyr ordning, så den får vi ikke beholde. Det gledelige er at vi imidlertid får beholde våre åtte forelesninger, to forelesninger fra hvert av våre fire fag. Det betyr at vi også kan beholde vårt opprinnelige pensum fra våren 2019, med noen mindre justeringer. Det blir ingen egen eksamen/prøve i dette pensumet. Forelesningene blir snarere en slags inspirasjonsforelesninger der både hensynet til det enkelte fags identitet og tverrfagligheten tas hensyn til. Det vil likevel settes et krav til studentene om at de skal ha et visst antall referanser til det oppsatte pensumet i bacheloroppgaven.

I tillegg til forelesningene blir det seks seminarganger, bibliotekskurs samt en time med individuell veiledning til bacheloroppgavene.

Vi får mulighet for å avholde et ekstra seminar utover de seks seminargangene på slutten av semesteret. På dette siste seminaret får studentene anledning til å legge fram sin bacheloroppgave muntlig for hverandre og enkelte faglige ansatte. Vi er ikke helt sikre på hvordan dette skal avvikles, eller om dette er noe studentene ønsker, men disse fremleggingene (som vil være godkjente aktiviteter og dermed ikke betyr noe for karakteren, som da vil være satt) kan bli en verdig avslutning på programmet. En mulighet er korte femminutters fremlegg av oppgavens hovedopplegg og -resultater uten bruk av PowerPoint (siden det blir ofte teknisk vanskelig å gjennomføre). En annen mulighet er slags video-pitching av hovedopplegg og -resultater. Om disse videoene bare skal sendes til emneansvarlig eller om de også skal vises i plenum (evt. at de studentene som vil, kan vise sine videoer i plenum) kan vi diskutere nærmere. Flere forslag mottas med takk. Begge de nevnte oppleggene vi uansett gi god forberedelse til arbeidslivet. Fint om programrådet, og ikke minst studentene, kommer med innspill til hvorvidt slike muntlige fremlegg er ønskelige og hvordan de eventuelt kan avvikles.

Pensum må vedtas innen 4. oktober

Foreleserne på KULKOM bes tenke gjennom pensumet (fra våren 2019) en gang til med tanke på at dette skal være et faglig og tverrfaglig inspirasjonspensum -- og til hjelp i skrivingen av BA-oppgavene. Boka til Johannessen, Rafoss og Rasmussen "Hvordan bruke teori" vil være et godt tilskudd.

Pensum må spikres slik at endelig pensumliste leveres innen fristen 4. oktober. Anne Krogstad følger opp med foreleserne om pensum for emnet.

 

Publisert 27. sep. 2019 10:58 - Sist endret 26. juli 2023 10:22