Programrådsmøte samfunnsgeografi

Programrådsmøte 11 mai, kl. 10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 323.

Tilstede: Bjørnar Sæther, Terje Wessel, Anja Sletteland, Per Gunnar Røe, Marianne Millstein, Kristian Stokke, Sylvi Endresen, Erling Christiansen, Andrea M. Grundvig, Marta O. Lyngstad, Sven Larsen, Mari Svolsbru. Referent: Siri Steen Selvig.

Protokoll

Sak 1 (32/2011)  Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes. NB. Sak 4 ble tatt opp før sak 3.

 

Sak 2 (33/2011) Godkjenning av protokoll fra møte 06.04.2011

Protokoll fra møte i programrådet 06.04.2011

Vedtak: Protokollen godkjennes.

 

DISKUSJONSSAKER

 

Sak 3 (34/2011) Automatisk begrunnelse på eksamen.

Programutvalget mener automatisk begrunnelse på eksamen er et viktig tiltak for å bedre studiekvaliteteten og studieresultater, og argumenterte for at ordningen burde videreføres.

Bjørnar informerte om at det er opp til den enkelte emneansvarlige om den vil ha automatisk begrunnelse på sitt emne. Hvis og når det blir automatisk begrunnelse på et SGO-emne igjen, vil de administrative rutinene rundt informasjon om, og henting av, de automatiske begrunnelsene være bedret, bl.a. ved en forlenget hentefrist.

 

Sak 4 ( 35/2011) Metodeemnene SGO4010 og SGO4011.

En gruppe førsteårsstudenter på masterprogrammet har synspunkter og innspill på metodetilbudet ved masterprogrammet i samfunnsgeografi.

Sakdokument: Notat om metodetilbudet ved masterprogrammet i samfunnsgeografi: SGO4011 og SGO4010.

Mari Svolsbru og Sven Larsen redegjorde for en rekke synspunkter på hvordan metodetilbudet kan forbedres. En diskusjon på dette er bra, og dialogen med studentene bør fortsette. Saken tas opp igjen til høsten. 

 

Sak 5 (36/2011)  Det er reduksjon i antall søkere til bachelorprogrammet i samfunnsgeografi. Hva gjør vi?

Det er enighet om at synliggjøring og informasjonsspredning er viktig- være seg i media og i samfunnsdebatten generelt. Skolebesøkene er viktig, og ved fremtidige besøk burde man kanskje prøve å treffe en større gruppe elever, for eksempel i en samfunnskunnskapklasse. Nettsidene til bachelorprogrammet er viktig, og her kan det jobbes mer kontinuerlig for å ha gode og spennende tekster og oppdaterte saker. For å få vite mer om hvorfor våre studenter har valgt samfunnsgeografi, kan det lages en masteroppgave om dette, med stipend fra instituttet.

Saken tas opp igjen for videre diskusjon høsten 2011.

 

ORIENTERINGSSAKER

 

Sak 6 (37/2011) Kopinor.

Kopinor ønsker å gjøre det obligatorisk å kjøpe et kompendium ved oppmelding til et emne ved UiO.

Programutvalget orienterte.

 

Sak 7 (38/2011) Faglunsj.

Programutvalget ønsker å arrangere en faglunsj i fadderukene til høsten som kan hete: "Hvem er samfunnsgeografene?". 

Programutvalget orienterte. Arrangementet krever deltagelse fra de vitenskapelig ansatte, noe de tilstedeværende stilte seg positive til.  PU og Siri vil samarbeide videre om dette mot studiestart.

 

EVENTUELT

1. Sylvi informerte om at hun har fått tilbakemeldinger fra studenter på SGO1001 som gjerne ville snakke med studiekonsulenten, men som har fått beskjed på SV-infosenter at det ikke lar seg gjøre.

Siri følger opp. 

2. Per Gunnar etterlyser mer informasjon om mulighetene til våre bachelorstudenter i forhold til å kunne ta en 40-gruppe i naturgeografi.

En slik 40-gruppe eksisterer, men Siri skal undersøke hvorvidt den kan tas av studenter uten realfagskompetanse. Hun vil videre vurdere hvordan informasjonen om dette kan gjøres bedre og mer tilgjengelig.

Publisert 13. mai 2011 13:57