Programrådsmøte i samfunnsgeografi 18.april

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 18. april kl. 10.15-12.00, rom 323 Harriet Holters hus.

Tilstede: Per Gunnar Røe, Kristian Stokke, Hege M. Knutsen, Elin Selboe, Sylvi B. Endresen, Linda Sygna, Karen O'Brien, Kirsten Ulsrud, Jan Hesselberg, Bjørnar Sæther, Elin Sæther, Marielle Stigum-Gleiss, Terje Wessel, Elin Seim Mæsel (PU) og Ellen Konstali (PU). Referent: Siri Steen Selvig.

Protokoll

Sak 1 (23/2012) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

 

Sak 2 (24/2012) Godkjenning av protokoll fra møte 28.03.2011

Protokoll fra programrådsmøtet 28. mars 2011

Vedtak: Protokollen godkjennes.

 

VEDTAKSAK


Sak 3 (25/2012) Emnebeskrivelser høsten 2012 NB! Diskusjonssak 4 ble tatt opp i forkant.

Saksdokumenter:

Emnebeskrivelser med endringer:

SGO1001
SGO1003
SGO1910
SGO2200 (våremne, men redigert nå i h.h.t. nye krav)
SGO2400
SGO2500
SGO3100
SGO3400 (våremne, men redigert nå i h.h.t. nye krav)
SGO4011
SGO4202
SGO4301
SGO4402
SGO4501
SGO4605

Vedtak: Programrådet slutter seg til de foreslåtte emnebeskrivelsene.

Emnebeskrivelsene som nå er gjennomgått i henhold til kravene for det nasjonale kvalifiksjonsrammeverket skal etter vedtak i programrådet tilbake til fakultetes ressursgruppe for endelig godkjenning.


DISKUSJONSSAKER


Sak 4 (26/2012) Emnebeskrivelser- obligatorisk oppmøte og detaljert informasjon om undervisningsopplegg (saken ble tatt opp i forkant av vedtak av emnebeskrivelsene).

Hvorvidt ønsker vi at det skal være obligatorisk oppmøte i undervisningen?
Saken ble diskutert. Hvis emneansvarlig ønsker at det skal være delvis obligatorisk oppmøte i undervisningen, må dette inn i emnebeskrivelsene. Gi studiekonsulenten beskjed snarest hvis du ønsker dette.

Tilsynsensor etterlyser i sin rapport fra 2011 tydeligjgøring av informasjon om temavalg i emnebeskrivelser hvor dette er aktuelt. Dette har tidligere blitt diskutert i programrådet, og det ble foreslått at det i aktuelle emnebeskrivelser kan settes inn en setning om at detaljert informasjon om undervisningen gis i Fronter. Emneansvarlige i emner hvor dette er aktuelt (emner med bacheloroppgave, emneoppgaver osv.) bes gi beskjed til studiekonsulenten som da vil legge inn en standard formulering i emnebeskrivelsen.


ORIENTERINGSSAKER


Sak 5 (27/2012) ISP- søknadene og opprettelse av nasjonal forskerskole

Per Gunnar orienterte om at søknadsfristen er utsatt med én dag (19. april). Det ble også orientert om forskerskolen, samt om de ulike nettverkssøknadene.

Sak 6 (28/2012) Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD) og henvendelser fra behandlingsansvarlig ved UiO

Per Gunnar orienterte om pågående sak angående det juridiske ansvaret ifm. prosjekter innmeldt til NSD. Ordningen ble også diskutert på generelt grunnlag. Det ble avtalt at det skal skrives et notat hvor det redegjøres for sider ved kravet om innmelding til NSD som vi mener er problematiske. Innspill sendes til Per Gunnar som vil videreformidle notatet til instituttleder.

Sak 7 (29/2012) Informasjonsmøte om masterprogrammet

Det skal holdes informasjonsmøte om masterprogrammet i mai, hvor sisteårsstudenter på bachelorprogrammene i samfunnsgeografi og utviklingsstudier inviteres spesielt.
På møtet inviteres alle vitenskaplige ansatte til å stille. Her vil dere få muligheten til å treffe potensielle masterstudenter og fortelle litt om deres egne prosjekter og
mulighetene for masteroppgaver. Dette er en gylden sjanse til å rekruttere studenter!

Møtet holdes tirsdag 15. mai kl. 12.15 i aud. 4 i Eilert Sundts hus.
Gi beskjed til studiekonsulenten hvis du har mulighet til å stille på møtet.

Sak 8 (30/2012) Seminar for samfunnsgeografi

2-dagers internseminar for ansatte på samfunnsgeografi planlegges til høsten.

Per Gunnar orienterte, og foreslo at tema for seminaret kan være undervisning og forskning (bl.a. undervisningsformer, forskningsbasert undervisning o.l.). Det ble diskutert flere temaer som kan være aktuelle å ta opp på seminaret, bl.a. skriving i undervisning og forskning, og eventuell seminarundervisning i 2. semester på masterprogrammet. Flere mener at det er viktig å få muligheten til å også presentere artikler o.l. på seminaret, samt at det er viktig at datoen for seminaret settes så snart som mulig. Seminarkomité: Per Gunnar, Sylvi og Elin Sæther.

 

EVENTUELT

Publisert 18. apr. 2012 13:26