Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 13. november kl. 10.15-11.15, Harriet Holters hus, rom 221.

Tilstede: Per Gunnar Røe, Hege M. Knutsen, Jan Hesselberg, Kristian Stokke, Jemima Garcia-Godos, Bjørnar Sæther, Anja Sletteland, Elin Selboe, David Jordhus-Lier, Hans-Petter Jakobsen (PU), Maren Susanna Rullestad (PU) og Brita Langeid. Referent: Ingvild Bergom Lunde.

Sak 1 (73/2013) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

 

Sak 2 (74/2013) Godkjenning av protokoll fra møte 10.10.2013

Protokoll fra møte i programrådet 10.10.2013

Vedtak: Protokollen godkjennes.


DISKUSJONSSAKER


Sak 3 (75/2013) Internasjonalisering/emneporteføljen vår på engelsk

Samfunnsgeografi tilbyr per dags dato mange emner på engelsk. Et nytt emne, SGO3200 går på engelsk til våren 2014. Fra høsten 2014 går SGO1910 på engelsk, og emnebeskrivelsen vil da være på engelsk.

Det er viktig å beholde det norske i faget og vite at man tilrettelegger for norske så vel som for utvekslingsstudenter. Engelske begreper i faglitteraturen burde i forelesninger oversettes til norsk, man kan ha alternative tekster til engelsk på norsk i pensumlisten og foreleser burde kunne forelese på norsk i engelske emner dersom det kun er norsktalende studenter påmeldt emnet. Samtidig er det viktig at studenter har god kompetanse i engelsk da engelsk for det meste er arbeidsspråket innenfor forskning i samfunnsgeografi.

 

Sak 4 (76/2013) Periodisk ("grundig") evaluering av emner

Per-Gunnar fremla et forslag til evalueringsplan for de kommende årene. Planen er basert på fakultetets retningslinjer for evaluering av emner.

Så langt har det vært få evalueringer tidligere. Alle emner skal underveisevalueres hvert semester det tilbys undervisning og eksamen i emnet. Emner skal undergå periodisk evaluering første gang de tilbys samt hvert 6.år. Det er opp til emneansvarlig hvordan man evaluerer sitt emne, men det er viktig at studentene behandles anonymt. Den periodiske emneevalueringen skal legges ut på studiekvalitetsidene etter undervisningsleder har godkjent evalueringen. De periodiske evalueringene danner også grunnlag for tilsynssensors årsrapport.


Sak 5 (77/2013) 20-årsjubileum

Det er 20 års siden samfunnsgeografi kom fra HF til SV og faget skal markeres i 2014. Et par forslag til markering ble foreslått:

  • Institusjonalisering av en samfunnsgeografi-forelesning i året tilsvarende Aubert-forelesningen som sosiologi har.
  • Trykke en sak om samfunnsgeografi

Saken tas opp igjen til neste Programrådsmøte.

 

EVENTUELT

Obligatorisk aktivitet: Det er viktig å ha obligatorisk krav grunnet læring, men dette er utfordrende å administrere for seminarledere og eksamenskonsulent. Hvordan kan man gjøre obligatoriske krav mest mulig gjennomførbart å administrere? Obligatoriske krav kan grovt deles inn i 1) obligatorisk oppmøte i en viss prosent og/eller 2) obligatorisk aktivitet. Når det kommer til oppmøte vil man muligens kunne lette administrasjon av fravær for studenten, eksamenskonsulenten og seminarleder ved å innføre for eksempel 80% obligatorisk oppmøte slik at studenten kan egenmelde seg 1 til 2 seminarer samtidig som studentene må passe på å fylle krav til obligatoriske aktiviteter i emnet. SGO3300 prøver uten obligatorisk krav til våren.

En arbeidsgruppe bør oppnevnes og skal samle erfaringer på slutten av høstsemesteret. Arbeidsgruppen skal komme med et forslag som legges frem på et programrådsmøte.

 

Æresdoktor:  Geraldine Pratt ved University of British Colombia foreslås som æresdoktor.

Ekskursjon: Per Gunnar arrangerte ekskursjonen "Oslo i utvikling"  for 1.årsstudentene på bachelor mandag 11.november etter ønske fra Programutvalget. Ekskursjonene er populære blant studentene, og Bjørnar  vil arrangere en ekskursjon til våren.

Publisert 13. nov. 2013 14:44 - Sist endret 19. sep. 2016 10:42