Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 29. november kl.10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 221.

Tilstede: Jemima Garcia-Godos, Jan Hesselberg, Bjørnar Sæther, Lars Böcker, Karen O'Brien, David Jordhus-Lier, Maiken Bjerga Kiil og Maren Ringstad (referent)

Protokoll

Sak 1 (72/2017) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

Sak 2 (73/2017) Godkjenning av protokoll fra møtet 25.10.2017

Protokoll fra møte i programrådet 25.10.2017

Vedtak: Protokollen godkjennes.

VEDTAKSSAKER

Sak 3 (74/2017) Reviderte læringsmål for samfunnsgeografi bachelor

Programrådet ønsket bearbeidelse av innledningsteksten. Det er viktig at dette vedtas snarest, da frist fra fakultetet er 1.desember. Revidert forslag vil sendes på sirk til programrådet. Revidert og godkjent forslag vil lenkes opp her, etter vedtak.

Vedtaksforslag: Læringsmålene for bachelorprogrammet i samfunnsgeografi godkjennes.

ORIENTERINGSSAKER

Sak 4 (75/2017) Tilsynsensor ved SGO/HGO

Jemima informerte om ny tilsynssensor ved samfunnsgeografi, som blir Kjell Overvåg ved Høgskolen i Innlandet

Sak 5 (76/2017) Informasjonsside til studentene om masteroppgaven

Maren informerte om samlesiden "Getting started on a master’s thesis", som snart blir lenket opp mot emnesiden til HGO-masteroppgave. Dette er en side hvor studentene kan finne informasjon om arbeidet med masteroppgaven.

Det ble enighet om å opprette en samleside med ideer til masteroppgaver. Programrådet påpekte at man ikke må gå for langt i å antyde problemstillinger, men heller beskrive ulike felt som kan vært interessante, og hvor studenter som er i ferd med å finne tema til masteroppgaven kan hente inspirasjon. Jemima lager en mal for disse tekstene, som blir sendt ut til alle ansatte. Alle forslag sendes Maren på epost innen 2.februar, og forslagene diskutereres på programrådsmøtet i februar. Maren tar arbeidet med denne siden videre, i samarbeid med nettredaktør ved ISS.

DISKUSJONSSAKER

Sak 6 (77/2017) Effektivisering av undervisnings- og eksamensarbeid ved samfunnsgeografi

Jemima innledet om pågående prosess omkring ressursbruk på ISS. Det er viktig at vi har en felles forståelse av arbeidet som kommer. Hovedprinsipp for innstramninger og effektiviseringstiltak for samtlige programmer er at studiekvaliteten ikke skal senkes. Samfunnsgeografi har et stort overskudd i timeregnskapet, og aktivitetsnivå på programmene er overdimensjonert. Administrasjonen arbeider med å sette sammen en oversikt over resssursbruk, inkludert antall studenter på emnene de siste årene. Jemima sender ut mer informasjon om dette på epost til samtlige ansatte, hvor oversikt over ressursbruk blir lagt ved.

Programrådet ble enige om at hver enkelt emneansvarlig må ta en gjennomgang av sitt emne og komme med forslag til endringer. Disse forslagene vil bli diskutert i fellesskap på programrådsmøtene i januar og februar. Jemima sender ut mer informasjon om dette på nevnte epost til samtlige ansatte. Et par retningsgivende prinsipper for gjennomgangen kom frem: (1) emner bør helst ha kun en vurderingsform; (2) forelesere på masternivå bør ta i bruk mer diskusjons-/seminarliknende undervisningsformer; (3) vi bør se nærmere på emneportefølje og metodeundervisning i BA SGO.

Merk dere at samtlige emner ved samfunnsgeografi må bli gjennomgått - ikke bare de som tilbys H18. Samtlige emner på BA-nivå blir diskutert på programrådsmøtet i januar, og samtlige emner på MA-nivå blir diskutert på programrådsmøtet i februar. Vedtak om endringer bør fattes allerede i mars, slik at dette er klart i god tid før endelige emnebeskrivelser skal vedtas.

Fristen for når instituttstyret skal ha tilbakemelding om endringer er ikke klar ennå, men emner som skal gå høsten 2018 må vedtas i programrådet 11. april. 

En-sensorordning er vedtatt av instituttstyre. Administrasjon og undervisningsledere ved SGO og SOS forbereder et forslag om hvordan ordningen skal gjennomføres i praksis. Dette vil bli diskutert i programrådsmøtet i januar.

Sak 7 (78/2017) SGO1900 Kvantitativ metode i oppbygging- og gjennomføring for SGO BA

Da programrådet var positive til forslaget om å flytte emnet SGO1900 fra andre semester til fjerde semester i studieløpet for bachelorprogrammet, blir denne endringen satt opp som vedtakssak på neste programrådsmøte. Endringer i studieløpet må meldes fakultetet innen 20.januar.

EVENTUELT

Jemima informerte kort om en pågående prosess på fakultetsnivå, som omhandler dimensjonering av studietilbud og opptaksrammer.  Saken vil behandles av fakultetsstyret neste år.

 

Publisert 4. des. 2017 16:38 - Sist endret 28. sep. 2023 14:45