Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 25. oktober kl.10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 221.

Tilstede: Jemima Garcia-Godos, Hege Merete Knutsen, Jan Hesselberg, Per Gunnar Røe, Kristian Stokke, Bjørnar Sæther, Lars Böcker, David Jordhus-Lier, Michael Gentile, Maiken Bjerga Kiil og Maren Ringstad (referent)

Protokoll

Sak 1 (66/2017) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

Sak 2 (67/2017) Godkjenning av protokoll fra møtet 27.09.2017

Protokoll fra møte i programrådet 27.09.2017

Vedtak: Protokollen godkjennes.

VEDTAKSSAKER

Sak 3 (68/2017) Godkjenning av emnebeskrivelser for våren 2018

HGO4203 - revidert emnebeskrivelse

Vedtak: Programrådet slutter seg til den foreslåtte emnebeskrivelsen, med de endringene som kom frem i diskusjonen: possibility for internship, Transitions in urban practices and cultures, 'desk study option' i stedet for 'academic option.

Sak 4 (69/2017) Reviderte læringsmål for samfunnsgeografi bachelor

Jemima presenterte læringsmålene, og det nye forslaget ble diskutert. Programrådet støtter de nye punkter om kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse, men ønsker revidering av introduksjonsteksten. Punkt 2 under ferdigheter bes delt i flere punkter, Jemima reviderer det. En arbeidsgruppe, bestående av David, Per Gunnar og Michael, skal utarbeide nytt forslag for introduksjonsteksten. Dette blir presentert på neste møte i programråd for endelig vedtak. Fakultetets frist er 1. desember.

ORIENTERINGSSAKER

Ingen orienteringssaker

DISKUSJONSSAKER

Sak 5  (70/2017) Designseminar for masterstudentene

Det ble diskutert opplegg, deltakelse og tidspunkt for designseminaret for HGO-studentene. Det ble avtalt at det skal avholdes et designseminar i januar (mulig uke 4), med den hensikt å få studentene i gang med oppgaven. Det planlegges ikke flere oppgaveseminarer på dette tidspunktet.

Sak 6 (71/2017) Ressursbruk og vurderingsformer i samfunnsgeografi

Jemima orienterte kort om ISS økonomiske situasjon. Programrådet anser bruk av ensensorordning som et hensiktsmessig alternativ, med tanke på ressursbruk. Øvrige tiltak vil diskuteres når bestilling fra ISS styret kommer.

EVENTUELT

1. Jemima informerte om at vi fortsatt trenger forslag til tilsynssensor. Frist for å melde i fra om tilsynssensor til fakultetet er 1. november, og forslag sendes Jemima omgående.  

2. Jemima orienterte om at det jobbes med fornyelse av samfunnsfag i skolen, hun sender dokumenter som har vært brukt i høringer til staben. Link til 2. høringsutkast finnes her: https://hoering.udir.no/Hoering/v2/162?notat=250

3. Jemima minnet alle om Studiebarometeret, Studiebarometeret spør andre- og femteårsstudenter over hele landet om de er fornøyd med studieprogrammet sitt.

Undersøkelsen sendes ut via e-post og SMS, og det er viktig at emneansvarlige og seminarledere oppfordrer studentene til å svare eller setter av tid i undervisningen til å svare, slik at vi får opp svarprosenten for samfunnsgeografi. I fjor var det få som svarte.

4. Regelverk for servering gjør at vi ikke kan handle inn til for eksempel lunsj med masterstudentene. Det ble foreslått at vi har en felles kasse for dette, men dette ble nedstemt. Den som arrangerer enkelte tiltak ordner med innkjøp selv. 

5. Jan oppfordret til at vi anskaffer oss et abonnement på Norsk Geografisk Tidsskrift, slik at utgaver av disse finnes i tredje etasje når Jan går av med pensjon. Kristian følger opp.

6. Per Gunnar informerte om at det vil holdes et PhD-kurs i kvalitativ metode til våren, og oppfordret veiledere om informere aktuelle PhD-studenter om dette. Kristian informerte om at det også vil holdes et kurs i kvantitativ metode. Han informerte om at det vil holdes kurs i kvalitativ- og kvantitativ metode hvert år.

7. Michaels lysbildeforedrag fra ekskursjonen til Ukraina i september presenteres i lunsj med masterstudenter etter programrådsmøte.

Publisert 26. okt. 2017 11:41 - Sist endret 28. sep. 2023 14:44