Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 11.desember klokken 10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 221.

Tilstede: Jemima García-Godos, Hege Merete Knutsen, Kristian Stokke, Bjørnar Sæther, Sverre Herstad, Aron Sandell, David Jordhus-Lier, Ingrid Marie Sundvor (PU), Maiken Bjerga Kiil og Maren Ringstad (referent)

Protokoll

Sak 1 (71/2018) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

 

Sak 2 (72/2018) Godkjenning av protokoll fra møtet 09.10.2018

Protokoll fra møte i programrådet 09.10.2018

Vedtak: Protokollen godkjennes.

 

VEDTAKSSAKER

Ingen vedtakssaker 

 

ORIENTERINGSSAKER

Sak 3 (73/2018) Vertsinstitusjoner i emnet HGO4203 (V19)

Jemima og Maren orienterte om at vi nå har 20 praksisplasser i ulike organisasjoner/virksomheter i HGO4203 til våren.

 

Sak 4 (74/2018) Kontaktpersoner ved skoleeksamen

Jemima orienterte om at emneansvarlig pluss en vara som emneansvarlig oppnevner må være tilgjengelig på mobil under hele eksamen, og vara må være godt orientert om aktuelle eksamensspørsmål. 

 

Sak 5 (75/2018) Rutine for tredjegangssensur etter vesentlig karakteravvik (omsensur)

Jemima orienterte om rutine for omsensur. Dersom klageresultatet avviker med to eller flere karakterer, skal det gjennomføres omsensur. Hovedsensor (ikke kryssleser) fra ordinær kommisjon og den eksterne fra klagekommisjon blir da bedt om å gjennomføre omsensur.

 

Sak 6 (76/2018) Permisjoner og undervisningsplanlegging

Emneansvarlig minnes om at det skal ikke planlegges undervisning eller sensur med undervisere/sensorer som er i permisjon. 

 

Sak 7 (77/2018) Ønsker flere ideer til siden HGO topic pool

Ideer til HGO topic pool kan meldes til Jemima eller Maren. Tekstene bør helst være skrevet på engelsk. 

 

Sak 8 (78/2018) Endring i emnebeskrivelse SGO2302-V19

Endring vedtatt på sirk. Minner om at frister må følges og endringer i emnebeskrivelser sendes inn i henhold til felles frister for godkjenning i programråd (oktober/april). 

 

Sak 9 (79/2018) Programrådsmøter for våren

Tidspunkt for vårens programrådsmøter finner dere her , det blir også sendt invitasjon i outlook. 

 

DISKUSJONSSAKER

Sak 10 (80/2018) Diskusjon om krav og omfang for HGO4080

Endringer i emnebeskrivelse vil bli diskutert og vedtatt på programrådsmøtet i januar. Emnebeskrivelsen må tydeliggjøre kravene til oppgaven, i tillegg til å skissere ulike forslag for 30-studiepoengs prosjekter.

 

Sak 11 (81/2018) Innreisende studenter på masternivå

Det er viktig at innreisende studenter, som er her ett semester på utveksling, får god og enkel tilgang til hvor man finner informasjon om for eksempel pensum, eksamensdatoer og regler for kildebruk og sitering. Det ble foreslått å lage en informasjonsside til innreisende studenter som kan lenkes opp i gjeldende emnesider. Maren, Maiken og Jemima holder i dette. 

 

Eventuelt

Jemima: 

1. D-sak: Relevante utvekslingsavtaler for samfunnsgeografi. ISS har eier-rolle i flere utvekslingsavtaler med relevante universiteter i utlandet. Fra nåværende listen ønsker samfunnsgeografi å beholde avtalene med New School, Utrecht, Newcastle og Humboldt. Flere universiteter ble foreslått av staben. Det foreslås å invitere utvekslingsansvarlig til et fremtidig programrådsmøte for å diskutere forslag. 

2. Det minnes om at undervisningsplanlegging skal skje i henhold til frister. Fra emneansvarlige får tilgang til studentene får den publisert er en måned, og endringer i undervisningstider/uker må skje innenfor dette tidspunktet og ikke etter det er blitt publisert for studentene. 

3. De nye maler til sensorveiledninger er tatt i bruk allerede dette semesteret. Disse er lenket opp til ressurssiden for emneansvarlige.  

4. Masterstudentene har planlagt studenttur til Skottland 7. - 12.februar. Studenter bes om å koordinere slike turer med administrasjon/vitenskapelige slik at vi ikke trenger å endre eller avlyse undervisning i etterkant. 

5. Budsjett 2019: Det forventes flere kutt i instituttets budsjett i de nærmeste år. Ledelsen vil legge frem ramme til nødvendig tiltak som utgangspunkt til videre behandling. Jemima innkaller til møte/arbeidsstue når det er avklart, med sikte på en åpen diskusjon og felles løsninger.

David: 

Vinterseminar for samfunnsgeografi arrangeres for første gang 13.-14. mars 2019. Målgruppen er samfunnsgeografer og masterstudenter. Mer info kommer. Sett av datoen!

 

Publisert 14. des. 2018 13:13 - Sist endret 28. sep. 2023 14:47