Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 8. mai klokken 10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 221.

Tilstede: Jemima Garcia-Godos, Per Gunnar Røe, Lars Böcker, Bjørnar Sæther, Kristian Stokke, David Jordhus-Lier, Torstein Throndsen, Andrea Nightingale, Hege Merete Knutsen, Maiken Bjerga Kiil og Maren Ringstad (referent)

Meldt forfall: Ingrid Sundvor for PU, Sverre Herstad og Michael Gentile 

Protokoll

Sak 1 (33/2019) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes. 

Sak 2 (34/2019) Godkjenning av protokoll fra møtet 03.04.2019

Vedtak: Protokollen godkjennes 

Vedtakssaker 

Ingen vedtakssaker 

Orienteringssaker 

Sak 3 (35/2019) Emneevaluering

Emnet SGO2500 er evaluert, og undervisningsleder minnet om at følgende emner skal evalueres denne våren: SGO2100 og SGO3090.

Til høsten skal følgende emner evalueres:  SGO1001, SGO1003 og HGO4301

Evalueringsplanen for periodiske emneevalueringer vil bli oppdatert. 

Sak 4 (36/2019) Påminnelse: ressursside for fagansatte

Undervisningsleder minnet om siden Praktisk gjennomføring av undervisning, eksamen og evaluering ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS)

Her finner vi alle rutiner for planlegging og gjennomføring av undervisning og ansvarsfordeling mellom fagansatte og administrasjon. Alle med undervisningsoppgaver oppfordres til å lenke dette opp i egne "Mine snarveier". 

Undervisningsleder minner alle emneansvarlige om å bruke mal for sensorveiledning som er lenket opp fra "Praktisk gjennomføring.."-siden. Malene finnes på både norsk og engelsk.

Sak 5 (37/2019) Sensur 

Blir man forespurt om undervisning eller sensur for andre program enn samfunnsgeografi, også internt på ISS, må det avklares med undervisningsleder først. Dette for at undervisningsleder skal ha god oversikt i forbindelse med planlegging av sensur og undervisning.

Dette gjelder frikjøp ved UiO, men også internt på ISS.

Diskusjonssaker 

Sak 6 (38/2019) Årlig programevaluering av SGO/HGO

Undervisningsleder presenterte programevalueringene for bachelor- og masterprogrammet.

  • Programrådet vil gjerne ta en prat med en gruppe studenter eller PU om programevalueringene. 

  • Det ble diskutert muligheter for å tilpasse emnet SGO1003 på en slik måte at det møter både studenter som kommer rett fra videregående og studenter som allerede har avlagt studiepoeng, for eksempel ved å dele seminarene etter nivå. Se også tidligere diskusjonssak om SGO1003 (Sak 7 (68/2018) Fritak for emnet SGO1003). Emnet skal evalueres H19, og saken vil diskuteres igjen etter evalueringen er gjennomført. 

  • Programrådet ønsker at flere masterstudenter deltar i PU. PU og Samfunnsgeografen er velkomne til å presentere seg/rekruttere på velkomstmøtet for nye masterstudenter til høsten. 

  • For å øke deltagelse blant masterstudentene på faglige arrangementer skal vi sende ut en epost tidlig i semesteret med oversikt over alle arrangement. 

  • Programrådet ønsker å se på tiltak som kan tiltrekke flere internasjonale studenter til programmet. 

  • Det ble presentert nytt studiestartsopplegg for nye masterstudenter, hvor vi går bort fra hyttetur til heldagssamling på Tøyen hovedgård.

  • Rapportene finner du her: Rapport bachelorprogrammet Rapport masterprogrammet

Sak 7 (39/2019) Obligatorisk aktivitet i emner

Bakgrunnen for saken var at flere av våre emner inkluderer obligatorisk aktiviteter/oppgaveskriving, som innleveres og skal godkjennes før eksamen. Dette gir gode muligheter for å gi tilbakemelding til studenter, hvis integrert i undervisning/seminarrekken. Samtidig bør studentene få beskjed om obligatorisk aktivitet er godkjent/ikke godkjent i god tid før ev. trekk fra eksamen. Undervisningsleder understreket derfor viktigheten av at fristen for obligatorisk aktivitet må legges til et fornuftig tidspunkt. Det ble også diskutert hvordan studentenes læring kan optimaliseres gjennom bruk av obligatorisk aktivitet, men innenfor timeregnskapets grenser. 

Eventuelt 

1. Jemima orienterte om programgjennomgang for 2018

2. Jemima orienterte om muligheten for å gi begrunnelse i Inspera. Programrådet er enige om at begrunnelser skal gis i Inspera fra og med dette semesteret (V19). Administrasjonen legger ut sensorveiledning så raskt som mulig etter sensur. 

3. Per Gunnar spurte om hvordan man best vurderer en oppgave, når del av oppgaven er tydelig stryk. Forslag er å legge inn tekst om at man må bestå alle deler for å bestå eksamen, eller man kan se på snittet av delene. 

4. Hege vil gjerne kontakte noen av studentene på SGO3300 etter eksamensresultatet er publisert, en fokusgruppe som kan gi tilbakemelding om emnets gjennomføring og opplegg. Maiken og Hege ser på dette videre. 

5. David vil gjerne ha flere inn i komiteen for vinterseminaret. Det ble diskutert om noe av programmet og informasjonen ut burde legges på engelsk.

Publisert 14. mai 2019 11:12 - Sist endret 28. sep. 2023 14:48