Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 22. januar klokken 10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 221.

Tilstede: Jemima Garcia-Godos, Sverre Herstad, Bjørnar Sæther, Per Gunnar Røe, Hege Merete Knutsen, Torstein Throndsen, David Jordhus-Lier, Mari Andrine Hjorteset, Helene Hjelm-Hansen (PU), Edda Eline Fuhr (PU), Runar Forsetløkken og Maren Ringstad (referent)

Protokoll

Sak 1 (1/2020) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes. 

Sak 2 (2/2020) Godkjenning av protokoll fra møtet 13.11.2019

Vedtak: Protokollen godkjennes 

Vedtakssaker

Ingen vedtakssaker

Orienteringssaker 

Sak 3 (3/2020) Emneevalueringer våren 2019

Evaluering av emnene SGO1003 og SGO2100 av hhv. Sverre og Per Gunnar. 

Sak 4 (4/2020) GDPR-kurs for masterstudentene

Runar og Jemima orienterte, og oppfordret alle til å delta ISS på kurs. Det arrangeres et "Lynkurs om personvern og datahåndtering for masterstudenter" 28.januar kl 12:15-1400, ES Aud. 2. Studentene får informasjon på epost, men tips gjerne studenter som du veileder om dette lynkurset. Kurset er åpent også for alle veiledere og vitenskapelige ansatte ved ISS. Lynkurset vil gå årlig heretter, og det ble oppfordret til at kurset også holdes på engelsk. 

Det er opprettet egne sider om datahåndtering og personvern for masterstudenter som også vil brukt aktivt på lynkurset. Det kom forslag til at disse sidene også bør oppdateres for hvordan man skal håndtere andre datakilder også, som for eksempel bilder. 

Sak 5 (5/2020) Digital oppmøteregistrering for vårens emner

Runar orienterte om mulighet for digital oppmøteregistrering for vårens emner via https://fsweb.no/fagpersonweb/ Dette er i første omgang kun aktuelt for emner med obligatorisk oppmøte, og det fortsatt mulig å få oppmøtelister på papir. Gi beskjed til studiekonsulent. 

I forbindelse med denne saken ble det diskutert retningslinjer for bruk av Canvas, med tanke på personvern. Jemima ta opp saken i Forum for studiespørsmål, og kommer tilbake til saken. 

DISKUSJONSSAKER

Sak 6 (6/2020)  Tilpasning av SGO1003 – Skrivetrening i samfunnsgeografi

På bakgrunn av tidligere diskusjoner i programrådet var det ønske om å diskutere ev. muligheter for å tilpasse emnet SGO1003 på en slik måte at det møter både studenter som kommer rett fra videregående og studenter som allerede har avlagt studiepoeng, for eksempel ved å dele seminarene etter nivå. Det ble enighet om å beholde strukturen på emnet slik det er, men emneansvarlig står fritt til å tenke nytt og bruke programrådsmøtene til å ta opp nye ideer. 

EVENTUELT

PGR: Informerte om emnet CityStudio Oslo hvor 14 studenter deltok denne høsten. Emnet skal nå evalueres, og vil kreve både videre finansiering fra Oslo kommune, samt samarbeid med NMBU og OsloMet. 

JGG: Infomerte om Leganto, med gjennomgang av pensumsiden til emnet SOS2900 som er pilotemne. 

DJL: Minner om at alle som ønsker å delta på vinterseminaret må melde seg på, før det blir fullt. Informasjon og skjema for påmelding finner du her

Oversikt over nytt programråd finner du her

Publisert 23. jan. 2020 16:30 - Sist endret 28. sep. 2023 14:49