Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 10.juni kl. 10.15-11.15. Møtet ble avholdt i Zoom.

Tilstede: Jemima Garcia-Godos, Sverre Herstad, Hege Merete Knutsen, Torstein Throndsen, Michael Gentile, Per Gunnar Røe, Andrea Nightingale, Runa Torp Vive og Maren Ringstad (referent)

Bjørnar Sæther meldte forfall. 

Protokoll

Sak 1 (36/2020) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes, orienteringssak legges til sakskartet.

Sak 2 (37/2020) Godkjenning av protokoll fra møtet 13.05.2020

Protokoll fra møte i programrådet 13.05.20

Vedtak: Protokollen godkjennes.

VEDTAKSSAKER

Ingen vedtakssaker

ORIENTERINGSSAKER

Følgende saker ble lagt til som orienteringssaker:

1) Leganto: Emneansvarlige høsten 2020 må sjekke at høstens pensum stemmer og rette opp eventuelle feil.

2) Datoer for høsten programrådsmøter oppdateres og vil bli sendt ut i protokoll, innkallelse sendes også ut i Outlook. 

DISKUSJONSSAKER 

Sak 3 (38/2020) Digital undervisning - status 

Det legges opp til heldigital undervisning høsten 2020 og digitale planer for samfunngeografi foreligger. Vi får informasjon underveis om det skjer endringer. Antall plasser i hvert seminarrom/auditorium er nå nedjustert, men dette kan vi inntil videre se bort fra. 

Emneansvarlig for H20 er satt sammen i "Digitale teams" for kollegaveiledning og erfaringsutveksling i forbindelse med planlegging av digital undervisning. Listen over gruppene er sendt på epost, første navn på listen kontakter LINK for bistand til utforming av undervisning. 

Det ble understreket at studentene trenger forutsigbarhet omkring høstens undervisning. 

Programutvalget har i etterkant av møtet meldt inn at de sier seg skeptisk til heldigital undervisning høsten 2020. På vegne av studentene ønsker de at det legges opp til fysisk undervisning der det er mulig. 

Sak 4 (39/2020) Møtestruktur for programrådsmøter / Structure of program council meetings

Det ble foreslått å gjøre endringer på møtestrukturen for programrådsmøtene. Følgende endringer skal forsøkes gjennomføres fremover: 

- Orienteringssaker kan skrives helt ut i sakslisten, slik at det ikke er behov for gjennomgang i selve møtet. Dette vil effektivisere møtet noe. 

- Undervisningsleder oppfordrer alle til å diskutere både emnebeskrivelser og pensumlister i mindre grupper i forkant av programrådsmøtene. 

Programrådet må ivareta programmets faglige helhet, og skal også sikre programmenes kvalitet og sammenheng. Derfor er det viktig at vi bruker tid, også på pensumlister og emnebeskrivelse. Vi kan effektivisere dette noe ved grundigere diskusjon som forberedelse til programrådsmøter.

Programrådsmøter (med sakskart og protokoll) sikrer at alle får tilgang til samme informasjon, samt åpenhet, gjennomsiktighet og forankring omkring ulike prosesser for både ansatte og studenter. Programrådets funksjon som faglig-sosial møteplass for ansatte og studenter ønskes videreført. 

EVENTUELT

Ingen saker meldt inn

Publisert 15. juni 2020 13:26 - Sist endret 28. sep. 2023 14:50