Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 13. mai klokken 10.15-12.00. 

Tilstede: Jemima Garcia-Godos, Sverre Herstad, Hege Merete Knutsen, Torstein Throndsen, Michael Gentile, Helene Hjelm-Hansen (PU), Edda Eline Fuhr (PU), David Jordhus-Lier, Per Gunnar Røe, Andrea Nightingale, Iselin Hewitt, Karen O'Brien, Bjørnar Sæther, Runa Torp Vive og Maren Ringstad (referent)

Protokoll

Sak 1 (27/2020) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes, orienteringssak om masteroppgaveseminarer for førsteårsstudenter legges til sakskartet.

Sak 2 (28/2020) Godkjenning av protokoll fra møtet 01.04.2020

Protokoll fra møte i programrådet 01.04.2020

Vedtak: Protokollen godkjennes.

VEDTAKSSAKER

Sak 3 (29/2020) Endringer i emnebeskrivelser for høstens emner 

Endringer i emnebeskrivelser grunnet tilpasning til digital undervisning, gjeldende høsten 2020:

Vurderingsform endres fra skoleeksamen til hjemmeeksamen, samme antall timer:

SGO1001 (se forslag til endringer i emnebeskrivelse her)

SGO1910

SGO2400

SGO2500 (endret til 4 timer i programrådsmøte i april, ønsker tilbake til 5 timer)

HGO4202

Endring i obligatorisk krav, fra obligatorisk oppmøte til obligatorisk aktivitet:

SGO1001

SGO1910

Vedtak: Innmeldte endringer i emnebeskrivelser grunnet tilpasning til digital undervisning, gjeldende høsten 2020 vedtas. 

Sak 4 (30/2020) HGO4501 utsettes til våren 2021

Grunnet korona-situasjon, foreslås det å utsette emnet HGO4501 - Development til våren 2021.

Vedtak : HGO4501 utsettes til våren 2021.

ORIENTERINGSSAKER

Sak 5 (31/2020) Orientering fra PU

PU informerte om SVSUs undersøkelse blant studenter i fakultetet om deres situasjon under koronapandemien, hvor det blant annet kom frem at studentene føler seg mer isolert, savner det sosiale og noen mangler nødvendig utstyr som skaper bekymring omkring egen læring og eksamen. Programrådet tar dette til etterretning, og vil undersøke nærmere muligheten for mer oppfølging av studentene. Ellers har PU tatt initiativ til å kåre den beste foreleseren eller seminarlederen, som de ønsker å gi en liten påskjønnelse for god innsats. Det ble også diskutert hvilke muligheter PU har for å lage sosiale arrangementer innen rammene for smittevern. 

Sak 6 (32/2020) Digital bachelorseremoni

Alle som fullfører en bachelorgrad i utviklingsstudier, sosiologi, samfunnsgeografi eller kultur og kommunikasjon i løpet av 2020 vil bli invitert til digital bachelorseremoni i år. Jemima orienterte om seremonien trolig gjennomføres 10.juni. Programmet er ikke klart ennå, men det legges opp til studentenes tale, i tillegg til tale fra undervisningsledere og instituttleder. 

Sak 7 (33/2020) Eksamensavvikling våren

Runa orienterte om hvordan eksamensavviklingen for bachelorprogrammet har gått denne våren, nå som det har vært en del endringer i eksamen. Samarbeidet mellom eksamenskonsulent, emneansvarlige og sensorer har gått veldig fint, og programrådet kunne melde tilbake at det har blitt gjort en god innsats fra administrativt hold på bachelorprogrammet denne våren. PU meldte inn at arbeidsmengden på eksamen for SGO2100 var stor i forhold til antall timer, emneansvarlig presiserte at ordgrensen bør anses som en maksgrense, ikke et mål i seg selv. En glimrende oppgave kan være vesentlig kortere. Det ble påpekt at det er ønskelig at fakultetets IT-hjelp er bedre rustet neste semester.

Innleveringsfrist for masteroppgaven er 22. juni, og det er ønskelig å avvikle sensur i løpet av 10-14 dager. Muntlig eksamen er erstattet med en skriftlig begrunnelse, og vi håper mange har mulighet til å ta sensur.

Tillegg til Sak 7 (33/2020) Eksamensavvikling våren: masteroppgaveseminarer for førsteårsstudenter.

Andrea orienterte om avviklingen av vårens siste seminar for førsteårsstudentene på HGO, og mente tidspunktet for gjennomføring var bra med tanke på å trekke studentene tilbake til arbeidet med masteroppgaven i en ellers hektisk hverdag. Jemima orienterte om at fristen for å søke feltarbeidsstøtte er utsatt. Feltarbeid ble også diskutert på Andreas seminar, og studentene har en plan B klar, hvis feltarbeid ikke lar seg gjennomføre som ønsket og planlagt. Studentene har vært kreative, og utvist stor evne til å tenke utenfor boksen i forbindelse med planlegging av feltarbeid. Jemima oppfordrer alle veiledere til  å følge opp denne gruppen litt ekstra, da de er spesielt påvirket av korona-situasjonen. 

DISKUSJONSSAKER 

Sak 8 (34/2020) Digital undervisning for høstens emner

Det legges opp til heldigital undervisning høsten 2020 og digitale planer for samfunngeografi foreligger. LINK kan bistå med utforming av forelesninger neste semester, og Jemima har samlet alle innspill fra emneansvarlige slik at LINK vet hva slags hjelp det er behov for. 

Sak 9 (35/2020) Studiestart

Det må legges opp til en heldigital studiestart for både bachelor og masterstudentene, og vi må finne nye format for våre velkomstmøter på begge programmene. PU kunne informere om at det planlegges for både digital og semi-digital fadderuke. Jemima ønsker å se nærmere på om faddergruppene kan brukes ytterligere i løpet av semesteret, det foreligger ett forslag fra fakultetet som skal vurderes på institutt nivå. PU kan med fordel involveres i dette hvis det blir aktuelt. LINK har tipset bl.a. om at det kan være nyttig å holde Zoom-rom åpne for eksempel et kvarter etter forelesning eller seminar, slik at studentene kan prate i en mer uformell setting. Forslaget støttes av PU. Per Gunnar har gjennomført dette i vårens Zoom-undervisning, og synes det har fungert veldig bra. 

EVENTUELT

Ingen saker meldt inn

Publisert 13. mai 2020 16:49 - Sist endret 28. sep. 2023 14:50