Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 11. mars klokken 10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 221.

Tilstede: Jemima Garcia-Godos, Sverre Herstad, Hege Merete Knutsen, Torstein Throndsen, Karen O'Brien, Michael Gentile, Helene Hjelm-Hansen (PU), Edda Eline Fuhr (PU), David Jordhus-Lier (fra sak 6), Per Gunnar Røe (fra sak 7) og Maren Ringstad (referent)

Protokoll

Sak 1 (7/2020) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes. 

Sak 2 (8/2020) Godkjenning av protokoll fra møtet 12.02.2020

Vedtak: Protokollen godkjennes 

Vedtakssaker

Sak 3 (16/2020) HGO4240 omgjøres fra masteremne til bacheloremne

Vedtak: HGO4240 blir omgjort til et bacheloremne i bachelorprogrammet i samfunnsgeografi fra og med høsten 2020.

Orienteringssaker 

Sak 4 (17/2020) Orientering fra PU

PU orienterte om studentenes tur til Utrecht og Amsterdam (turen ble avlyst senere samme dag grunnet smittesituasjonen rundt koronaviruset). 

Lillfika og Stipendpils har blitt gjennomført med jevne mellomrom gjennom semesteret. 

PU ønsker å gjennomføre flere aktiviteter med arbeidslivsrelevans, og tiltak for å bedre det sosiale miljøet (ref. Studiebarometeret). De har også gjort tilgjengelig et dokument hvor studentene kan melde inn saker til PU. 

Ellers har det blitt gjennomført et bedriftsbesøk til Bymiljøetaten tidligere dette semesteret, hvor både BA og MA deltok, de har arrangert felles sportsdag i samarbeid med UTV og i desember inviterte PU til frokostseminar med Oslo Science City. PU oppfordrer flere studenter til å delta på frokostseminarene, og tar gjerne imot tips fra fagmiljøet om relevante temaer for frokostseminarene. 

Sak 5 (18/2020) Eksamensplanlegging høsten 2020

Dette gjelder fra og med høsten 2020. Fakultetet informerer om at planleggingen av eksamen over 4 timer er ikke prioritert ved legging av kabelen i Silurveien, da det er nødvendig å kunne gjennomføre to skoleeksamener per dag. Emneansvarlige bes derfor vurdere eksamenslengde og vurderingsform i sitt emne (fra og med høst 20). Lange skoleeksamener kan bli lagt utenfor hovedeksamensperioden.

SV-fak ber institutter som planlegger å ha skriftlige eksamener på over 4 timer om å melde dette inn på forhånd. En felles begrunnelse vil bli utformet av Jemima, slik at ikke alle med emneansvar må melde inn dette.

Sak 6 (19/2020) Studiestart BA

Høstens nye bachelorstudenter er på plass 10. august, og det blir i år også arrangert kafé-stasjoner hvor studentene har anledning til å treffe en samfunnsgeograf. Det er behov for fire fagansatte som kan stille opp denne dagen, og Jemima vil sende ut en epost om dette. 

Tirsdag 11. august blir det holdt et informasjonsmøte, og studentene blir tatt med på hilserunde i 3. etasje på Harriet Holters hus etterpå.

Diskusjonssaker

Sak 7 (18/2020) Strategiprosess ved ISS

ISS har satt igang strategi arbeid denne våren, Jemima inviterte til diskusjon og innspill under møtet. Det kom en rekke innspill, blant annet: 

  • Vi må sikre gode samarbeidsformer på tvers av programmer på ISS. 

  • Utvide tanken om praksisemnet for hele masterprogrammet. 

  • Samfunnsgeografer bør melde seg på de arenaene hvor man kan bidra med sin kompetanse, og drive samfunnskontakt, bli etterspurt og avkrevd informasjon av fra omverdenen

  • Tenke strategisk for å synliggjøre det vi jobber med, og gjøre studentene klare for arbeidslivet.

  • Skape plattformer for tverrfaglig samarbeid (også internt i programmet), samt skape plattformer for å vise relevans utad (ikke bare personavhengige nettverk)

  • Det skal være naturlig å velge SGO som fag når man ønsker å studere grønn omstilling og bærekraft. Bærekraft må også kommunisere sosial og økonomisk bærekraft. Alle emner på 2000-nivå bør har et element av omstilling. 

  • Må forholde seg aktivt til omverdenen gjennom emner med praksis, vinterseminaret, media, o.l. 

  • Vurdere en 40-gruppe i miljø

Har du innspill, så kan det sendes Jemima på epost. 

Eventuelt

JGG: Tok opp situasjonen rundt utviklingen av Corona og dens påvirkning på alles arbeidshverdag. I og med at dette har utviklet seg siden programrådsmøtet, oppfordres alle til å holde seg oppdaterte på epost og UiO's nettsider. 

Påminnelse, det er SV-info som er studentenes primære kontaktpunkt (både BA og MA). Alle studenthenvendelser om administrative forhold (obligatoriske krav, eksamen osv) skal sendes videre til SV-info. Kommunikasjon om faglig tilrettelegging, digital undervisning osv gjøres av emneansvarlig i relevante canvas-rom.

JGG: Ønsker du å bidra til Faglig-pedagogisk dag, årets store etterutdanningsdag for lærere og skoleledere, ta kontakt med Jemima

HMK: Hege foreslår Jonathan Rigg til årets Tschudi forelesning.

Publisert 16. mars 2020 14:38 - Sist endret 28. sep. 2023 14:50