Protokoll

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 17. november  kl. 10.15-12.00, instituttstyrerom 221/Zoom.

Tilstede: Jemima García-Godos (undervisningsleder), Hege Merete Knutsen, Bjørnar Sæther, Per Gunnar Røe, Sverre Herstad, Simon Tegegne Glad Frigessi Di Rattalma (PU) sak 6, Marcin Sliwa (til og med sak 4), Andrea Nightingale, Michael Gentile, Runar Forsetløkken (studiekonsulent BA) og Maren Ringstad (referent)

Meldt forfall: Åsmund Skrudland Kjeldsen (PU), Marte Bjerke (PU), David Jordhus-Lier

Saksliste

Sak 1 (64/2021) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

Sak 2 (65/2021) Godkjenning av protokoll fra møtet 13.10.2021

Protokoll fra møte i programrådet 13.10.2021

Vedtak: Protokollen godkjennes

Vedtakssaker

Sak 3 (66/2021) Vitnemålstekst SGO og HGO

Det samfunnsvitenskapelige fakultet skal oppdatere informasjonen i alle vitnemål utstedt ved fakultet i tråd med nasjonal mal for vitnemål. Viktige målsetninger med denne prosessen er å ende opp med profesjonelt utseende tekster om studentenes sluttkompetanse som også bidrar til å presisere programmenes arbeidslivsrelevans og relevans for bærekraft. 

Undervisningsleder har oppdatert vitnemålstekstene i tråd med nasjonal mal, og teksten ble sendt ut i etterkant av møtet som vedtakssak på sirkulasjon til valgte programrådsmedlemmer. 

Jemima ber om innspill fra valgte programrådsmedlemmer innen 1. desember. Når vitnemålstekstene er vedtatt vil de bli lastet opp her, med oppdatering av vedtaksforslaget under. 

Vedtaksforslag: Vitnemålstekst for bachelorprogrammet i samfunnsgeografi og vitnemålstekst for masterprogrammet i Human Geography godkjennes.

Proposed decision: Diploma text for the bachelor's program in human geography and diploma text for the master's program in human geography are approved.

Sak 4 (67/2021) Revidering av bachelorprogrammet i samfunnsgeografi

Programrådet i samfunnsgeografi vedtok 1. september 2021 (Sak 9 (52/2021) revisjon av bachelorprogrammet i samfunnsgeografi. Vedtaket bygger på en egeninitiert revisjonsprosess som startet i mai 2021 på bakgrunn av ny instituttstrategi ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Revisjonen svarer på fagmiljøets behov for fagfornyelse, styrkning av forskningsbasert undervisning og arbeidslivsrelevans samt dimensjonering av emneportefølje i forhold til eksisterende ressurser.

Vedtaket innebærer en revidering av programmets fagprofil der overordnet mål er å tydeliggjøre samfunnsgeografiens engasjement med samfunnsutfordringer i et bærekraftperspektiv, lokalt, nasjonalt og globalt. Revisjonsprosessen har blitt diskutert i fagmiljøet med deltakelse av studentrepresentanter, i perioden fra mai til oktober 2021, med endelig vedtak på dette møtet. 

Revidert og vedtatt versjon finner du her, som inneholder noen justeringer fra saksnotat lastet opp i sakskartet. 

Vedtak: Programrådet i samfunnsgeografi vedtar revidering av bachelorprogrammet i samfunnsgeografi gjeldende fra og med høsten 2022 slik det fremstår i saksnotatet, men med noen justeringer etter innspill fra programrådet (se endelig versjon over).

Revideringen innebærer endringer i:

  • Programbeskrivelse (Hvorfor velger dette programmet)
  • Læringsmål (Hva lærer du?)
  • Oppbygging og gjennomføring

Decision: The Programme Council in Human Geography approves the revision of the bachelor programme in Human Geography valid from and including the autumn of 2022 as it appears in the decision note, with a few adjustments after input from the Programme Council (see final version above).

Orienteringssaker

Sak 5 (68/2021) Emneevaluering SGO2200

Emneansvarlig presenterte emneevaluering for SGO2200-V21. 

Emneevaluering

Undervisnigsleder takket for presentasjonen, og minnet om ferdigstilling av høstens emneevaluering, som inkluderer en kort oppsummering og deling med studenter. Programrådet diskuterte det nye kvalitetssystemet for utdanningsvirksomheten ved UiO og etterlyste begrunnelse fra SV-fak for pålegg om offentliggjøring av oppsummeringene i emnets nettsider. Jemima hører med SV-fak. Inntil videre vil rutinen satt opp for høsten 2021 gjennomføres som planlagt. 

Course coordinator presented the course evaluation for SGO2200, V21. Head of Studies thanked for the presentation, and reminded of this autumn's course evaluation (short summary and sharing with students). The program council discussed the new quality assurance system for the educational activities at UiO.

Sak 6 (69/2021) Pensum for SGO1910 høsten 2021

Saken ble flyttet frem i agendaen, slik at Programutvalgets representant kunne delta. 

PU meldte inn sak om at pensum for SGO1910 ikke har vært tilgjengelig på Akademika, som følgelig har ført til utfordringer for studentene. PU sendte i forkant av møtet et notat til undervisningsleder, som i samråd med emneansvarlig fulgte opp saken med PU. 

PU og undervisningsleder orienterte, og i samråd med emneansvarlig, ble det konkludert med følgende: 

  • I sensorveiledningen for SGO1910 H21 vil det komme tydelig frem at deler av pensum ikke var tilgjengelig for studentene før midt i semesteret. 
  • Med bakgrunn i dette, vil det også gjøres noen justeringer i eksamensutforming.

PU ber programrådet ta saken til etterretning med tanke på fremtidig planlegging av pensum, og takket for en godt samarbeid i denne saken. 

PU has reported that the syllabus for SGO1910 has not been available at Akademika, which consequently led to challenges for the students. PU and the Head of Studies informed, and in consultation with the course convenor agreed on the following:

  • In the examiner's guide for SGO1910 H21, it will be clear that parts of the syllabus were not available to the students until mid-semester.
  • Based on this, some adjustments will also be made in the examination.

Diskusjonssaker

Sak 7 (70/2021) Human Geography research seminars

Oppslutning rundt forskningsseminaret har ikke vært som forventet høsten 2021. Forskningsleder Hege Knutsen og undervisningsleder foreslår derfor tilkabeføring av seminar tidspunkt til onsdager kl 10:15-11:30, som er undervisningsfri samfunnsgeografi. Programrådet ble til slutt enige om at det ikke skal avholdes forskningsseminarer det kommende semesteret. Saken tas opp igjen i løpet av våren. 

The program council agreed that no research seminars will be held in the coming semester. 

Eventuelt

SH: Mange aktiviteter blir lagt til midten av semesteret, kan noe av dette legges senere i semesteret? JGG: Vi forsøker å tilpasse i alle retninger, noen frister må overholdes, og det er vanskelig å tilpasse etter alles behov. 

 

Publisert 24. nov. 2021 13:13 - Sist endret 12. okt. 2023 15:36