Protokoll fra programrådsmøte i samfunnsgeografi

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 14. desember. 10.15-12.00, HH221

Tilstede

Medlemmer: Bjørnar Sæther, Hege Merete Knutsen, Jemima Garcia-Godos

Vara: Sverre Herstad, Marieke Elisabeth van der Star, Olle Berggren (studentrepresentant)

Øvrige: Camilla Kongsli (referent)

Saksliste

Sak 1 (49/2022) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

Sak 2 (50/2022) Godkjenning av protokoll fra møtet 16.11.2022

Protokoll fra møte i programrådet 16.11.2022

Vedtak: Protokollen godkjennes.

VEDTAKSSAKER

Ingen vedtakssaker

ORIENTERINGSSAKER

Sak 3 (51/2022) Studietur BA vår 2023

Studietur i regi av Terra er planlagt 2.-7. mars (torsdag-tirsdag). Undervisning vil holdes som planlagt, men undervisere oppfordres til å gjøre opptak av forelesninger i denne perioden. 

Sak 4 (52/2022) Emneevaluering høst 2022

Vi går gjennom emneevalueringer for høstsemesteret. Emneansvarlig sender inn oppsummeringer til Runar og Camilla. Fristen var 1.desember, det mangler fortsatt noen emner, kan ettersendes for publisering. 

Bachelor

Master

Sak 5 (53/2022) Tilrettelegging og obligatorisk aktivitet

Undervisningsleder orienterer om gjeldende praksis for obligatorisk aktivitet og for hvilke studenter tilrettelegging er ment å gjelde. Utgangspunktet er saker om ulik grad av tilrettelegging av obligatorisk aktivitet for studenter som befinner seg i utlandet.

Sak 6 (54/2022) BedreUndervisning

Ny digital LINK-ressurs for undervisere: BedreUndervisning. Her finner lærerike og interaktive moduler om studenters læring, undervisningsplanlegging, vurderingsformer og læringsassistenter. Flere moduler kommer. Anbefales!

DISKUSJONSSAKER

Sak 7 (55/2022) Emneportefølje i masterprogram

Vi fortsetter diskusjonen om oppfølging av programevalueringsrepport, med fokus på masterprogrammet.

Fakultetet godkjente ikke søknad om dispensasjon fra gjeldende frister for endring i HGO-programmet (oppløse emnespesialiseringene fra H23), men det er mulig å gjøre endringer i emneporteføljen. Det ble diskutert hvordan man kan sammenslå/endre emner, spesielt å opprette et valgfritt emne med en internship komponent, HGO internship.

HGO internship vil kunne ha fokus på praksis i arbeidslivet, uten direkte tilknytting til et teoretisk felt. Det ble nevnt at dette kan være bra for studenten for å skape nettverk og for å skrive masteroppgave. Det er også nevnt at dette kan føre til merarbeid for vitenskapelig ansatte for å finne praksissteder, samt at man må se på om et praksisfag vil gå på bekostning av teoretisk kunnskap i mastergraden.

Diskusjonen vil fortsette videre gjennom våren 2023 og det vil arrangeres et lengre seminar med alle faglig ansatte for å diskutere videre endringer i emneporteføljen, sannsynligvis i april 2023.

Eventuelt

Sak 8 (58/2022) Byvandring

Fra studentene: I forelesninger på masternivå (bygeografi spesielt) blir det nevnt ulike steder i Oslo, flere studenter ønsker at man kan dra og se på disse stedene som en slags byvandring, slik noen emner allerede har praksis for.

Publisert 20. des. 2022 13:16 - Sist endret 12. okt. 2023 15:48