Protokoll fra programrådsmøte i samfunnsgeografi

Programrådsmøte i samfunnsgeografi 1.februar

Tilstede

Medlemmer: Jemima García-Godos (leder), Hege Merete Knutsen, Bjørnar Sæther, Marieke Elisabeth van der Star, Ole Jacob (studentrepresentant)

Vara: Per Gunnar Røe

Øvrige: Camilla Kongsli (referent)

Saksliste
 

Sak 1 (1/2023) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.
 

Sak 2 (2/2023) Godkjenning av protokoll fra møtet 14.12.2022

Protokoll fra møte i programrådet 14.12.2022

Vedtak: Protokollen godkjennes.
 

VEDTAKSSAKER

Ingen vedtakssaker
 

ORIENTERINGSSAKER

Sak 3 (3/2023) Pensumliste og emnendringer

Pensumlister og eventuelle emneendringer for høstens emner skal opp i  programrådsmøte i mars.

SGO1001 Bjørnar

SGO1910 Andreas/Michael F

SGO2400 Michael

SGO2200 Sverre

SGO2500 Camilla og Manjana

HGO4011 Andrea

HGO4201 Michael

HGO4301 Andrea

HGO4401 Kristian

HGO4601 Sverre

HGO4040 Hege

HGO4090/4080 Andrea
 

Sak 4 (4/2023) Studentsaker - opptak av forelesning

Studentene ønsker opptak av forelesninger i SGO1004, men studentene har fått beskjed om at det er problemer knyttet til GDPR og teksting av forelesningene.
 

Undervisningsleder avklarer at undervisere ikke er pålagt hverken til å gjøre opptak  eller streaming av forelesninger. Det er opptil den enkelte undervisere, som tar med pedagogiske hensyn i betraktingen. Av hensyn til universell utforming, er det pålagt å tekste videoer som produseses og publiseres som undervisningsmateriell. Det er en viss fleksibilitet fra kravet om teksting for forelesningsopptak. Forelesere oppfordres til å gjøre opptak og benytte seg av fleksibiliteten som finnes ift teksting. 

Sak 5 (5/2023) Studentsaker - Forelesninger 

Studentene melder at en del forelesninger går over tiden, dette kan skape problemer for studenter som har forelesninger som kommer rett etter hverandre. En løsning her er at foreleser gir beskjed om at studenter som må gå kan gjøre dette. Underviserne  oppfordres til å holde seg innenfor tidsrammen for den aktuelle undervisningen. 

Sak 6 (6/2023)  Studentsaker - Fag som kolliderer på bachelor

Eksamens dato for Exphil kolliderer med et bygeografiemne på bachelornivå dette semesteret, noe som i utgangspunktet ikke skal skje.

Sak 7 (7/2023) Studentsaker  - Veiledning for pensum

Studentene ønsker veiledning angående pensum i forhold til de enkelte forelesningene. Emneansvarlige og undervisere oppfordres til å legge ut en kort instruks om pensum, f.eksempel hvilken rekkefølge man skal lese artiklene og hva som bør vektlegges. Dette kan for eksempel gjøres i Canvas, som en side i hver modul.

DISKUSJONSSAKER

Sak 8 (8/2023) Tilrettelegging og obligatorisk aktivitet 

Vi diskuterer gjeldende praksis for obligatorisk aktivitet og for hvilke studenter tilrettelegging er ment å gjelde. Se oversikt over obligatorisk oppmøte og aktiviteteter i BA- og MA-emner per V23.

Det ble diskutert i hvilken grad man skal ha obligatorisk aktivitet/oppmøte i forelesning og seminarer. Tilretteleggingstiltak gjelder særskilte behov, vansker av vesentlig karakter, ikke for eksempel reise eller opphold i utlandet. Se detaljert veiledninng i Tilrettelegging av studiehverdagen - Universitetet i Oslo (uio.no)

Samfunnsgeografi programmene tar i bruk både obligatorisk aktivitet og obligatorisk oppmøte. Det ble fremhevet at mindre gruppeoppgaver (obligatorisk aktivitet) kan være nyttig for både oppmøte og for studentene å bli sosialisert med hverandre, samtidig som at det støtter opp studentaktive læringsformer. Undervisere oppfordres å vurdere bruk av obligatorisk aktivititet i forhold til oblig-oppmøte ved planlegging av fremtidig undervisning.

Sak 9 (9/2023) Emneportefølje i masterprogrammet  

Vi fortsetter diskusjonen om endringer i emneporteføljen masterprogrammet. Se oversikt over forelesninger/innhold i HGO-emner.

Dette vil bli videre diskutert på et lunsj-til-lunsj eller heldagssseminar i uke 19, torsdag-fredag 11.-12.mai. Outlook-innkalling og program kommer. Fast vitenskapelige ansatte bes om å prioritere deltakelse i seminaret. 

Eventuelt

Sak 10 (10/2023) Tschudi forelesning

Forslag til foreleser til Tshudi forelesning: Gavin Bridge.

 

 

Publisert 6. feb. 2023 11:08 - Sist endret 26. juli 2023 11:13