Protokoll fra programrådsmøte i sosiologi

Protokoll

Møtet ble satt 30. januar 2008, kl. 11.00, Rom 221 HHH, og hevet kl. 12.30.

Tilstede: Karin Widerberg, Marianne Nordli Hansen, Anne Krogstad,
Arvid Fennefoss, Heidi Nicolaisen, Jon Rogstad, Nora Blaasvær, Stine
Nordahl Pedersen
Frafall: Anne Lise Ellingsæter
Fra admin: Hallvard Berge, Brita Langeid og Kari Henriksen (sekretær)

SAK 1
Saksnr. 01/08
Godkjenning av saksliste og referat fra forrige møte,

Programrådet godkjenner innkallingen til møtet og referatet fra
forrige møte.

          

Ordinære saker

V-SAK 1
Saksnr. 02/08
Vekting av deleksamener på temaspesialiseringsemner

Eksamenskonsulenten orienterte om deleksamensordningen på sosiologi, som ble innført høsten 2007. Når deleksamener vektes utfra forholdet 50-50, fører de allmenne avrundingsreglene til en ”forhøyende” tendens som gjør at A+B=A, B+C=B, osv. For å unngå dette ønsker programrådet å endre vektingsforholdet mellom deleksamenene. Undervisningsleder vil senere drøfte alternativer til deleksamensordninger med fakultetet.

Vedtak: Vektingen mellom deleksamenene på temaspesialiseringsemnene på masternivå endres fra 50-50 til 60-40 i favør skoleeksamen. Endringen gjelder fra og med inneværende semester.

          

Orienteringssaker


Saksnr. 03/08
Undervisning høsten 2008

Undervisningsleder orienterte i møtet. Det vil bli opprettet grupper av fagpersoner høsten 2008, som vil koordinere undervisningen innenfor ulike temaområder. Pensum må vedtas i programrådsmøte i god tid før 1. mai. Av den grunn ble det bestemt å endre dato for programrådsmøtet fra 2. april til 9. april 2008.

          

Saksnr. 04/08
Kutt i sensurutgifter

Det vil bli opprettet en gruppe på instituttet (bestående av Marianne Nordli Hansen, Bjørnar Sæther, Hallvard Berge og Kari Henriksen) som vil utrede hvor stort sensuromfanget er. Etter at dette arbeidet er gjort, vil programrådet ta stilling til eventuelle tiltak for å kutte i sensurutgiftene.

          

Saksnr. 05/08
Gjennomstrømning på masterprogrammet

For å bedre gjennomstrømningen på masterprogrammet, har instituttet dette semesteret fokusert på at studenter skal komme tidlig i gang med masteroppgaven. Jon Rogstad har satt i gang et prosjekt for kull-07 som dreier seg om å koble studenter opp mot eksisterende forskningsprosjekter ved instituttet og andre forskningsinstitutter.

Instituttet vil vurdere andre tiltak for å bedre gjennomstrømningen på master. Studiekonsulenten vil undersøke erfaringer fra andre institutter, og lage en liste over tiltak det er aktuelt å vurdere.

          

Saksnr. 06/08
Evaluering av bacheloroppgaveemnene i sosiologi

Instituttet vil vurdere om det er mulig å gjøre noe med eksamensformen på bacehloroppgaveemnene i sosiologi, etter innspill fra studentevalueringer av emnene.

          
Publisert 5. okt. 2010 10:14 - Sist endret 13. okt. 2023 09:58