Protokoll fra programrådsmøte i sosiologi

Møtet ble satt 07. mai 2008, kl. 11.00, 221, Harriet Holters hus, og hevet kl. 12.00.
SAK 1
Saksnr. 14/08
Godkjenning av saksliste og referat fra forrige møte, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Programrådet godkjente referatet fra forrige møte med en liten endring. Studentrepresentantene ønsket å gjøre sak 15/08 om til ordinær sak, og ønsket ble etterkommet. En sak til eventuelt: Emnebeskrivelser høst 2008.

          
SAK 2
Saksnr. 15/08
Teorifordypninger Høst 2008

Undervisningsleder orienterte i møtet. Teorifordypningene gjøres om til et felles emne med fire seminargrupper fra og med høsten 2008. Bakgrunnen for endringen er at den teknisk-administrative organiseringen av emnet vil bli lettere. Emnenes innhold, pensum e.l vil bli som planlagt, det er kun den praktiske organiseringen som endres.

Vedtak: De fire teorifordypningene som er skissert i sakslisten, vil gå høsten 2008 som fire seminargrupper på et felles emne. En grundigere diskusjon om det framtidige innholdet i teorifordypningene vil bli tatt opp ved et senere tidspunkt.

          
SAK 3
Saksnr. 16/08
Nedleggelse av emnet SOS4091 (30 studiepoengs masteroppgave i sosiologi)

Undervisningsleder orienterte i møtet. Fordi det har vært liten interesse for emnet SOS4091 fra studentenes side, og fordi emnet ikke passer godt inn i det øvrige masterprogrammet i sosiologi, ønsker instituttet å legge ned emnet.

Vedtak: Instituttet slutter å tilby SOS4091 f.o.m. høsten 2008.

          
SAK 4
Saksnr. 17/08
Endringer på masterprogrammet i sosiologi - prosjektseminaret

Undervisningsleder orienterte i møtet.

Vedtak: Prosjektseminaret SOS4050 skal fra og med høsten 2009 organiseres etter instituttets forskningsområder. Gruppene må tilpasses antallet studenter som melder seg til hvert område (det vil si at gruppene kan slås sammen eller deles opp dersom det er få/mange studenter). Undervisningsleder foreslår prosjektseminarledere – gjerne etter forslag fra lærere på området. Veileder skal tildeles i tilknytning til prosjektseminarets første samling.

          
SAK 5
Saksnr. 18/08
Endringer på masterprogrammet i sosiologi – veiledning for masterstudenter

Instituttleder orienterte i møtet.

Vedtak: De 40 veiledningstimene i tilknytning til masteroppgaven skal fra og med høsten 2009 tas ut innenfor normert tid, dvs. før 4. semester er slutt – dersom det ikke søkes om annet. Studenten har ikke rett til veiledning etter 4. Semester. Minst 8 møter skal fastsettes med veileder, hvorav 2 knyttes til prosjektseminaret. Instituttet anbefaler at øvrige møter fordeles til 3 på høsten og 3 på våren – men en annen ordning kan naturligvis avtales.

          
Sak til eventuelt: Emnebeskrivelser høst 2008

Etter noe diskusjon, ble det enighet om at emnebeskrivelsene som sendes inn av de emneansvarlige, bør ses over av ledelsen før de legges ut på nett.

          
Publisert 5. okt. 2010 10:14