Protokoll fra programrådsmøte i sosiologi

Møtet ble satt 27. august 2008, kl. 14.15, 221, Harriet Holters hus, og hevet kl. 15.15.

Karin Widerberg, Marianne Nordlig Hansen, Anne Lise Ellingsæter, Anne Krogstad, Arvid Fennefoss, Heidi Nicolaisen, Sivert Skålvoll Urstad, Rannveig Elisabeth Vik og Gun Hafsaas

Frafall: Jon Rogstad.

SAK 1
Saksnr. 19/08
Godkjenning av pensum til SOS4011 teorispesialisering

Programrådet anbefaler endringer i pensum for Seminar 2 Teoretiske perspektiver i kulturstudier. Litteraturen bør i større grad ta for seg internasjonale og overgripende diskusjoner. Programrådet mente også at litteraturen i større grad bør gjenspeile at dette er et teorispesialisering og ikke temaspesialisering.

På grunn av liten tid for fristen før trykking anbefales det at det gjøres mindre endringer i litteraturen for Seminar 2 Teoretiske perspektiver i kulturstudierden retningen programrådet anbefaler.

Resterende pensum ble godkjent.

Det ble også kommentert at studentene på teorispesialiseringen SOS4011 bør møte en foreleser gjennom hele perioden, i stedet for flere. Dette var ment som en kontrast til SOS4001 hvor studentene møter ulike forelesere gjennom hele kurset.

Det ble også tatt opp at litteraturlister bør organiseres etter tema og ikke alfabetisk.

          
Sak til eventuelt: 1) Anbefalte løp, 2) emneporteføljen 3) møteplan for høsten 2008

1) Både fakultetet og ledelsen ved ISS har begynt å se på muligheten for anbefalte studieløp. Man ønsker å se på dette fordi man tror det vil tydeliggjøre profilen i programmene og det vil bli enklere for studentene å velg emner. Studentrepresentanten mente at mange studenter var fornøyd med studietilbudet slik det er i dag. Anne Krogstad kommenterte at hennes erfaring som programleder for bachelorprogrammet i Kultur og kommunikasjon har positive erfaringer med å lage tydeligere studieløp. Denne saken vil bli fulgt opp utover høsten

2) Undervisningsleder Marianne Nordli Hansen ønsker å se nærmere på emneporteføljen. Blant annet tilbys det i dag mange kurs på bachelornivå, mens masterstudentene har færre valgfrie emner. Det bør også ses nærmere på hvem som underviser hvor. Blant annet brukes det i dag stort sett eksterne lærere til de store tunge teorieemnene på bachelornivå. Denne saken vil bli fulgt opp utover høsten.

3) Møteplan for høsten 2008: 10. september 11.15, 8. oktober 11.15, 12. november 11.15 og 17. desember 11.15.

          
Publisert 5. okt. 2010 10:14