Protokoll fra programrådsmøtet i sosiologi

28. november, kl. 10.15 - 12.00, Harriet Holters hus, Instituttstyrerom 221.

Til stede: Anniken Hagelund (undervisningsleder), Bjørn Schiermer Andersen, Inger Furseth, Torbjørn Skardhamar, Laura Maria Führer, Nicolai T. Borgen, Ruth Eva Jørgensen (studentrepresentant MA)

Forfall: Marianne Nordli Hansen og Olav Kjærheim Tørstad (studentrepresentant BA)

Fra administrasjonen: Marie Johanne Talleraas, Runar Forsetløkken og Sebastian Tørnvall Andersen

SAK 1
Saksnr. 46/18

Godkjenning av saksliste og protokoll fra møtet 17. oktober, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles

Vedtaksforslag:
Programrådet godkjenner saksliste og protokoll.

Saksdokumenter:

Protokoll 17. oktober 2018

Vedtak: Programrådet godkjente saksliste og protokoll

SAK 2

Saksnr. 47/18

Orienteringssak

Gjennomgang av instituttets utvekslingsavtaler

Notat

Oversikt over instituttets utveklsingsavtaler

RF ga en orientering om instituttets utvekslingsavtaler. Bakgrunnen er at Det samfunnsvitenskapelige fakultet og instituttene har en gjennomgang av hvilke utvekslingsavtaler som tilbys. Arbeidet skal vurdere om en utvekslingsavtale bør tilhøre inuittene eller fakultetet, om noen av avtalene bør legges ned, og om det bør opprettes nye.

Programrådet er enige om at utvekslingsavtaler underlagt ISS som verken har innreisende eller utreisende studenter bør legges ned. Den faglige staben bør i større grad involveres i opprettelsen av nye utvekslingsavtaler. Det bør arbeides med å øke kunnskapen om relevante avtaler for å fremme utveksling som et attraktivt alternativ. 

Programrådet ønsker ikke å avslutte avtaler kun fordi studenter ikke reiser ut. Innkomne studenter er også en fordel for læringsmiljøet ved UiO, og avtaler med innreisende studenter blør også opprettholdes.

SAK 3

Saksnr. 48/18

Diskusjonssak

Rapport fra tilsynssensor

Notat

Rapport om SOS4010 og utvalgte spesialiseringsemner

Rapport om SOS4020

AH ga en kort redegjørelse av rapportens innhold.

SAK 4

Saksnr. 49/18

Vedtakssak

Opptakssider

Notat

Forslag til ny opptaksside

Vedtak:

Programrådet godkjenner ny opptaksside for masterprogrammet i sosiologi.

Programrådet etterspør en orientering om gjennomførelsen av masteropptaket med fokus på vurdering av faglig fordypning og bacheloroppgave.

SAK 5

Saksnr. 50/18

Orienteringssak

Datoer for vårens programrådsmøter på sosiologi

Alle datoene er onsdager kl.10.15-12.00 i instituttstyrerom 221 i Harriet Holters hus:

  • 6. februar
  • 20. mars - Pensum
  • 10. april - Eksamen
  • 5. juni

SAK 6

Saksnr. 51/18

Eventuelt

Det har vært gjennomført workshops om sensorveiledninger. Denne var svært vellykket og vil gjentas ved en senere anledning.

AH ga en redegjørelse av budsjettet for våren 2019. I budsjettet er det varslet en ytterliggere innstramning av undervisningstilbudet. Det er viktig at metodeundervisingen og seminarundervisningen i innføringsemner skjermes mest mulig. Derimot bør det vurderes utfasing av seminarundervisning i emner på 2000-nivå. Muntlig eksamen i SOS3090 bør også vurderes.

Budsjettet vil komme opp som sak på nyåret.

På grunn av mangel på undervisere vil metodelunsjen ikke arrangeres til våren. Dette går mest utover bachelorstudentene, da masterstudentene kan bruke av sine 40 timer med veiledning. Undervisningsleder vil ha et møte med eneansvarlig på SOS3090 for å se på en løsning. De ansattes treffetid kan også promoteres mer blant studentene. 

Publisert 7. mars 2019 13:58 - Sist endret 7. mars 2019 13:58