Protokoll fra programråd i sosiologi

2. desember 2020, kl. 10:15 - 12.00,  Zoom.

Tilstede: Torbjørn Skardhamar (undervisningsleder), Trude Lappegård, Bjørn Schiermer Andersen, Adrian Farner Rogne, Eirik Jerven Berger, Nora Marie Hager (studentrepresentant BA), Benedicte Nordahl Berntsen (studentrepresentant MA), og Fanny Kvamme-Vik (studiekonsulent BA, vara programrådssekretær).

Forfall: Cathrine Holst, Runar Forsetløkken(studiekonsulent MA, programrådssekretær).

 

SAK 1
Saksnr. 44/20

Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 28. oktober, eventuelle spørsmål om habilitet i saker som skal behandles.


Saksdokumenter:

Protokoll fra møtet 28. oktober 2020

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og protokoll.

 

     

SAK 2

Saksnr. 45/20

Vedtakssak/Diskusjonssak

Opprettelse av 3 nye emner, sosiologi (BA)

Notat

Notatet er korrigert for feil (emnekode for innføringsemnet endret fra SOS1002 til SOS1004), 

Vedtak:

Programrådet slutter seg til følgende forslag om opprettelse av emner og deres emnebeskrivelser. Det bemerkes at mer utfyllende emnebeskrivelser kommer på plass våren 2021. Innholdsstruktur vil tas opp til diskusjon i undervisningsforum på januar. 

Programrådet vedtar også at SOS1001 fjernes som obligatorisk emne i 40- gruppen (40-SOS2). Endringer i 40-gruppen struktur tas opp ved neste programrådsmøte.

     

 

 

SAK 3

Saksnr. 46/20

 

 

 

 

Diskusjonssak

Formulering av læringsmål

Notat

Programrådet er enige om at det trengs en gjennomgang av betydningen av og kvaliteten på formuleringen av læringsmålene. Innspill tas med til videre drøfting. 

     

 

 

SAK 4

Saksnr. 47/20

 

 

Diskusjonssak

Eksamensrutiner: krysslesingskommisjoner ved sensur

     
  Notat      

 

 

 

 

 

 

 

SAK 5

Saksnr. 48/20

 

 

 

 

 

 

 

SAK 6

Saksnr. 49/20

Flere melder at slik sensurordningen er nå, er det rom for forbedring. Ønsker mer krysslesing. Programråd enig i at emneansvarlig/den som har laget eksamensoppgaven bør sensurere, så langt det lar seg gjøre. Krysslesingen er en essensiell del av kvalitetssikringen av sensorene, derfor viktig at emneansvarlig tar del i denne prosessen. 

 


Orienteringssak 

Oppdatering fra PU og studentforeningene

PU fremmer ønske om utsettelse på MA-innleveringen, da dette semesteret har vært utfordrende. Programrådsleder melder om at det ikke er planlagt en generell utsatt frist. Forslag som meldes tilbake til ledergruppen: vi bør være åpne om at det kan bli en utsatt innlevering. PU ettersender innspill. Ønske om å imøtekomme studentene best mulig. 

 


Orienteringssak

Eventuelt 

Kvalitetssystemet

Rapporten vil leveres i september 2021, slik at årets eksamener er med i evalueringen. 

 

Skrivetrening og forvetninger til eksamen 

BA studentrepresentant tar opp at det er uklare forventninger til studentenes akademiske skrive prestasjoner ved eksamen. Dette er med på å skape usikkerhet knyttet til hvordan man blir vurdert ved eksamen. Melder inn ønske om at dette bør være en del av innføringsemnet. Programrådet er enig i at skrivetrening må være med oss i videre arbeid.

 

Oppfølgning av midtveisevalueringen: studentenes utfordringer digital undervisning

Etter midtveisevalueringen fremkom det at var mange studenter som svarte at de slet med å følge undervisningen: problemer pga nettforbindelse eller mangel på egnet sted å sitte. Det uttrykkes bekymring om hvilke implikasjoner dette har for hvordan undervisningen burde legges opp våren 2021. Dette tas opp til drøfting i et seminar med den vitenskapelige staben 15. desember. 

 

 

   

 

Publisert 11. des. 2020 15:49 - Sist endret 11. des. 2020 15:50