Programråd i sosiologi

Tid: 20.04.2022, kl. 10:15-11:45

Sted: Harriet Holters Hus, Instituttstyrerom 221

Til stede: Torbjørn Skardhamar (undervisningsleder), Trude Lappegård, Bjørn Schiermer Andersen, Magne Flemmen,  Adrian Farner Rogne, Eirik Jerven Berger, Cathrine Holst, Kjetil Berthling (leder for PU), Nermina Tica (studentrepresentant MA), Sara Fanny Maria Kvamme-Vik (studiekonsulent BA, programrådssekretær), Emilie Lindøe (studiekonsulent MA).

Forfall: Magne Flemmen, Cathrine Holst og Turid Henning (studentrepresentant BA). 

Referent: Sara Fanny Maria Kvamme-Vik (studiekonsulent BA, programrådssekretær)

SAK 1
Saksnr. 12/22

Vedtakssak

Godkjenning av saksliste, og referat fra møtet 02.03.2022, eventuelle spørsmål om habilitet i saker som skal behandles.

Vedtak: Programrådet godkjenner saksliste og referat fra møtet 02.03.2022.

 

 

SAK 2

Saksnr. 13/22

 

Orienteringssak

Emneevaluering våren 2022

Programleder orienterer om nytt kvalitetssystem for UiO og resultater fra felles emneevaluering dette semester. Hver emneansvarlig har også fått egen rapport som inkluderer tekstsvar.  

Videre oppfølgning: det er ønskelig å fortsette med et standardisert evalueringsskjema som brukes på tvers av programmene ved ISS. Derimot, skjemaet bør revideres og forbedres. Dette må koordineres med de andre programmene. Det er også forventet et nytt program/modul for emneevaluering fra senstralt. 

 

 

SAK 3

Saksnr. 14/22

Diskusjonssak

SOS4001: Tilbakemelding fra MA-studentene

Studentenes programutvalg orienterer.

Det gis tilbakemelding på emnet og pensum. Emneevalueringsrapport vil publiseres på siden for studiekvalitet på masteprogrammet i sosiologi sin programside. 

 

 

SAK 4

Saksnr. 15/22

Diskusjonssak

Oppdatering av læringsmål for BA og MA

Nåværende læringsmål for BA og MA hadde siste en vesentlig revisjon i 2017, med kun svært små justeringer deretter. Det skjer gradvise justeringer i programmene, og BA har nylig blitt noe mer revidert. Alle emner har fått strammet opp sine læringsmål de senere år, og vi bør ta en gjennomgang også på programnivå.  

Videre oppfølgning: læringsmålene skal revideres, og et forslag vil presenteres for programrådet ved et senere tidspunkt. 

 

 

SAK 5

Saksnr. 16/22

Diskusjonssak

Bærekraftsmål

SV-fakultetet ønsker nå at alle programmer skal merkes med de av FNs 17 bærekraftmål som er relevante for programmet. Det vil senere også gjelde emner. Dette er i tråd med UiO sin langsiktige strategi frem mot 2030. Se vedlagte notat fra fakultetet og FNs bærekraftsmål. Hvilke skal vi bruke på våre programmer? 

Notat

Videre oppfølgning: programleder melder inn til fakultetet innen 9. mai hvilke bærekraftsmål som er relevante for våre programmer. 

 

 

SAK 6

Saksnr. 17/22

Orienteringssak

Studentrepresentantene orienterer fra programutvalget i sosiologi

Tilbakemeldinger fra studentene på SOS3090:

  • Studentene savner pensum som er mer relevant for kvantitative oppgaver. Det er et krav om at to spesifikke pensumtekster skal inkluderes i BA oppgaven, noe som ikke alltid er naturlig for det aktuelle tema og metoder i oppgaven. 
  • Studentene ønsker bedre oppfølging av de som velger en kvantitativ tilnærming på bacheloroppgaven. Det er særlig ønske om at de som skriver kvantitativt samles i samme seminargruppe. 

Videre oppfølgning: Programleder informerer emneansvarlig. Pensum og andre krav vil vurderes på nytt etter vanlig prosedyre høsten 2022 før emnet går igjen. Det er naturlig tidspunkt for emneansvarlig å vurdere om kravet om å inkludere pensum skal beholdes. Programrådet ønsker å se nærmere på hvordan studentene som velger kvantitativ metode kan bli bedre ivaretatt og fulgt opp.

Programleder informerte om at det allerede er planer for å starte opp en metodelunsj eller tilsvarende fra og med høsten 2022. 

 

 

SAK 7

Saksnr. 18/22

Eventuelt

Neste møte, den 04.05. avlyses. 

 
Publisert 21. apr. 2022 10:19 - Sist endret 22. apr. 2022 14:12