Programråd i sosiologi

Tid: 07.06.2023, kl. 10:15- 11:55

Sted: Harriet Holters Hus, Instituttstyrerom 221

Til stede: Torbjørn Skardhamar (undervisningsleder), Trude Lappegård, Magne Flemmen, Arnfinn Midtbøen, Frøja Isabella Storm-Mathisen, Eirik Jerven Berger, Bjørn Schiermer Andersen, Caroline Tveter Cros (studentrepresentant MA), May-Linn Vold (studiekonsulent MA, programrådssekretær), Ruth Eva Jørgensen, Aleksander Madsen og Synøve Nygaard Andersen

Forfall: Are Skeie Hermansen, André Claxton-Berge (studentrepresentant BA)

Referent: May-Linn Vold (studiekonsulent MA, programrådssekretær)

SAK 1
Saksnr. 28/23

Vedtakssak

Godkjenning av saksliste, og referat fra møtet 10.05.2023, eventuelle spørsmål om habilitet i saker som skal behandles.

Vedtak: Det var en innsigelse til referatet og nytt referat ble sendt ut på sirkulasjon. Programrådet godkjenner saksliste og referat sendt på sirkulasjon fra møtet 10.05.2023.

 

 

SAK 2

Saksnr. 29/23

 

Diskusjonssak

Oppfølging av kvantitative metoder

Aleksander og Ruth-Eva presenterer evalueringen av undervisningen i SOSGEO1120. Dette semesteret ble det laget en undervisningsplan med tematisk oversikt over innholdet som har fungert godt for studentene. De har også erfart at fellesregninger og videoer har vært svært nyttige. Det framkommer at mappestrukturer og filbaner fungerer mindre bra, og det har kommet tilbakemeldinger på at den engelske delen av pensum er utfordrene. Ønskede justeringer for kommende semestre er  oppfriskningsforelesninger, samt legge inn innleveringsoppgaver i planen. Engelsk pensum kan eventuelt vurderes å justeres. Det ble også diskutert hvordan pensum fra bachelor og master kan integreres bedre, noe det må jobbes langsiktig med i tillegg til justeringer som er gjort på kort sikt.

Synøve orienterer om endringer som gjøres på SOS4020 fra høsten 2023. Nytt av året er et praktisk forkurs som erstatter repetisjonsforelesningene i den ordinære forelesningsrekken. Foreløpig er forkurset et tilbud, men studentene har blitt sterkt oppfordret til å delta gjennom utsendt velkomstbrevet til nye studenter. Erfaring tilsier at kvaliteten på forkunnskapene til studentene varierer svært utifra hvilken utdanningsinstitusjon de kommer fra. Det har også blitt justert ned antall innleveringer fra 5 stk til 3 stk.

 

 

SAK 3

Saksnr. 30/23

Vedtektssak

Emnetilbud MA

Programrådet har tidligere diskutert emnetilbudet på MA. En mulighet er å prøve ut en løsning med mindre emner, fortrinnsvis 5 studiepoeng. Administrativt er emner med 5 studiepoeng håndterbart, men det forutsetter at eksamensformen gjenspeiler emnets størrelse. Programleder følger opp dette videre. 

Vedtak: Programleder setter i gang arbeid med å opprette nye emner på 5 studiepoeng.  

 

 

SAK 4

Saksnr. 31/23

Orienteringssak

Studentrepresentantene orienterer fra programutvalget i sosiologi

 

 

SAK 5

Saksnr. 32/23

Eventuelt

Ingen saker til eventuelt.

 
Publisert 14. aug. 2023 15:18 - Sist endret 14. aug. 2023 15:18