Programråd i sosiologi

Tid: 10.05.2023, kl. 10:15- 11:45

Sted: Harriet Holters Hus, Instituttstyrerom 221

Til stede: Torbjørn Skardhamar (undervisningsleder), Magne Flemmen, Arnfinn H. Midtbøen, Eirik Jerven Berger, Are Skeie Hermansen, Bjørn Schiermer Andersen, Gunn Elisabeth Birkelund, André Claxton-Berge (studentrepresentant BA), Caroline Tveter Cros (studentrepresentant MA), Agnes Louise Helleberg (vara studentrepresentant MA), May-Linn Vold (studiekonsulent MA, programrådssekretær),Sara Fanny Maria Kvamme-Vik (studiekonsulent BA)

Forfall: Trude Lappegård, Hannah L. Kjos

Referent: May-Linn Vold (studiekonsulent MA, programrådssekretær)

SAK 1
Saksnr. 23/23

Vedtakssak

Godkjenning av saksliste, og referat fra møtet 15.03.2023, protokoll fra saker på sirkulasjon tatt på epost 22.03.2023, og eventuelle spørsmål om habilitet i saker som skal behandles.

Vedtaksforslag: Programrådet godkjenner saksliste og referat fra møtet 15.03.2023.

 

 

SAK 2

Saksnr. 24/23

 

Diskusjonssak

Søkertall til studieprogrammene i sosiologi 

Det har vært en kraftig nedgang i antall søkere til masterprogrammet og det diskuteres mulige årsaker til dette og hva som kan gjøres videre for å forbedre søkertallene. Blant annet momentene som ble nevnt var at tilbudet av fordypningsemner er litt lite, og det ble foreslått at stipendiater kan brukes mer som emneansvarlige også på dette nivået.

 

 

SAK 3

Saksnr. 25/23

Diskusjonssak

Teorikurs på MA

Gunn og Bjørn redegjorde for kursets innhold og undervisningsopplegg. Programleder trakk frem hva periodisk programevaluering fra ekstern komité fra 2022 som hadde noen bemerkninger om teorikursene. Den videre diskusjonen omhandlet hvilke perspektiver som skal prioriteres på slike obligatoriske kurs, sammenhengen mellom teorikurs på MA og BA, men også sammenhengen med tematiske kurs. Et innspill var en bredere inngang til feministisk teori. Det fremkom erfaringer om at det er en utbredt misoppfatning blant studenter om at teori er mindre viktig for kvantitative enn kvalitative analyser, hvilket må følges opp på tvers av emner. Emneansvarlige tar innspillene med i det videre arbeidet.

 

 

SAK 4

Saksnr. 26/23

Orienteringssak

Studentrepresentantene orienterer fra programutvalget i sosiologi

 

 

SAK 5

Saksnr. 27/23

Eventuelt

Ingen saker til eventuelt.

 
Publisert 5. juni 2023 10:11 - Sist endret 9. juni 2023 14:41