Protokoll fra programrådsmøte i utviklingsstudier 17. februar 2012

Til stede: Marianne Millstein, Jo Thori Lind, Marie Hella Lindberg (studentrepresentant), Tomas Wiik (studentrepresentant), Brita Langeid (sekretær).

Frafall: Rune Flikke, Karin Dokken

SAK 1 (1/2012) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent.

 

SAK 2 (2/2012) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 14.10.2011

Protokollen ble godkjent.

 

Vedtakssaker:

SAK 3 (3/2012) Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk

Programleder la frem og orienterte om siste utkast. Forslag vedtatt.

 

Orienteringssaker:

SAK 4 (4/2012) Programutvalgets aktiviteter

Nytt av året er at alle UTV-studenter inviteres til månedlige vaffeltreff - god respons. Gensere er bestilt. Innvilget støtte til studietur til Genevè 23.-29.2., hvor det er planlagt besøk til bl.a WTO, IOM, FN og Røde Kors. Har hatt to fagkvelder med foredragsholdere, ønske om å få til tre våren 2012.  Hyttetur er planlagt i mars, og et par fester dette semesteret skal planlegges. Åpen dag 8. mars fokuseres det på å rekruttere nye studenter. 9. mars er det fagkritisk dag hvor ulike fagkritiske temaer er tenkt tatt opp. Ulike organisasjoner samt fagpersoner er invitert, og det er ønske om å få med studenter fra Utviklingsstudiet på HiOA. Noen av temaene:  -tverrfaglig program versus flerfaglig? -Akademia godt utgangspunkt for karriere innen utviklingssektoren? - hvilke kvalifikasjoner gir Utviklingsstudiet for arbeidslivet?

 

SAK 5 (5/2012) Status UTVs presentasjon på nettet

Programleder orienterte om status for arbeidet gjort her. Arbeidsgruppen har hatt to møter i vår. Bilde er funnet, rettigheter sjekkes ut. Mer tekst laget under 'Hvorfor velge dette programmet?', og ønsket er å presentere større mangfold og flere muligheter for utviklingsstudenter. Innspill fra PU: Ønske om å trekke frem det gode studentmiljøet og et aktivt PU. Andre innspill til teksten fra PU og JTL ble tatt til følge.

 

SAK 6 (6/2012) UTVs emnetilbud og endringer skjedd høsten 2011

Programleder orienterte om to hendelser høsten 2011 med konsekvenser for UTV-studenter. PECOS-programmet er nå kun åpent for studenter med enten historie eller statsvitenskaplig fordypning i Ba-graden. SUM avsluttet sin Ba-portefølje, og dermed kunne ikke UTV-studenter lenger velge blant tre av SUMs emner. UTVs tverrfagelige tilbud ble svekket, og ingen informasjon om disse beslutningene ble formidlet før de var gjennomført. Dette har skapt frustrasjon og usikkerhet blant studenter. Brev er sendt fra programleder og studiekonsulent til instituttledelsen ved ISS samt dekanatet ved SV-fakultetet, og vi vil følge opp dette denne våren.

PU fremmet bekymring for UTVs fremtid som program med utvikling som fordypning.

 

SAK 7 (7/2012) Avtale for samarbeid om tverr-/flerfaglige studieprogram/emner

Studiekonsulent orienterte om avtalen, og arbeidet med å lage denne starter umiddelbart. I avtalen vil det bli formalisert hvilke tjenester de ulike enhetene (emneleverandører) skal tilby og i hvilket omfang. Avtalen forventes signert innen 1. august 2012.

 

SAK 8 (8/2012) Eventuelt

PU spilte inn en sak vedrørende varierende utvekslingsmuligheter for UTV-studenter ut fra hvilken fordypning de velger. Det er kun med fordypning i samfunnsgeografi eller utvikling at man kan ta 30 frie studiepoeng i utlandet og dermed få normal studieprogresjon. Med de andre forypningene åpnes det kun for å ta enten 20 eller 10 frie sp, og dermed går en del studenter på overtid. Programleder og studiekonsulent vil sjekke nærmere ut muligheter for endring i 'anbefalt studieløp'. Samtidig ønsker programleder at programrådsmedlemmene spiller inn forslag tilbake til eget institutt om å finne emner på enkelte universiteter som studenter kan få godkjent som del av 80-gruppa. Egen mail vedrørende dette vil bli sendt til UTVs ulike samarbeidsenheter. Parallellt med dette tenkes det et samarbeid med gruppa for utveksling om å finne egnede steder, hvor vi allerede har en avtale, for å se om nye avtaler kan inngås.

Oppsummering:

Overordnede temaer det vil jobbes med på UTV våren 2012 er:

1. Fordypningsproblematikk for UTV-studenter, og dette går hånd i hanske med tema 2. Internasjonalisering.

 

Neste møte vil bli i uke 13.

 

 

Publisert 5. mars 2012 09:06 - Sist endret 31. juli 2023 13:49