Protokoll fra programrådsmøte 26. september 2012

Tilstede: Jemima García-Godos, Jo Thori Lind, Olle Törnquist, Hanna T. Svean (studentrepresentant), Elise L. Dietrichson (studentrepresentant), Brita Langeid (sekretær).

Frafall: Knut Nustad

SAK 1 (17/2012) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent.

 

SAK 2 (18/2012) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 28.03.2012

Protokollen ble godkjent.

 

Vedtakssak:

SAK 3 (19/2012) Pensum UTV3091

Etter lengre diskusjon av sammenheng mellom pensum og undervisningsplan, ble følgende vedtatt: Alle som skal forelese V13 sender inn pensumforslag, som bedre knyttes opp til forelesningstema. Bidragene sendes på sirkulasjon og vedtas pr epost innen pensumfrist. Vedtatt også å få inn en forelesning på klima og utvikling, med Karen O'Brien som foreleser.

 

Diskusjonssaker:

SAK 4 (20/2012) Undervisningsplan UTV3091

Må ses i sammenheng med SAK 3. Emnet beholder likt antall forelesninger og seminarer som tidligere, men forelesere står fritt til å revidere titler som bedre fanger opp pensum.

 

SAK 5 (21/2012) Sensur UTV1000 og UTV3091

Forslag fremmet om å spre sensurjobben på alle involverte enheter. Kommentar: vanskelig pga overskudd på timeregnskapet og manglende ressurser på enheter innen utviklingsfeltet. Det ble bestemt at programrådsmedlemmer i tiden fremover skal bidra med å finne egnede sensorer, interne eller eksterne.

 

Orienteringssaker:

SAK 6 (22/2012) Programutvalgets aktiviteter

PU, i samarbeid med studiekonsulent, har arrangert hyttetur for alle nye Ba-studenter til Studenterhytta i september, ca 23 påmeldte. Positiv opplevelse. 27.9. var det fagseminar om Eritrea, der Kjetil Tronvoll (ILPI) var invitert inn som seminarleder. Det planlegges en 'Tom Waits' bar-to-bar-runde med quiz, jevnlige vaffeltreff, idrettsdag, og et dialogseminar/work-shop om å forstå kunnskap på ulike måter. En større semesterfest for alle tverrfagelige program på U1 vil skje mot slutten av semesteret.

 

SAK 7 (23/2012) Midtveisevaluering UTV1000

Et notat skrevet av studenter på emnet, basert på en 20 minutters samtale koblet til en UTV1000-forelesning, danner grunnlag for følgende tilbakemedlinger:                         

  • generelt positive til emnet.

  • noen synes enkelte forelesninger har vært utfordrende, noe tungt språk.

  • savner å få knyttet pensum mer opp til eksamen.

  • ønske om et slags 'varslingssystem' på epost/sms om at nye meldinger eller dokumenter var lagt ut i Fronter. Studiekonsulent undersøker nærmere.

  • seminarer bør starte raskere opp enn 2 uker etter forelesninger. For mye tid til informasjon der, ikke alle seminarledere kobler seminaraktiviteter opp til forelesninger.

 

SAK 8 (24/2012) Opptak til programmet og poenggrenser høsten 2012

Studiekonsulent informerte.

 

SAK 9 (25/2012) Eventuelt

Utviklingsstudier skal gjennomgå en større, periodisk programevaluering H12. I tillegg har vi tilsynssensor som skal foreta ordinær evaluering og presentere rapporten i UTVs programrådsmøtet våren 2013.                                                                                                                                                                                                                                     Ulike tilbakemeldinger fra studenter som var på hytteturen om faginnleggene, dag 2. Generelt syntes de dette ble for langt og ikke spisset nok i forhold til oppbygging og gjennomføring av de ulike masterløpene de skal velge blant. Studiekonsulent vil følge dette opp vår-13 i samarbeid med PU, før planlegging av neste hyttetur skal skje.

Olle kunne informere  om nytt fordypningsløp på master i statsvitenskap med vekt på utvikling. Her er det også lagt opp til at studenter enklere skal kunne dra på utveksling  med egne avtaler. Dette er svært interessant for mange studenter på programmet. Informasjon er lagt ut på programsider.             

 

 

 

 

Publisert 5. okt. 2012 08:03 - Sist endret 31. juli 2023 13:52