Protokoll fra programrådsmøte 16. april 2013

Tilstede: Jemima García-Godos (referent denne gang), Jo Thori Lind, Olle Törnquist, Knut Nustad, Hanna T. Svean (studentrepresentant), Lone Lægreid (studentrepresentant).

Fravær: Brita Langeid (referent)

NB: Møte var opprinnelig planlagt tirsdag 9. april 2013, men ble flyttet til 16. april pga uforutsette forhold. Møtet fant sted kl. 10-12, rom 323, Harriet Holters Hus.

SAK 1 (12/2013) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent. OT meldte inn en sak til eventuelt.

 

SAK 2 (13/2013) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 13.02.2013

Protokollen ble godkjent.

 

Vedtakssaker

SAK 3 (14/2013) Pensum og emnebeskrivelse UTV1000

Programrådet godkjenner arbeidsgruppens forslag til pensum og emnebeskrivelse, med mindre rettelser og følgende presiseringer:

  1. ‘Kort om emnet’ skal lyde slik: «Innføringsemnet i utviklingsstudier har to komponenter. For det første får studentene grunnleggende kunnskap om utviklingsbegrepet og den historiske, intellektuelle og politiske framvekst av utviklingsstudier som fagfelt. Emnet gir en innføring i sentrale tilnærminger og debatter i utviklingsstudier, med spesielt fokus på internasjonalt bistandssamarbeid.
    For det andre får studentene eksempler på utviklingsrelatert forskning i de enkelte fagene. Formålet er å vise bredden i utviklingsstudier. Representanter fra samfunnsgeografi, samfunnsøkonomi, sosialantropologi og statsvitenskap deltar i undervisningen, hvor det gis et innblikk i forskning om utviklingsspørsmål.»

  2. Følgende tekster inkluderes i pensumliste:

  • Mehlum, H. ”Notat om kapitalisme og handel", 2013 (link kommer senere)

  • Harris, J.: Great promise, hubris and recovery: a participant’s history of development studies, i Kothari, U. (ed.) A Radical History of Development Studies: Individuals, Institutions and Ideologies, 2005, Zed, ss.17-46. 29 sider.

 

SAK 4 (15/2013) Endre vurderingsform UTV1000

Programrådet godkjenner forslag til endring av vurderingsform på UTV1000, med følgende presiseringer:

  • Emneoppgave vil kunne påvise både kandidatens forståelse og anvendelse av pensumlitteratur. Manglende bruk av pensumlitteratur i emneoppgave vil føre til strykkarakter.

  • Oppgaveliste for emneoppgaver vil inkludere opptil seks (6) oppgavetemaer

  • Veiledning ifht emneoppgave vil gis av seminarledere

 

Diskusjonssaker

SAK 5 (16/2013) Nytt UTV-emne

Vedtatt å starte nytt UTV-emne på 2000-nivå med oppstart vår 2014. Egen arbeidsgruppe startet prosessen 20.3. med å definere innhold i og struktur på emnet. Diskusjonen tok utgangspunkt i et forslag utarbeidet av programleder etter arbeidsmøte. Forslag ble godkjent, og arbeid med søknad til fakultet settes i gang. Forventet innlevering til fakultetsbehandling er 30. mai. Mindre justeringer til forelesningsplan ble presentert. Det nye emnets tittel vil være: «Utviklingsteori og praksis»

 

SAK 6 (17/2013) Skreddersy pakker av utvekslingsavtaler for UTV

Programrådet støtter initiativet om kartlegging i samarbeid med Tron Trondal (fakultetsansvarlig for utveksling) av egnede utvekslingsavtaler for utviklingsstudier (såkalte "pakkeløsninger", der studenter med stor sannsynlighet kan få innpass for gitte fordypningsemner i 5. semester).

Programrådet tilråder realisme ifht kostnad og ressurser en etablering av ‘pakkeløsninger’ kan innebære for programmets personale, samt reelt studietilbud for studentene.

 

Orienteringssaker

SAK 7 (18/2013) Programutvalgets aktiviteter

Studentrepresentantene orienterte.

 

SAK 8 (19/2013) Hyttetur for nye studenter 11.-13. september 2013

Programleder orienterte. Programrådet ønsker i fremtiden bedre koordinering rundt planlegging av turer/ekskursjoner og undervisningsplaner.

 

SAK 9 (20/2013) Midtveisevaluering alle obligatoriske emner i 1. år på UTV

Programleder orienterte. Programleder ba om etablering av en rutine for formidling av tilbakemeldinger UTV får fra programstudenter ifht obligatoriske emner som tilbys av de fire instituttene. Vi ble enig om at i slike tilfeller vil UTV ta direkte epostkontakt med den aktuelle emneansvarlig, med kopi til programrådsmedlem for gjeldende institutt.

 

SAK 10 (21/2013) Status studentsamtaler med 1. årsstudenter (studiestart PLUSS)

Orientering utsettes til neste møte.

 

Eventuelt

Olle Törnquist orienterte om situasjonen for utviklingsretning i MA ved statsvitenskap. Under samtale ble det nevnt utredning for et mulig MA-program i Global Governance. Programleder sender ut tilgjengelig dokumentasjon til programrådet på e-post.

Neste møte: september 2013.

Publisert 22. apr. 2013 13:00 - Sist endret 31. juli 2023 14:07