Protokoll fra programrådsmøte 19. mai 2015

Tilstede: Jemima García-Godos, Jo Thori Lind, Knut Nustad, Olle Törnquist, Alexandra Skenteri (studentrepresentant), Maria Løvland (studentrepresentant) og Brita Langeid (referent).

SAK 1 (11/2015) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent med liten endring: SAK 7 endres til diskusjonssak.

 

SAK 2 (12/2015) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøtet 10.03.2015

Protokollen ble godkjent.

 

Diskusjonssaker

 

SAK 3 (13/2015) Sensorveiledning på UTV-emner

Ingen stemming i programrådet for sensorveiledninger som virkemiddel i blind klagesensur-sammenheng. Vil følge opp om saken om et år for ny vurdering. Dagens praksis med obligatorisk sensormøte i forkant av ordinær sensur videreføres.

 

SAK 4 (14/2015) Fjerne e-lenker i pensumlister

Programrådet ønsket ikke å fjerne e-lenker i pensumlister. Det ble argumentert mot et av hovedargumentene for å fjerne lenkene, som er økt læring for studenter, da programrådet mente dette ikke har noe med litteratursøk å gjøre. Vil se an saken igjen i 2016.

 

SAK 5 (15/2015) Revisjon av emnebeskrivelse og pensum for UTV3091, gjeldende fra vår 2016

En diskusjon ble startet i møtet som vil følges opp med et pensumforberedende møte i august/september 2015. Programrådsmedlemmene bes tenke gjennom aktuelle problemstillinger på forhånd samt koblingspunkter som bringer sammen innholdet i UTV3091. Forslag: Programleder lager liste over mulige temaer som medlemmene kan vurdere som utgangspunkt for revisjon.

 

SAK 6 (16/2015) Utdanningsmål og undervisningsformer på UTV

Programrådet ser begrenset nytte av pedagogisk-faglige innspill på undervisnings- og vurderingsformer, spesielt på grunn av særlige utfordringer tverrfaglig samarbeid innebærer. Diskusjon dreide over på profilering av UTV sitt utdanningstilbud, med fokus på koblinger og problemorientert undervisning. Videre, hvordan synliggjøre UTV ved UiO mer utad? Hvordan oppnå en klarere og sterkere profil? Mer profesjonsrettet? - Sak 6 leder over til Sak 7:

 

SAK 7 (17/2015) Tilsynssensor på UTV

Programrådet enig i at tilsynssensor sitt mandat for UTV godt kan bli bredere. Kan tenkes å omfatte temaer som UTV sin faglige profil/rekruttering/lærings- og kunnskapsmål/undervisnings- og vurderingsformer mm. SAI er godt fornøyd med sin ordning. Neste møte høst 2015 vedtas det forslag på navn til aktuell tilsynssensorkandidat. Her kan det tenkes på navn innen Norden.

 

Orienteringssaker

 

SAK 8 (18/2015) Tverr-flerfaglig MA-løp ved UiO for bachelorstudenter i utviklingsstudier

Ønske om å tydeliggjøre MA-løp med klar utviklingsprofil ved samarbeidsenhetene til UTV (SAI/ISV/ØI/ISS). Bestilling vil komme til programrådets medlemmer for innhenting av forslag på 'utviklingsemneportefølje' ved hver enhet. Ferdig forslag over aktuelle emner er så tenkt presentert i programrådene ved de ulike enheter, for forankring.

 

SAK 9 (19/2015) Eksamensforberedende seminar for UTV-studenter som tar ECON1910 i vår

Etter dialog mellom instituttledere ved ISS og ØI, er det for vår 2016 vedtatt på ØI å justere ECON1910 til fordel for studenter uten økonomisk bakgrunn. Bl.a vil egne seminargrupper opprettes, undervisere vil bli oppmerksomme på denne gruppen av studenter på emnet, og nivå skal tilpasses deretter.

Som oppfølging av programrådsmøtet 10.3.2015 ble et brev utformet fra ISS til ØI, for å følge opp saken i en mer formell linje. Brevet ble ikke sendt, men dialog på instituttledernivå erstattet dette. UTV vil følge opp utviklingen på ECON1910 til våren.

 

SAK 10 (20/2015) Årets opptakstall til UTV

Programleder orienterte. Reduksjon av opptaksrammer kom opp til diskusjon. Programrådet ser ikke behov for endring av opptaksramme i nærmeste fremtid. Referent bemerket at et programråd ikke kan vedta endringer av opptaksrammer, men kun komme med tilslutning til evt forslag om dette. Slike prosesser skjer på institutt- og fakultetsnivå.

 

Eventuelt

Programutvalgets aktiviteter:

* PU ved UTV har sammen med PU for KULKOM og EURO arrangert en tverrfaglig fest. Dette var vellykket, og til høsten ønskes det mer tverrfaglig initiativ og bidrag til enda større arrangement. * Via sin SVSU-representant har PU vært med på å planlegge samt gjennomføre årets fagkritiske dag. Temaer: 1. Undervisningsform - Hvordan lærer vi? 2. Digital Fremtid på UiO.* Grunnet frafall av paneldeltakere måtte PU dessverre avlyse en debatt om Vest-Afrika, med fokus på Bokoharam.

* Tirsdag 19.mai hadde PU et evalueringsmøte, referat kommer om kort tid. Alt i alt er PU fornøyd med egen innsats. * Før sommeren blir det en bachelormiddag fredag 22.mai og den årlige sommerfesten fredag 5.juni.

 

 

Publisert 27. mai 2015 09:46 - Sist endret 31. juli 2023 14:25