Protokoll fra programrådsmøte i utviklingsstudier 8. oktober 2019

Tilstede: Jemima García-Godos, Jo Thori Lind, Tora Skodvin, Christian Krohn-Hansen, Kristen Nordhaug (tilsynssensor), Synneva G Laastad (delt emneansvarlig UTV3091 vår 2020), Hanna Gjendem, Ingeborg S Heltne og Brita Langeid (referent). 

SAK 1 (19/2019) Godkjenning og innkalling av dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent

 

SAK 2 (20/2019) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 09.04.2019

Protokollen ble godkjent

Vedtakssak

SAK 3 (21/2019) Emnebeskrivelse og pensum UTV3091 vår 2020

Pensum med endringer ble godkjent med følgende innspill fra studentene: overlapp mellom forelsått Sharma-kapittel og pensum på SOSANT2530. Cornwall (2018), opprinnelig anbefalt litteratur, erstatter Sharma.

Emnebeskrivelse ble godkjent med følgende tekst under Undervisning, første avsnitt: "Seminarundervisning tilpasses antall påmeldte studenter." 

Orienteringssaker

SAK 4 (22/2019) Programutvalgets aktiviteter

* PU har arrangert hyttetur for de nye studentene i september - vellykket arrangement!

* PU arrangerer faglunsj 14.10. med ambassadeansatt i Dar-es-Salaam, interesse blant flere studenter på SV i å delta.

* PU ga tilbakemeldinger om undervisningsopplegg på UTV2000, som følges opp av emneansvarlig. Midtveisevaluering gjennomført i uke 39, svarprosent 25%.

* Mulighet for mer podcast i undervisning? UTV har spurt sine undervisere flere ganger om dette, med det er opp til underviser selv å avgjøre. GDPR slår også inn for bruk av lydopptak; her avventer vi bedre retningslinjer for bruk.

* Sak innmeldt fra studenter vedrørende ECON2610, et emne i økonomifordypningen: grunnet flere forkunnskapskrav til ECON2610 risikerer studenter å ikke få fullført grad på normert tid dersom man ikke består et av forkunnskapsemnene, som går én gang/år. Dette forplanter seg og man blir forsinket med ett år for å søke seg inn på et masterprogram. Studenter som har dratt på utveksling har fått lov til å erstatte ECON2610 med annet emne, så spørsmål til programrådet blir om det kan utvises fleksibilitet også for dem som ikke drar på utveksling? Programrådsmedlem Jo Thori Lind følger opp sak på ØI.

 

SAK 5 (23/2019) Tilsynssensorrapport nr. 2

Tilsynssensor, Kristen Nordhaug, orienterte om sin rapport. Programrådet takker tilsynssensor for tydelig og konsis tilbakemelding på programmets vurderingsarbeid.

Innspill fra PR: karaktersnitt UTV1000 H18 er relativt høyt. Relevant å se på karaktersnitt over tid og evt på tvers av ulike emner studenter har tatt. 

 

SAK 6 (24/2019) Ny lederperiode på ISS og for UTV

Programleder orienterte om prosess med å finne en vikar for nåværende programleder i perioden 2020-2023.

Innspill fra PR: a) språk bør være minimum et av de skandinaviske språk, av hensyn til undervisning, men også i forhold til administrative/ledelsesoppgaver. Ledelse av et tverrfaglig bachelorprogram krever samspill med andre enheter og fakultetet, og kandidaten må raskt kunne sette seg inn i ulike prosesser. b) PR støtter forslag om førstelektor, som innebærer doktorgrad, da kandidat bør ha drevet forskning innen utviklingsstudier.

 

SAK 7 (25/2019) Endring i statsvitenskapsfordypning på UTV

Programleder og studiekonsulent orienterte om noen justeringer i statsvitenskaps-fordypningen på utviklingsstudier. Dette vil informeres godt om til studenter i løpet av høsten.

 

SAK 8 (26/2019) Rekrutteringstiltak for UTV

Forslag kom opp, som et alternativ til skolebesøksordningen, om å ansette en-to studenter på UTV til å finne og oppsøke sine tidligere videregående skoler, for å promotere utviklingsstudier. Programledelsen vil følge opp dette.

Diskusjonssaker

SAK 9 (27/2019) Ekstern programevaluering 2019/2020

Mange gode innspill kom fra PR til programleder, som lager utkast til egenevaluering for møte i november. Gitt rammebetingelser ved ny fordelingsmodell på fakultetet, oppfordres likevel UTV til å fremme det som er bra med programmet, hva UTV har fått til både faglig og for læringsmiljøet samt ha med en refleksjon over videre veivalg. Internasjonelisering og utveksling bør også tas opp. Andre aktuelle momenter er UTV i forhold til konkurrerende programmer og studenters karrierevalg etter avsluttede studier. 

Egenevalueringen bør være selvkritisk og ha nytteverdi for UTV utover den eksterne evalueringen. Vil være godt materiale for vikar for programleder de neste år.

 

SAK 10 (28/2019) Gjennomgang av UTV3091 

Programleder orienterte om bakgrunn for dagens organisering av emnets ulike komponenter. Temaet tas opp igjen i 2020, for å se om det er ønskelig med nye strukturelle grep i emnet for vår 2021.

 

EVT

29. november kl. 10.15 blir det møte om programmets egenevaluering i eksternevalueringen.

Publisert 11. okt. 2019 12:43 - Sist endret 1. aug. 2023 13:20