Protokoll fra programrådsmøte i utviklingsstudier 25. februar 2020

Tilstede: Jemima García-Godos, Jo Thori Lind, Tore Wig, Christian Krohn-Hansen, Kjell Kjellman, Hanna Gjendem, Ingeborg S Heltne og Brita Langeid (referent). 

SAK 1 (1/2020) Godkjenning og innkalling av dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent med følgende merknader: feil dato oppgitt for tidligere protokoll og rekkefølge for saksnr.

 

SAK 2 (2/2020) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 08.10.2019

Protokollen ble godkjent

Orienteringssaker

SAK 3 (3/2020) Presentasjon av ny programleder

Kjell Kjellman er ny programleder for UTV fra mars og de neste fire år. Programmet ønsker han velkommen!

 

SAK 4 (4/2020) Programutvalgets aktiviteter

- PU inviterte en høgskole til å holde foredrag om peruansk Amazonas.

- PU holdt informasjonsmøte om utveksling, hvor Tron (SV-fak.), Runar (jobber med utveksling ISS) og Jemima kom og orienterte.

- Hatt semesterstartfest - bra oppmøte!

 - 34 studenter har vært på studietur til Tallinn og St. Petersburg i forrige uke. Grenseproblemer for en av studentene pga visum, men bra tur ellers. Programleder etterspurte om det vil bli evaluering av turen, og dette bekreftet studentrepresentantene. En slik evaluering kan være nyttig for fremtidig planlegging av studietur og programmets oppfølging av turens planlegging og gjennomføring.

 

SAK 5 (5/2020) Emneevaluering UTV2000 høst 2019

Programleder orienterte. Noenlunde ok tilbakemeldinger, men en del ting bør justeres til neste gang emnet går. Ny programleder tar tilbakemeldinger fra studentene alvorlig og vil vurdere noe mer fleksibelt undervisningsopplegg.

Det ble kommunisert i møtet at flere studenter også likte opplegget på UTV2000 til tross for flere kritiske røster. Emnet har mange dyktige forelesere og god eksamensoppgave.

Imidlertid syntes flere studenter det var litt utfordrende og for knapt med en maksgrense på 3500 ord på 8-dagers hjemmeeksamen. Til tross for dette var det mange gode besvarelser, kunne programleder opplyse om. Det ble formidlet at et poeng med vurderingsformen også er å kunne komprimere innhold, fatte seg i korthet med tydelige poenger. 

 

SAK 6 (6/2020) Egenevaluering av UTV

ProgramIeder orienterte om videre oppfølging av periodisk programevaluering av programmet. 2. april vil ekstern komité intervjue flere rep. ved programmet. 

 

SAK 7 (7/2020) Reviderte studieløp på UTV

Programleder og studiekonsulent orienterte. Informasjon vil komme på nett i mars samt ytterligere informasjon til studenter.

 

SAK 8 (8/2020) Studiebarometer 2019

Arbeidslivsrelevans er en faktor stort sett alle bachelorprogrammer ved SV får relativ dårlig score på. Utformingen av spørsmål omkring dette i undersøkelsen ble kommentert ikke var gode nok.

UTV scorer i tillegg, som de fleste BA-program ved SV, nokså dårlig på tidsbruk på studier. Bør programmet ta tak i dette?

Studentrepresentant spilte inn at tidsbruk for ulike former for verv ikke er tatt med i undersøkelsen, noe som både er viktig og relevant for veien videre inn i arbeidsliv.

Diskusjonssak

SAK 9 (9/2020) Endre forkunnskapskrav på avslutningsemnet UTV3091

Konklusjon på diskusjon om å endre forkunnskapskrav i et metodeemne til å bli et anbefalt krav, for opptak til UTV3091, ble å beholde dette videre som et obligatorisk krav. Programmet kan forsøke å informere enda bedre om dette i diverse orienteringsmøter underveis i studiene.

 

EVT

Ny møtedato i uke 14 avtales pr epost.

Publisert 2. mars 2020 10:37 - Sist endret 1. aug. 2023 13:37