Protokoll fra programrådsmøte i utviklingsstudier 17. februar 2021

Tilstede: Kjell Kjellman, Jemima García-Godos, Jo Thori Lind, Tore Wig, Christian Krohn-Hansen, Amanda Malm, Alexander Bjerck Hagen og Brita Langeid (referent). 

SAK 1 (1/2021) Godkjenning og innkalling av dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent

 

SAK 2 (2/2021) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøte 05.10.2020

Protokollen ble godkjent

Orienteringssaker

SAK 3 (3/2021) Programutvalgets aktiviteter

  • godt i gang med semesteret, godt oppmøte til musikkbingo, vil legge til rette for et par aktiviteter pr mnd. (fysisk og/eller zoom)

  • følger opp ECON1910 overfor 1. års studenter, deler erfaringer og trygger dem

  • en del møtevirksomhet i PU

  • ser an puljevise hytteturer mot slutten av semesteret

 

SAK 4 (4/2021) Studiebarometeret 2020

Programleder orienterte om resultater. Ikke mye konkret å følge opp da det er lav svarprosent, og det er vanskelig å se trend over tid gitt spørsmål er ulikt formulert fra år til år. Stort sett er studenter fornøyde.

Tegn til at det faglige utbytte har lidd under koronapandemien, som til dels skyldes digital undervisning. Arbeidslivsrelevans peker seg ut som noe studentene savner. Programmet tar tak i dette, se SAK 6.

 

SAK 5 (5/2021) Midtveisevalueringer UTV1000 og UTV2000 høst 2020

Programleder orienterte. Lav svarprosent, men studenter er nokså fornøyde med undervisningen, spesielt på UTV1000. På UTV2000 er det litt delte erfaringer blant både studenter og undervisere ved bruk av 3t bolker; vil følges opp til neste gang emnet går. I det store og det hele har emnet nokså fornøyde studenter.

 

SAK 6 (6/2021) Tilsynssensor UTV

Programleder foreslo nytt tema for neste tilsynssensorapport: arbeidslivsrelevans til programmets tre UTV-emner. Programrådet støttet ideen, og mandat bør spisses. Noen umiddelbare innspill:

  • programmet bør legge føringer på hva som er relevante karriereveier for UTV-studenter

  • hva ønsker programmet et eksternt blikk på

  • hvordan bruke teori og metode i praksis?

  • flette inn større bevissthet i undervisning om hva arbeidslivsrelevans betyr for UTV

Plan er å ha rapport klar til høsten 2021.

Diskusjonssak

SAK 7 (7/2021) Oppfølging av ekstern programevaluering 2020

Enighet i programrådet om at komiterapport er litt lite konkret, og ikke alle anbefalinger er relevante for UTV. Noe uklart om det forventes at programmet følger opp samtlige anbefalinger eller om det er rimelig å trekke frem noen punkter. En del anbefalinger krever at fakultet spiller en aktiv rolle. Til møte med fakultetet er det lurt om programmet har trukket ut noen punkter det ønsker å følge opp. Tilsynssensor med fokus på arbeidslivsrelevans kan være et slikt punkt. 

 

EVT

  • Diskusjon om hvilken bok som kunne erstatte hovedboka på UTV1000, Payne og Phillips. Boka anses som god, om enn litt tung, for viderekomne UTV-studenter. Enighet om at det er viktig å gi UTV-studenter et godt teorifundament. Programleder sammenstiller innspill fra møtet til neste programrådsmøte.

Publisert 23. feb. 2021 10:46 - Sist endret 1. aug. 2023 13:41